background img
banner
banner

Διήμερο εκδηλώσεων για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Σε εξειδίκευση πίστωσης για την διοργάνωση Ημερίδας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, στον δήμο Αιγιαλείας, προχώρησε στην προχθεσινή συνεδρίασή του το Επιμελητήριο Αχαΐας. Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί από την Δημοτική Επιτροπή Ισότητας για τις 25 Νοεμβρίου, με στόχο την ενημέρωση του κοινού και την στήριξη των γυναικών που υποφέρουν.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει συγκροτηθεί η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του δήμου Αιγιαλείας, με αρμοδιότητες όπως η προώθηση δράσεων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας. Σκοπός της είναι η έρευνα των προβλημάτων, εξεύρεση και προώθηση των λύσεων είτε στο χώρο εργασίας είτε στον τομέα της υγείας, της εκπαίδευσης, των οικογενειακών σχέσεων και της κοινωνικής ασφάλισης.

Τι θα περιλαμβάνει

Μετά την πρώτης της συνεδρίαση, η επιτροπή στις 24 Ιουλίου αποφάσισε την διεξαγωγή διημέρου εκδηλώσεων ως εξής: 24-11-2018 ενημέρωση με διανομή φυλλαδίων, 25/11/2018 Ημερίδα την Κυριακή με αντικείμενο την ευαισθητοποίηση κι ενημέρωση του κοινού στις διάφορες μορφές βίας, την πρόληψη, τη νομοθετική προστασία μετά τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης και το ρόλο των Συμβουλευτικών Κέντρων με ομιλήτριες την Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων Φωτεινή Κούβελα, ΚΕΘΙ Πάτρας και την Χρυσούλα Κοντογεώργη, Συμβουλευτικό Κέντρο Πάτρας. Η ημερίδα θα διεξαχθεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης».

Όπως ανέφερε στην εισήγησή της η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, αντιδήμαρχος, Βάσω Ψυχράμη, ΄΄στόχος είναι να ενημερώσουμε το κοινό και να παροτρύνουμε όλες εκείνες τις γυναίκες που υποφέρουν σιωπηλά να υπερβούν την εσωστρέφεια αυτής της μοναξιάς και, επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή στη βία, να απευθυνθούν στις δομές της ΓΓΙΦ (Γραμμή SOS: 15900), στα Συμβουλευτικά κέντρα, για νομική υποστήριξη και να σπάσουν τη σιωπή τους.

Λόγω του ότι η εγγεγραμμένη πίστωση στον προϋπολογισμό του δήμου Αιγιαλείας για δαπάνες «Διοργάνωσης Ημερίδων, Συνεδρίων κ.λπ» είναι γενική, το συμβούλιο προχώρησε σε εξειδίκευσή της. Το ποσό που θα χρειαστεί για την διεξαγωγή της είναι 2.740 ευρώ.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr