background img
banner
banner

Έκλεισε η αερογέφυρα των Υψηλών Αλωνίων

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Τα προβλήματα φθοράς που παρουσιάζει κατά καιρούς η ξύλινη αερογέφυρα πεζών που συνδέει την περιοχή των Υψηλών Αλωνίων με το Μπούφαλο, αποκαθίστανται με πρόσκαιρες λύσεις. Αυτή τη φορά όμως, η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Αιγιαλείας έκρινε πως η αερογέφυρα πρέπει να κλείσει και να εκτελεστεί συνολικό έργο που θα την επαναφέρει στην αρχική της κατάσταση, ώστε να χρησιμοποιείται άφοβα από τους πεζούς και να μην υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος ιδίως στα παιδιά των σχολείων της περιοχής.

Η αερογέφυρα κατασκευάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’80, επί δημαρχίας Λεωνίδα Σιαβελή και όλα αυτά τα χρόνια, τα προβλήματα δεν ήταν λίγα, επειδή είναι φτιαγμένη από υλικά όπως το ξύλο και το σίδερο. Η επισκευή τους όμως γινόταν ανά διαστήματα ενώ πολλές φορές παρουσίαζε εικόνα διάβρωσης με πολλούς να κάνουν λόγο για κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό πολιτών και κυρίως μαθητών των τριών σχολείων που βρίσκονται ακριβώς πάνω από αυτή, με τα παιδιά να περνούν με ασφάλεια πάνω από τα αυτοκίνητα και να μην χρειάζεται να διανύσουν την γεμάτη κίνηση, οδό Σολωμού.

΄΄Το τελευταίο διάστημα η γέφυρα παρουσίαζε αρκετά προβλήματα. Η Τεχνική μας Υπηρεσία πραγματοποίησε αυτοψία και οι μηχανικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η γέφυρα πρέπει να κλείσει και να εκτελεστούν εργασίες αποκατάστασης΄΄, επισήμανε στο Protionline.gr  η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη.

Θα επισκευαστεί από το εργατικό δυναμικό του δήμου

Έτσι, στις δύο εισόδους της, πριν από τέσσερις μέρες τοποθετήθηκαν σιδερένια κιγκλιδώματα για να μην επιτρέπεται η είσοδος σε αυτή και η χρήση της. ΄΄Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε αναζήτηση υλικών ώστε να ξεκινήσουμε το έργο΄΄, ανέφερε η κ. Ψυχράμη, μη γνωρίζοντας πότε θα ολοκληρωθεί και τονίζοντας: ΄΄Ναι μεν η αερογέφυρα εξυπηρετεί τους μαθητές, όμως το πιο βασικό είναι η ασφάλειά τους΄΄.

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν με χρήματα από τον δημοτικό προϋπολογισμό και από το εργατικό δυναμικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, θα έχουν να κάνουν με αποκατάσταση των φθαρμένων ξύλων και με βαψίματα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr