background img
banner
banner

Επιστροφή Παπακωνσταντινόπουλου στα δημοτικά

ΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Εμφανίστηκε στα δημοτικά, με τη Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Αιγίου(ΔΑΚΑ), για πρώτη φορά το 1994 ως υποψήφιος δήμαρχος, με τη στήριξη του ΚΚΕ. Από το 1995 μέχρι το 2010 δεν έλειψε από τα δημοτικά έδρανα, αλλά στις δημοτικές εκλογές για τον ενιαίο δήμο Αιγιαλείας διαφώνησε με την τακτική του κόμματος και αποφάσισε να κάνει “διάλειμμα” από τη δημοτική πολιτική σκηνή.

Ο γιατρός (νευρολόγος), Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος, ήταν ανέκαθεν το πρόσωπο εκείνο, που παρά την κομματική του ταυτότητα, συσπείρωνε δίπλα του ανθρώπους από όλους τους κομματικούς χώρους. ‘Ετσι για άλλη μια φορά, την τελευταία οκταετία, βρέθηκε στο επίκεντρο της ονοματολογίας, αυτών που μπορούν να ηγηθούν συσπειρώνοντας δυνάμεις από όλα το φάσμα του Αριστερού χώρου και πέραν αυτού, στην Αιγιάλεια.
Ο Παπακωνσταντινόπουλος έχοντας φύγει πλέον από το ΚΚΕ, είναι ιδρυτικό μέλος του κινήματος “Εργατικός Αγώνας” και όπως όλα δείχνουν αυτή τη φορά είναι έτοιμος να πει το μεγάλο “ναι” για να επιστρέψει στα δημοτικά έδρανα, πάλι ως επικεφαλής ψηφοδελτίου.

Ετοιμάζουν πανηγυρική εκλογή

Η “πολιορκία” στον Παπακωνσταντινόπουλο από όλες τις τάσεις της Αριστεράς και κεντροαριστεράς στην Αιγιάλεια, ήταν έντονη το τελευταίο διάστημα, έτσι προχθές Κυριακή, σε σύσκεψη στελεχών που τον πλαισιώνουν, αποφασίστηκε η κάθοδος συνδυασμού με ευρεία συμμετοχή και υποψήφιο δήμαρχο τον Παπακωνσταντινόπουλο.

Ο ίδιος μετριόφρων, όπως πάντα, κρατάει “μικρό καλάθι” αλλά σύμφωνα με πληροφορίες δεσμεύτηκε για την επιστροφή του στα δημοτικά, ως επικεφαλής ψηφοδελτίου με Αριστερό πρόσημο, χωρίς όμως αποκλεισμούς σε ανθρώπους που έχουν όρεξη και μπορούν να προσφέρουν στα κοινά, ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας.

Είναι κοινό μυστικό εξάλλου, ότι κατά καιρούς αλλά και τώρα, είχε προτάσεις για στήριξη από το ΣΥΡΙΖΑ, όμως ο γιατρός ποτέ δεν ενέδωσε, αφού δεν θέλει κομματικό “καπέλο” στην υποψηφιότητά του, όπως στον πρώην δήμο Αιγίου με το ΚΚΕ, που έβαζε πάντα φρένο στη δημοτικότητά του.

Πολύ σύντομα λοιπόν, μια λαϊκή συνέλευση πολιτών θα προτείνει τον Τάκη Παπακωνσταντινόπουλο, για επικεφαλής ψηφοδελτίου, που θα διεκδικήσει το δήμο Αιγιάλειας στις δημοτικές εκλογές στις 26 Μαΐου 2019 και τότε εφόσον ο γιατρός πει το μεγάλο “ναι”, που είναι και το αναμενόμενο, θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη δημοτική πολιτική σκηνή, για τον ίδιο αλλά και για τους ανθρώπους που θα συνεργαστούν μαζί του.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr