background img
banner
banner

Απανωτά κρούσματα με φόλες

ΘΑΝΑΤΩΣΑΝ ΣΚΥΛΙ ΣΤΗΝ ΑΚΟΛΗ

Ένας αγαθός αδέσποτος γίγαντας, ένας χαριτωμένος σκύλος φιλικός με όλους, ήταν το θύμα της φόλας που έριξαν απάνθρωποι το βράδυ της Κυριακής στην περιοχή της Άκολης που, όπως φαίνεται, μαστίζεται από το φαινόμενο. Παρ’ όλη την προσπάθεια των ανθρώπων που μαζεύτηκαν κι έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στο ζώο, αυτό κατέληξε πολύ γρήγορα γιατί το δηλητήριο ήταν ισχυρότατο…

Από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Αιγιάλειας, τονίζονται τα εξής: ΄΄Εφιστούμε την προσοχή στους κατοίκους και στους επισκέπτες της παραλίας, να έχουν το νου τους στην παραλία, ειδικά στην αριστερή πλευρά όπου συνέβη το περιστατικό κι ήταν η περιοχή που σύχναζε ο όμορφος τσοπάνος, διότι το δόλωμα δεν βρέθηκε – αν έχουν μείνει κάπου υπολείμματα – κι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο και για τους ανθρώπους και για τα μικρά παιδιά που παίζουν στην παραλία΄΄.

΄΄Η Άκολη και το Διακοπτό… ανταγωνίζονται στις πρωτιές΄΄

Ένα άλλο σκυλάκι που ήταν μαζί με τον άτυχο σκύλο στην παραλία, τα μέλη του Φιλοζωικού την φυγάδευσαν αμέσως και ψάχνουν ένα ασφαλές μέρος να την μεταφέρουν μιας και κάνει θεραπεία για ερλίχεια κι ήταν επικίνδυνο να μείνει εκεί.

΄΄Γνωστή η τακτική στις παραλίες του Αιγίου για να ξεφορτωθούν τα “ανεπιθύμητα” αδέσποτα, να τα φολιάζουν κατ’ εξακολούθησιν κατά διαστήματα. Η Άκολη και το Διακοπτό ανταγωνίζονται για την πρωτιά στις φόλες! Οι ντόπιοι υποψιάζονται κάποιους αλλά δεν υποδεικνύουν κανέναν γιατί δεν τους έχουν δει να το κάνουν ή φοβούνται να μιλήσουν. Αλλά κάποιοι ξέρουν και μιλούν! Είναι συνένοχοι στο έγκλημα, προστατεύουν τους φονιάδες είτε από φόβο ή από συμφέρον, επικρατεί μια ύποπτη omerta που μόνο προβλήματα δημιουργεί! Καλούμε όποιον ξέρει κάτι, έστω και ανώνυμα, να επικοινωνήσει μαζί μας και να μας υποδείξει τον φονιά. Μη μένετε αμέτοχοι. Θα μπορούσε να πάθει κακό και κάποιο παιδί… Τι θα κάνατε τότε;΄΄, καταλήγει ο Σύλλογος.

Πάντως, καταγγελία για ρίψη φόλας έγινε και σε άλλα σημεία αλλά και στο κέντρο του Αιγίου και συγκεκριμένα στην οδό Ερμού όπου κινδύνευσε δεσποζόμενο ζώο…


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr