background img
banner
banner

Δημιουργία νέας «Αναπτυξιακής» από το Επιμελητήριο Αχαΐας

ΓΙΑ «ΤΡΕΞΙΜΟ» ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Πρόσω ολοταχώς για… την δημιουργία της καινούριας Αναπτυξιακής Εταιρείας του, που θα «τρέξει» τα υπάρχοντα και νέα προγράμματα αλλά και θα επαναλειτουργήσει το Παράρτημα του φορέα στο Αίγιο, έχει βάλει το Επιμελητήριο Αχαΐας.
Η μορφή της νέας εταιρείας θα είναι πιο ευέλικτη, ενώ θα λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην τίθεται θέμα αμφισβητήσεων σαν αυτές που οδήγησαν την προηγούμενη σε «λουκέτο», γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα το… τρενάρισμα δραστηριοτήτων εις βάρος του επαγγελματικού και επιχειρηματικού κόσμου της Αχαΐας…

Την περασμένη εβδομάδα έγινε μία συνάντηση του προέδρου Πλάτωνα Μαρλαφέκα με τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων, όπου τους παρέδωσε το καταστατικό της νέας αναπτυξιακής εταιρείας, για να το μελετήσουν και να διατυπώσουν τις θέσεις τους. Όπως ανέφερε στο Protionline.gr  ο α΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου και επικεφαλής της Π.Α.Ε.Κ. Αρίστος Τηλιγάδης, ΄΄αύριο Τετάρτη πρόκειται να συνεδριάσει το Δ.Σ. για την έγκριση της ίδρυσης της νέας εταιρείας, η οποία θα αναλάβει να συνεχίσει το έργο της υπό εκκαθάριση παλιάς Αναπτυξιακής΄΄.

Έγκριση αύριο από το Δ.Σ.

Σημειώνεται ότι η νέα Αναπτυξιακή εταιρεία του Επιμελητηρίου, θα ασχολείται κυρίως με ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ δεν διαφέρει πολύ σε μορφή, από την προηγούμενη. Αντί όμως για επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, στο νέο όργανο θα συμμετέχει όλο το συμβούλιο του Επιμελητηρίου Αχαΐας, ενώ ρόλο διαχειριστή, θα έχει πάλι ο εκάστοτε πρόεδρος του φορέα και εν προκειμένω, ο κ. Μαρλαφέκας. Επίσης, η νέα αναπτυξιακή θα είναι πιο ευέλικτη ενώ θα λειτουργεί υπό αυτό τον τρόπο ώστε να ενημερώνονται όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων του Επιμελητηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Αναπτυξιακή Επιχείρηση (ΑΝΕΠΑ) που είχε συστήσει το Επιμελητήριο Αχαΐας και μέσω της οποίας διεκδικούσε και υλοποιούσε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, όπως αυτό που προβλέπει τη δημιουργία «Καρναβαλικού Πάρκου», ή υλοποιούσε σημαντικές δράσεις εξωστρέφειας όπως το «Achaia Value», υπό την «ομπρέλα» της οποίας λειτουργούσε το Παράρτημα του Αιγίου, έβαλε… λουκέτο καθώς νόμος που είχε ψηφίσει πέρυσι η κυβέρνηση υποχρέωνε όλα τα Επιμελητήρια που διαθέτουν Αναπτυξιακές, να προχωρήσουν σε τροποποίηση άρθρων του καταστατικού τους και να το εναρμονίσουν με τις προβλέψεις του Νόμου. Όμως για να καταστεί δυνατή η τροποποίηση άρθρων του Καταστατικού, απαιτείτο αυξημένη πλειοψηφία και εν προκειμένω ήταν απαραίτητο να συναινέσει και η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, κάτι που δεν έγινε όπως και με την παράταξη του Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου που αρνήθηκαν να ψηφίσουν την τροποποίηση του καταστατικού, θεωρώντας ότι δεν είχε συσταθεί νόμιμα η διοίκηση της ΑΝΕΠΑ.

Το κλείσιμο της ΑΝΕΠΑ προκάλεσε και την παύση λειτουργίας του Παραρτήματος Αιγίου για ένα χρονικό διάστημα, ωστόσο το Παράρτημα άνοιξε και πάλι τις τελευταίες μέρες καθώς η Αναπτυξιακή βρίσκεται υπό εκκαθάριση.

Να συγκροτηθεί το συντομότερο δυνατόν

΄΄Ο νέος φορέας πρέπει να συγκροτηθεί το συντομότερο δυνατόν, για να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος, τόσο για την συνέχιση υφιστάμενων προγραμμάτων, όσο και για την διεκδίκηση νέων, προς όφελος της επιχειρηματικότητας και της τοπικής οικονομίας΄΄, πρόσθεσε ο κ. Τηλιγάδης, τονίζοντας ότι έτσι θα μπορέσει να λειτουργήσει ξανά το Παράρτημα του Αιγίου που εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό μελών του φορέα.

Η ΔΕΚΑ για την πρωτοβουλία της πλειοψηφίας

Εν τω μεταξύ, με αφορμή την συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων του Επιμελητηρίου εν όψει της νέας Αναπτυξιακής, η παράταξη «Δημιουργικό Επιμελητηριακό Κίνημα Αιγιαλέων» του Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει: ΄΄Την αδιαπραγμάτευτη θέση του Δημιουργικού Επιμελητηριακού Κινήματος Αιγιαλέων για την αναγκαιότητα στήριξης κάθε αναπτυξιακής ενέργειας που συμβάλει στην τοπική οικονομία με διαφανείς όρους ίσων ευκαιριών προς όλους, επανέλαβε ο επικεφαλής μας στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Επιμελητήριο Αχαΐας μετά από πρόσκληση του προέδρου Πλάτωνα Μαρλαφέκα προς τους επικεφαλής των παρατάξεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας. Η μετάβαση σε μια νέα αστική μη κερδοσκοπική αναπτυξιακή εταιρεία, ασφαλώς δεν παραγράφει τα όποια ζητήματα υπάρχουν για την υπό εκκαθάριση Αναπτυξιακή Αχαΐας, αλλά οφείλουμε όλοι να σταθούμε αρωγοί στην απαίτηση των μελών του Επιμελητηρίου για υποστήριξη της επιχειρηματικότητας με όλα εκείνα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος των επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών, δήλωσε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος μη αφήνοντας καμία παρερμηνεία για τη σαφήνεια της στάσης του ΔΕΚΑ που δικαιώνεται στα ζητήματα του Επιμελητηρίου. Επιπλέον η παράταξή μας εκφράζει την ικανοποίησή της για την επιβεβαίωση της απρόσκοπτης συνέχισης της λειτουργίας των γραφείων του Επιμελητηρίου στην Αιγιάλεια΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr