background img
banner
banner

Ερώτηση Φωτήλα για τα αντιπλημμυρικά κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού

ΖΗΤΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ…

Την ανάγκη εκτέλεσης αντιπλημμυρικών έργων κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού επισημαίνει ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Σ. Ιάσονας Φωτήλας, ζητώντας να μάθει εάν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης η κατασκευή τους, καθώς βαίνουμε… ολοταχώς προς τους χειμερινούς μήνες.

΄΄Εδώ και δύο χρόνια θέτω το πρόβλημα των αντιπλημμυρικών έργων στην Αχαΐα προς τους αρμόδιους Υπουργούς και η απάντηση είναι σταθερή: Η κατάρτιση των Σχεδίων Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας και η περιβαλλοντολογική αδειοδότηση είναι σε εκκρεμότητα΄΄, επισημαίνει ο Αχαιός βουλευτής, προσθέτοντας: ΄΄Οι πρόσφατες τοποθετήσεις των αρμόδιων Υπουργών για επίσπευση των αντιπλημμυρικών έργων δεν έχουν καθησυχάσει τους πολίτες, οι οποίοι αδυνατούν να πιστέψουν ότι βαίνουμε ολοταχώς προς τους χειμερινούς μήνες και ως εκ τούτου στην αλλαγή των καιρικών συνθηκών και την ίδια στιγμή κανένα έργο για την προστασία των παραπάνω περιοχών δεν έχει καν ξεκινήσει. Είναι αναγκαίο άμεσα να οριοθετηθούν οι ροές και να επεκταθούν τα αποστραγγιστικά έργα μέχρι τη θάλασσα πριν την χειμερινή περίοδο΄΄.

Για το λόγο αυτό ερωτώνται οι Υπουργοί Εσωτερικών, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών εάν έχει ολοκληρωθεί η κατάρτιση των Σχεδίων Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας, εάν θα υπάρξει δημόσια διαβούλευση σχετικά με τα έργα προτεραιότητας, εάν θα παρθούν προσωρινά μέτρα, από πού θα αντληθούν τα κονδύλια για το έργο και εάν θα επισπευστεί η υλοποίησή του.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr