background img
banner
banner

Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουζίνας στο Αίγιο!

ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ -ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΠΑΡΑΚΤΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΑΤΡΑΣ 2019

Ο τελευταίος σταθμός για την ενημέρωση εν όψει των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Πάτρας 2019» που θα διεξαχθούν του χρόνου, ήταν χθες το Αίγιο. Παρών στη χθεσινή δράση και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος, αναφερόμενος στην σπουδαιότητα των αγώνων για την ευρύτερη περιοχή, εξήγγειλε την πραγματοποίηση Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουζίνας στο Αίγιο, παράλληλα με την διεξαγωγή των αγώνων!

Η ενημερωτική δράση έλαβε χώρα στην πλατεία Αγ. Λαύρας στις 12.00 το μεσημέρι, ενώ αρκετή ώρα νωρίτερα γινόταν διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων σχετικά με τους αγώνες και τα οφέλη που θα αποκομίσει η περιοχή. Παρών ήταν και ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Θεόδωρος Μενεγής, ο οποίος, μιλώντας στο Protionline.gr , εξήγησε πως επελέγη το Αίγιο για να κλείσει αυτή η ενημερωτική εκστρατεία ένα χρόνο πριν τους Αγώνες, όχι τυχαία, αλλά γιατί θα παίξει ουσιαστικό ρόλο δεδομένου ότι στόχος είναι η ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού μέσω του αθλητισμού, σε όλη τη Δυτική Ελλάδα και όχι μόνο στην Πάτρα. Υπενθύμισε δε την εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας που σημείωσε μεγάλη επιτυχία με τον ερμηνευτή Βασιλικό, τονίζοντας πως στόχος είναι η αξιοποίηση όλων των ντόπιων «υλικών» ώστε να αναδειχθεί όσο καλύτερα η περιοχή και οι άνθρωποί της.

Θ. Μενεγής: ΄΄Τεράστια τα οφέλη από τους αγώνες΄΄

΄΄Οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες ήταν κάτι που διεκδικήσαμε τον Αύγουστο του 2017 και ανατέθηκε στην Πάτρα τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι μας εμπιστεύτηκαν και πιστεύω πως έχει να κάνει και με την έξοδο από τα μνημόνια΄΄, επισήμανε ο κ. Μενεγής. Αναφερόμενος στα οφέλη από τους αγώνες, είπε: “Θα δημιουργηθούν αθλητικές υποδομές για τα παράκτια και θαλάσσια αθλήματα που στερείται η πόλη και μετά τους Αγώνες θα διατεθούν στον λαό για κάλυψη των αναγκών άθλησης και την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού. Όλοι οι πολίτες, χωρίς αποκλεισμούς και ανεξαρτήτως της οικονομικής τους δυνατότητας, θα έχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν, παρακολουθώντας αγώνες υψηλού επιπέδου. Για τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες θα έλθουν στην Πάτρα και θα διαμείνουν για 7 μέρες στην περιοχή, περίπου 2.000 μέλη αθλητικών αποστολών από 26 χώρες της Μεσογείου. 20.000 διανυκτερεύσεις μέσα σε ένα δεκαήμερο, αποτελούν μια σημαντική οικονομική στήριξη για την τοπική αγορά. Και δεν υπολογίζονται οι επισκέπτες που θα έλθουν για παρακολουθήσουν τους Αγώνες, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν χιλιάδες ακόμα διανυκτερεύσεις΄΄.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Επιτροπής έκανε γνωστό ότι τα έξοδα των αγώνων θα καλυφθούν από τον μεγάλο χορηγό «Ελληνικά Πετρέλαια» και από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Ανέφερε το ακόμη ότι ΄΄η περιοχή μας θα προβληθεί σε 26 χώρες της Μεσογείου, αναβαθμίζοντας τη θέση της στον τουριστικό χώρο και προσδοκώντας αύξηση του τουριστικού ρεύματος τα επόμενα χρόνια΄΄, ενώ μίλησε για το Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουζίνας, τονίζοντας ότι η Αιγιάλεια που έχει τοπικά προϊόντα και δευτερογενή τομέα μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε αυτό.

Συζητήσεις με τοπικούς φορείς

Η ανακοίνωση της πραγματοποίησης του Φεστιβάλ στο Αίγιο, έγινε λίγη ώρα αργότερα από τον υφυπουργό Αθλητισμού που κατέφθασε στην πλατεία, τον οποίο υποδέχθηκαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας, o αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Βασίλης Χριστόπουλος,  ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ του δήμου και της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Στράτος Βαρδάκης, ο πρόεδρος του Παναιγιαλείου Δημήτρης Μπαλαφούτης και άλλοι τοπικοί φορείς.

Γ. Βασιλειάδης: ΄΄Οι γύρω πόλεις της Πάτρας όπως το Αίγιο, θα είναι πρωταγωνιστές σε μία μεγάλη γιορτή΄΄

Μάλιστα, ο κ. Βασιλειάδης μίλησε με αρκετούς από αυτούς παρακολουθώντας με ενδιαφέρον τα όσα του μετέφεραν. Σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης έκανε λόγο για ένα μεγάλο «στοίχημα». Συγκεκριμένα, επισήμανε: ΄΄Αποφασίσαμε να κλείσουμε την καμπάνια ενημέρωσης των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Πάτρα 2019» από το Αίγιο, που όλοι συμμετέχουμε στην προετοιμασία αυτής της σημαντικής γιορτής και θέλουμε να κερδηθεί αυτό το μεγάλο στοίχημα που είναι οι συγκεκριμένοι αγώνες. Μολονότι το αγωνιστικό κομμάτι θα γίνει στην Πάτρα, το υπόλοιπο στοίχημα θα κερδηθεί στις γύρω περιοχές. Το εγχείρημα για επιτυχημένους αγώνες που συνδυάζουν το τουριστικό αλλά και το πολιτιστικό κομμάτι, το κομμάτι της ανάπτυξης που θέλουμε να κτίσουμε πάνω στον αθλητικό τουρισμό, θα περιλαμβάνει κυρίως τις γύρω περιοχές. Την ίδια περίοδο στο Αίγιο σχεδιάζουμε να κάνουμε Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουζίνας και να το συνδέσουμε με τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες στο ολιστικό πλάνο αυτό που έχουμε για να δείξουμε ότι μπορούμε τα πράγματα να γίνουν διαφορετικά, επιτυχημένα και με πλάνο για το μέλλον. Οι γύρω πόλεις της Πάτρας, όπως και το Αίγιο δεν θα είναι οι φτωχοί συγγενείς. Αντιθέτως, θα είναι οι πρωταγωνιστές σε μια μεγάλη γιορτή΄΄.

Ανεξάρτητα, πάντως, από το γεγονός ότι η διοργάνωση συμπίπτει με πολλαπλών διαστάσεων προεκλογική περίοδο, είναι βέβαιο ότι η εκτέλεση των Παράκτιων Αγώνων του 2019 στην Αχαΐα, είναι σημαντική για την περιοχή, όπως και η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων και της εμπειρίας για μια συστηματική, κοινωφελή αλλά και τουριστικά αξιοποιήσιμη αθλητική δραστηριότητα.

 

 


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr