background img
banner
banner

Ανοικτή επιστολή με αποδέκτη τον υπουργό Υγείας…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΕΟΠΥΥ ΑΙΓΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ΦΑΚΟΥ

Ανοικτή επιστολή προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό απέστειλε η υπεύθυνη Φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ Αιγίου Μαρία Φάκου, με αφορμή απάντηση που έδωσε στον βουλευτή Αχαΐας Ιάσονα Φωτήλα σε σχετική ερώτησή του στη Βουλή για τα όσα η ίδια κατήγγειλε σε δημοσίευμα της «Π». Η κ. Φάκου κάνει λόγο για… παραπληροφόρηση ή ανόητη εμπάθεια, ενημερώνοντας τον υπουργό ότι οι συνεργάτες του δεν τον ενημερώνουν σωστά και του αποκρύπτουν την αλήθεια, μάλλον σκόπιμα!

Η κ. Φάκου αναφέρει στον υπουργό πως τον έχει ενημερώσει για το bullying που υφίσταται ως υπάλληλος φαρμακείου ΕΟΠΥΥ Αιγίου, υπενθυμίζοντας πως το τελευταίο έγγραφο που έλαβε από τον ΕΟΠΥΥ εμπεριείχε το ερώτημα «ποιος μου έδωσε άδεια να δώσω συνέντευξη και να ενημερώσω τους πολίτες», δίνοντας την απάντηση, «η Δημοκρατία και το Σύνταγμα»!

Επιπλέον, τονίζει: ΄΄Μια προφορική ασάφεια, που κυκλοφορεί τα τελευταία δύο χρόνια στους διαδρόμους της υπηρεσίας, για το φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Αιγίου και την μοναδική υπάλληλο φαρμακείου που υπηρετεί εκεί , με έκαναν να ζητήσω ενημέρωση με έγγραφό μου στη ΠΕΔΙ Αχαΐας , στις 3-3-2017 , και να ερωτώ σε ποιο τμήμα υπηρετώ, ποιες είναι οι αρμοδιότητές μου και αν έχει αλλάξει κάτι να ενημερωθώ αρμοδίως… απάντηση δεν έλαβα ποτέ!!! Να σημειώσω ότι βεβαίωση της υπηρεσίας στις 6-11-2015, με αναφέρει υπάλληλο φαρμακείου τοποθετημένη στη ΠΕΔΙ Αχαΐας και συγκεκριμένα στο φαρμακείο Αιγίου΄΄.

Ερωτήσεις προς τον υπουργό…

Ρωτά ακόμη τον υπουργό, ΄΄ποιος κανονισμός (ΕΚΠΥ) ΕΟΠΥΥ, ποιο οργανόγραμμα, προβλέπει σημεία διανομής φαρμάκων με ποιες αρμοδιότητες και πού περιγράφονται (νόμοι, εγκύκλιοι κ.ά);΄΄ και σημειώνει: ΄΄Οι επαγγελματίες υγείας,υπάλληλοι φαρμακείων – βοηθοί φαρμακείου με ποια αρμοδιότητα και που περιγράφονται ως εργαζόμενοι σε σημεία… του ΕΟΠΥΥ; Στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ πως θα βρουν τα σημεία… οι ασθενείς αφού δεν υπάρχει καμία αναφορά , φυσικά ούτε για την Αιγιάλεια; Ένα χρόνο τώρα υπάρχει νέο αίτημα του συναδέλφου φαρμακοποιού και προτάσεις του , για να μετατεθεί από το φαρμακείο της Πάτρας, (όπου υπηρετούν 9 φαρμακοποιοί…), στο μη αυτόνομο φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Αιγίου; Με έγγραφά μου, έχω ενημερώσει τακτικά την υπηρεσία, ότι το φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Αιγίου πρέπει να γίνει αυτόνομο, με το να τοποθετηθεί φαρμακοποιός . Οι 400 περίπου ασθενείς που εξυπηρετώ και άλλοι τόσοι που πηγαίνουν στο φαρμακείο της Πάτρας , γιατί πρέπει να πάρουν άμεσα τα φάρμακά τους, η μεγάλη χιλιομετρική απόσταση ( από Δερβένι Κορινθίας , Καλάβρυτα μέχρι Λαμπίρι …) , η αυξημένη κίνηση την καλοκαιρινή περίοδομε επισκέπτες , το κόστος μετακίνησης , οι δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα ,  ένας Δήμος Αιγιάλειας περίπου 50.000 κατοίκων , δε μπορεί να μην έχει σωστή φαρμακευτική κάλυψη για ασθενείς με ιδιαίτερα βαριά νοσήματα και το σημαντικότερο είναι ένα πρόβλημα που δεν θέλει οικονομικούς πόρους για να λυθεί!!! Η δημιουργία αποκεντρωμένου γραφείου εξυπηρέτησης πολιτών , φυσικά και είναι απαραίτητο αλλά δεν έχει καμία σχέση με φάρμακα και φαρμακείο , άλλες είναι οι αρμοδιότητες του γραφείου (διοικητικές)΄΄.

Ελλείψεις και… υπηρεσιακό bullying

Και καταλήγει: ΄΄κ. Υπουργέ, κάτω από αντίξοες υπηρεσιακές συνθήκες , χωρίς ηλεκτρονικό υπολογιστή (η ΠΕΔΙ Αχαΐας πριν μερικούς μήνες, αντικατέστησε όλους τους υπολογιστές …. το σημείο… Αίγιο;), χωρίς e-mail, scanner, fax, ΟΠΣ, μέσα σε ένα γραφειοκρατικό χάος ,( χρησιμοποιώντας  τον προσωπικό μου υπολογιστή και e-mail … ), κάτω από παρακολούθηση … ( σχετικά έχω ενημερώσει την εισαγγελία και εσάς ) , υπηρεσιακό bullying, …. πράγματι, σύντροφε Ανδρέα υπηρετώ και θα υπηρετώ το πολίτη ως δημόσιος λειτουργός και επαγγελματίας υγείας με κοινωνική ευαισθησία , αλληλεγγύη , ανιδιοτέλεια και ακεραιότητα στηρίζοντας τους στόχους της σύγχρονης Δημόσιας Διοίκησης και την Υψηλή παροχή υπηρεσιών Υγείας. Γνωρίζω τις ευαισθησίες σας , θέλω να ελπίζω ακόμα πως θα λύσετε άμεσα το πρόβλημα, κάνοντας δεκτό το αίτημα του φαρμακοποιού και την τοποθέτησή του στο φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Αιγίου , ώστε να γίνει αυτόνομο. Επίσης, τον εξοπλισμό, που είναι απαραίτητος για την λειτουργία του φαρμακείου, προσφέροντας, το αυτονόητο, υπηρεσίες υγείας στους πολίτες του Δήμου Αιγιάλειας χωρίς εμπόδια΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr