background img
banner
banner

Αναγκαία η αποκατάσταση του τοιχίου στην πλατεία Παρασκευής

ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΛΙΣΗ- «ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Τ.Κ.

Την αναγκαιότητα εκτέλεσης ενός έργου που πρέπει να προχωρήσει άμεσα για λόγους ασφαλείας, επισημαίνει ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παρασκευής Παναγιώτης Καρανικόλας. Πρόκειται για το τοιχίο της πλατείας στην όμορφη ορεινή κοινότητα που το τελευταίο διάστημα έχει πάρει μία επικίνδυνη κλίση…. Επιπλέον, φόβους δημιουργεί η στενότητα του δρόμου και η αδυναμία διέλευσης μεγάλων οχημάτων ακόμη και πυροσβεστικών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε περίπτωση πυρκαγιάς…

Όπως εξηγεί στo Protionline.gr  ο πρόεδρος του χωριού, ΄΄εδώ και ένα χρόνο έχει εντοπισθεί η επικίνδυνη κλίση που έχει πάρει το τοιχίο της πλατείας, εξαιτίας των ριζών του πλατάνου που βρίσκεται στο σημείο. Εκτός από τον κίνδυνο ξαφνικής κατάρρευσης, έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στη διέλευση μεγάλων οχημάτων (σημειωτέον ότι για την διάστρωση του δασικού δρόμου δαπανήθηκαν 1.000 ευρώ για την μεταφόρτωση και την μεταφορά του σπαστού υλικού επειδή δεν χωρούσαν τα φορτηγά της ΑΚΤΩΡ)΄΄.

Αυτοψία Τεχνικής Υπηρεσίας και έκθεση Πυροσβεστικής

Η Τοπική Κοινότητα ειδοποίησε εγκαίρως τον δήμο για το πρόβλημα και ΄΄μετά από επίσκεψη της αρμόδιας αντιδημάρχου Βάσως Ψυχράμη και της Τεχνικής Υπηρεσίας, παρουσία και μελών του συλλόγου, λάβαμε προφορική διαβεβαίωση ότι θα επιληφθούν του θέματος΄΄, αναφέρει ο κ. Καρανικόλας. Μετά την αυτοψία, ο τοπικός Σύλλογος Παρασκευής σε συνεργασία με τον πρόεδρο, απευθύνθηκε στην Πυροσβεστική, η οποία, μετά από αυτοψία, ενημέρωσε τον δήμο και την Πολιτική Προστασία ότι τα μεγάλα οχήματά της δεν μπορούν να περάσουν από την πλατεία. ΄΄Ακριβώς πάνω από το χωριό μας βρίσκεται το δάσος, το οποίο… φυλάσσεται όλα αυτά τα χρόνια με… νύχια και με δόντια. Μάλιστα, στο σημείο υπάρχει και δεξαμενή του Δασαρχείου, στην οποία, σε περίπτωση ανάγκης συσσωρεύεται νερό από τον βασικό αγωγό, ενώ υπάρχει και ο πυροσβεστικός κρουνός. Αν πιάσει φωτιά το δάσος τι θα γίνει, εφόσον δεν χωρούν τα μεγάλα οχήματα της Πυροσβεστικής; Δεν πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας;΄΄, αναρωτήθηκε ο κ. Καρανικόλας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί εκ νέου αυτοψία της Τεχνικής Υπηρεσίας, μετά την έκθεση της Πυροσβεστικής, από την οποία μετρήθηκε η απόκλιση (26 εκατοστά) και το προς επισκευή μήκος (περίπου 10μ.) στο οποίο ο σύλλογος ζήτησε και έγινε αποδεκτή να συμπεριληφθεί και το τμήμα της παλιάς σκάλας που είναι με τσιμεντόλιθους.

Απάντηση σε όσους έσπευσαν να κατηγορήσουν…

΄΄Δεν θέλουμε να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του χωριού ούτε να αλλάξουμε την πλατεία. Εκείνο που ζητάμε από τον δήμο είναι να επισκευαστεί το σημείο που έχει πάρει επικίνδυνη κλίση, πριν να είναι αργά. Οι συγχωριανοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αν θα «κοπεί» η πλατεία θα είναι μόνο για λίγα εκατοστά και όχι περισσότερο. Το πρόβλημα απορρέει από τις ρίζες του πλάτανου. Δεν θέλουμε να καταστραφεί το δέντρο, αν βρούμε ρίζες θα κρίνει το τι πρέπει να γίνει, η Υπηρεσία Πρασίνου. Είναι όμως ένα έργο που πρέπει να γίνει για την ασφάλεια όλων μας΄΄ επισήμανε ο κ. Καρανικόλας, απαντώντας έτσι και σε όλους όσοι έσπευσαν να κατηγορήσουν την Τοπική Κοινότητα ότι επιχειρεί να γκρεμίσει την πλατεία!

Θα ενταχθεί στο νέο τεχνικό πρόγραμμα

Ήδη, όπως έκανε γνωστό υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το έργο θα ενταχθεί στο νέο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου και αναμένεται η κατασκευή του την επόμενη άνοιξη. ΄΄Ο δήμος πλέον έχει την ευθύνη της χρηματοδότησης, της μελέτης και της κατασκευής. Ο δικός μας ρόλος περιορίζεται στο να παρακολουθεί και να πιέζει για την ολοκλήρωση και τη σωστή κατασκευή του. Ελπίζουμε μέχρι τότε να μην έχουμε έκτακτα συμβάντα΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας.
Για το θέμα ρωτήθηκε από τo Protionline.gr η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη, η οποία είπε πως πράγματι υπάρχει πρόβλημα στο σημείο. ΄΄Είναι μία παλιά πέτρινη μάντρα που πρέπει να αποκατασταθεί΄΄, σχολίασε η αντιδήμαρχος, χωρίς να κάνει γνωστό το πότε θα ξεκινήσει το έργο.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr