background img
banner
banner

Αναμόρφωση του κεντρικού πυρήνα του οικισμού των Αιγών

ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟ LEADER

Στην έγκριση της μελέτης για το έργο διαμόρφωσης τμήματος κοινοχρήστων χώρων του οικισμού Αιγών από την πλατεία Ι.Ν. Αγ. Τριάδας έως δημοτική οδό προς το Ιστορικό Μουσείο, προχώρησε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, με ισχυρή πλειοψηφία, σε έκτακτη συνεδρίασή του. Σκοπός είναι η υποβολή πρότασης/αίτησης για χρηματοδότηση του έργου-πράξης, στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, Μέτρο 19: «Τοπική ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων CLLD/Leader».

Η πρόταση θα κατατεθεί για ένταξη στο υπομέτρο 19.2: «Στήριξη για την υλοποίηση δράσεων υπό την τοπική στρατηγική ανάπτυξης για παρεμβάσεις δημοσίου χαρακτήρα», Δράση 19.2.4: «Βασικές υπηρεσίες & ανάπλαση χωριών σε αγροτικές περιοχές». Η συνεδρίαση είχε την μορφή του κατεπείγοντος, δεδομένου ότι ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή της πράξης έχει οριστεί η 21η Σεπτεμβρίου. Σημειωτέον ότι η αίτηση θα υποβληθεί στην «ΑΧΑΪΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.».
΄΄Με το έργο αυτό είναι βέβαιο ότι θα αναμορφωθεί η ευρύτερη περιοχή, θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής του τοπικού πληθυσμού, ενώ θα συμβάλει και στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, για την επίτευξη των στόχων της εγκεκριμένης τοπικής στρατηγικής΄΄, επισήμανε στο Protionline.gr  η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη, η οποία έκανε και την σχετική εισήγηση.

Ο προϋπολογισμός για την υλοποίηση του έργου ανέρχεται σε 143.582,27 ευρώ και διαμορφώνεται συνολικά σε 178.042,01 ευρώ με το ΦΠΑ 24%. ΄΄Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση της μορφής και της λειτουργίας των κοινοχρήστων χώρων της βασικής ενότητας του κεντρικού πυρήνα του οικισμού των Αιγών, ώστε να αναβαθμιστεί η περιοχή αισθητικά και λειτουργικά και να υλοποιηθούν οι προτάσεις της μελέτης ανάπλασης, για την ανασυγκρότηση και επιβίωση του οικισμού΄΄, σημείωσε η αντιδήμαρχος.

Ακολουθεί τις κατευθύνσεις της συνολικής μελέτης ανάπλασης

Η μελέτη περιλαμβάνει την διαμόρφωση του συμπληρωματικού οδικού δικτύου του κεντρικού άξονα του οικισμού των Αιγών και ακολουθεί τις κατευθύνσεις της συνολικής μελέτης ανάπλασης της περιοχής που εκτελούνται οι ακόλουθες εργασίες:
1. Διαμορφώνεται και επιστρώνεται ο δημοτικός δρόμος του οικισμού από την πλατεία του Ι.Ν. Αγ. Τριάδας έως τη Δημοτική οδό που οδηγεί προς το πρώην Δημοτικό σχολείο, νυν Ιστορικό Μουσείο Αιγών.
2. Ανακατασκευάζεται η κρήνη βόρεια της πλατείας και διαμορφώνεται ο χώρος που την περιβάλλει.
3. Διαμορφώνεται, καθορίζεται και επιστρώνεται το περιπατητικό μονοπάτι που οδηγεί στο δημοτικό δρόμο προς Ιστορικό Μουσείο Αιγών.
4. Ανακατασκευάζονται ή επισκευάζονται οι παλαιές περιτοιχίσεις των ιδιοκτησιών, όπου υπάρχουν, στο τμήμα του δρόμου που διαμορφώνεται.
5. Διαμορφώνονται χώροι σε μικρά πλατώματα του δρόμου και του μονοπατιού. Το συνολικό μήκος του τμήματος του δρόμου που διαμορφώνεται είναι 220,00μ περίπου και η επιφάνεια του 751,28 μ και του περιπατητικού μονοπατιού 71,65 μ. και συνολικής επιφάνειας 147,63 μ2.

Ποια έργα προτείνονται

Τα προτεινόμενα έργα διαμόρφωσης περιλαμβάνουν εργασίες όπως επίστρωση του δρόμου που θα χρησιμοποιείται για την κίνηση πεζών και οχημάτων, με χρήση ορθογωνικών φυσικών κυβόλιθων, πλήρης διαμόρφωση τμήματος του δρόμου, ο οποίος δεν είναι βατός από αυτοκίνητα, λόγω κλίσεων, με την μορφή περιπατητικού μονοπατιού, διαμόρφωση χώρου στάθμευσης και κατασκευή δικτύου ηλεκτροφωτισμού του δρόμου και του περιπατητικού μονοπατιού.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr