background img
banner
banner

Απάντηση του Νοσοκομείου Αιγίου για την… «οδύσσεια» του μικρού τραυματία

Ο ΑΞΟΝΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΒΛΑΒΗ ΑΛΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ

Με μία συνοπτική αλλά ουσιώδη ανακοίνωση απαντά η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου) στην καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ αλλά και στα δημοσιεύματα που ακολούθησαν σχετικά με την «δδύσσεια» νεαρού τραυματία από την Ακράτα που… περιφερόταν στα νοσοκομεία. Αυτό που επισημαίνεται είναι ότι ο αξονικός δεν είχε υποστεί βλάβη αλλά λειτουργεί συγκεκριμένες ημέρες την εβδομάδα και πως το νοσοκομείο αναφοράς για όλα τα παιδιά για νευροχειρουργική εκτίμηση, είναι αυτό του Ρίου…

Το θέμα που έκανε τον… γύρο των μέσων ενημέρωσης στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας ενόχλησε την διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας που, σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιεί έρευνα για την πορεία του περιστατικού, ώστε να διαπιστωθεί εάν ευσταθεί η καταγγελία.

Η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αιγιάλειας Γιούλη Μαμμή, στην ανακοίνωσή της, διευκρινίζει τα εξής: ΄΄Κατόπιν δημοσιευμάτων της 31ης Αυγούστου, διαπιστώθηκε από τα Μητρώα Ασθενών του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ότι το παιδί προσήλθε με ιδιωτικό μέσο, και πληροφορήθηκαν ότι στο Αίγιο δεν λειτουργεί σε εφημέρευση ο αξονικός τομογράφος. Ο αξονικός τομογράφος λειτουργεί δύο φορές την εβδομάδα κατά το πρωινό ωράριο, το οποίο έχει ανακοινωθεί από την έναρξη της λειτουργίας του. Σε περίπτωση βλάβης γίνεται άμεση ενημέρωση τόσο στο ΕΚΑΒ όσο και στα ΜΜΕ. Επίσης, καλό είναι να υπενθυμίσουμε ότι αυτοί που αναζητούν νευροχειρουργική εκτίμηση, το Νοσοκομείο αναφοράς για όλα τα παιδιά είναι το ΠΠΓΝ Πατρών “Παναγία η Βοήθεια”΄΄.
Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε ως χαλασμένο τον αξονικό του Αιγίου, κάτι που δεν ισχύει. Ο αξονικός την στιγμή της διακομιδής ήταν εκτός λειτουργίας αφού λειτουργεί προγραμματισμένα ελλείψει προσωπικού.
Αναφέρει ακόμη ότι μετά το Αίγιο, το παιδί διεκομίσθη στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο (Παίδων) της Πάτρας που εκεί ο αξονικός είναι χαλασμένος. Στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας Πατρών όπου υπεβλήθη σε αξονική τομογραφία, όμως και εκεί δεν υπήρχε Νευροχειρουργός γιατρός (υπηρετεί μόνο ένας στο Νοσοκομείο) για να καταλήξει το παιδί με νέα διακομιδή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου όπου και διεγνώσθη η κατάστασή του.

Η έλλειψη νευροχειρουργού

Ειδικά ωστόσο στην περίπτωση του «Αγίου Ανδρέα», όπου κατέφυγαν οι οικείοι χωρίς να βρουν διαθέσιμο νευροχειρουργό, προκύπτει ότι ο νευροχειρουργός απουσίαζε με άδεια άνευ αποδοχών, βρισκόμενος εκτός Ελλάδος, νομίμως με βάση απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης, χωρίς όμως η ΥΠΕ να έχει καταφέρει να καλύψει το κενό, λόγω μη εκδήλωσης ενδιαφέροντος…
Όπως και να έχει, και ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η αρχική γνωμάτευση και παραπομπή στο νοσοκομείο έγινε από ιδιώτη γιατρό (αν ήταν νοσοκομειακός θα μεταφερόταν κατευθείαν στο Πανεπιστημιακό του Ρίου), η ταλαιπωρία του παιδιού και η αγωνία των οικείων είναι μία πραγματικότητα και το περιστατικό φανερώνει τις ελλείψεις, τις αδυναμίες του συστήματος και την έλλειψη συντονισμού…

Ερώτηση στη Βουλή

Εν τω μεταξύ, στην Βουλή φέρνει το θέμα με ερώτησή του ο βουλευτής Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, προσθέτοντας ότι και σε άλλα νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας (Πάτρα, Πύργος) παρουσιάζονται σημαντικές ελλείψεις, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε ιατρικά μηχανήματα. Όπως τονίζει, ΄΄δεν είναι συγκυριακό φαινόμενο αυτές οι αδυναμίες στο σύστημα υγείας, οι οποίες αποτελούν ουσιαστικά αδυναμία της Κυβέρνησης στην παροχή βασικών υπηρεσιών προς τους πολίτες, ούτε και η αδιαφορία για την ενίσχυση τόσο σε ιατρικά μέσα όσο και σε ιατρικό προσωπικό, προκειμένου να καλυφθούν οι εφημερίες και οι εν γένει ανάγκες περίθαλψης και νοσηλείας των κατοίκων της Δυτικής Ελλάδας΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr