background img
banner
banner

Δεν άνοιξε το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΦΥΛΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ…

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε πριν δύο εβδομάδες, σε γειτονικές περιοχές (Πάτρα και Καλάβρυτα) παρέχεται δωρεάν στήριξη και ενισχυτική διδασκαλία σε αδύναμους οικονομικά μαθητές, όμως το Κοινωνικό Φροντιστήριο Αιγίου παραμένει ακόμη στο… σκοτάδι για φέτος, παρά την σχετική ανακοίνωση του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας του δήμου ότι θα ξεκινούσε στις 17 Σεπτεμβρίου.

Η δομή που εδώ και εξίμιση χρόνια έχει προσφέρει σημαντική βοήθεια σε δεκάδες μαθητές οικογενειών της Αιγιάλειας που δεν είχαν την δυνατότητα να πληρώνουν για ενισχυτική διδασκαλία, είναι δύσκολο να ξαναλειτουργήσει, καθώς παρότι ο δήμος διαθέτει τις εγκαταστάσεις του 2ου Γενικού Λυκείου στην οδό Αναπαύσεως, για την πραγματοποίηση των μαθημάτων, δεν υπάρχει η δυνατότητα να βρεθεί φύλακας, υπεύθυνος για τον χώρο τις ώρες λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Παρά τα μεγάλα προβλήματα που είχαν καταστήσει αμφίβολη την λειτουργία του, σε συνάντηση του υπεύθυνου του Κοινωνικού Φροντιστηρίου εθελοντή εκπαιδευτικού Βασίλη Παπαβραμόπουλο με εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, είχε δοθεί το «πράσινο φως» ώστε να λειτουργήσει και φέτος, με τις περιορισμένες δυνατότητες βέβαια που του έδινε ο αριθμός των εθελοντών εκπαιδευτικών που είχαν απομείνει, δεδομένου ότι δεν υπήρξε η δυνατότητα μέσω του δήμου και με αξιοποίηση προγραμμάτων, ώστε να δοθεί ένα μικρό κίνητρο σε εκπαιδευτικούς να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην δομή. Έτσι, ανακοινώθηκε ότι σε πρώτη φάση, το Κοινωνικό Φροντιστήριο Αιγίου θα λειτουργούσε από φέτος μόνο για παιδιά Λυκείου, ενώ ταυτόχρονα οι υπεύθυνοι λειτουργίας του απηύθυναν κάλεσμα προς καθηγητές να γίνουν εθελοντές και να ενισχύσουν την δομή, προσφέροντας τις γνώσεις τους στους μαθητές.

Βγήκε πρόγραμμα, θα ξεκινούσε με περισσότερα από 40 παιδιά…

΄΄Προθυμοποιήθηκαν 4-5 συνάδελφοι να κάνουν μαθήματα, βγάλαμε το πρόγραμμα όμως η πόρτα του 2ου ΓΕΛ δεν άνοιξε για το Κοινωνικό Φροντιστήριο, καθώς, από πλευράς δήμου, μας αναφέρουν ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να ανατεθεί σε υπάλληλο να ανοίγει και να κλείνει. Κι αυτό ενώ οι αιτήσεις μαθητών Λυκείου αδύναμων οικονομικά οικογενειών, ξεπέρασαν τις 40. Καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια ώστε να βρούμε ανθρώπινο δυναμικό να στελεχώσει το Κοινωνικό Φροντιστήριο, όμως δεν έχουμε άτομο να ανοίγει για λίγες ώρες τα απογεύματα΄΄, ανέφερε ο κ. Παπαβραμόπουλος. Παράλληλα, κατέστησε σαφές πως εάν δεν επιλυθεί το θέμα μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ο ίδιος θα παραιτηθεί από υπεύθυνος της δομής…


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr