background img
banner
banner

Ξανά Γαλάζια Σημαία στα Διγελιώτικα!

ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Το πάθημα έγινε… μάθημα τελικώς για την Αιγιάλεια. Μετά το… σοκ του Ιουλίου με την αφαίρεση του συμβόλου Γαλάζιας Σημαίας από τις τρεις από τις τέσσερις παραλίες του δήμου, οι παρεμβάσεις που έγιναν δημιουργούν αν όχι την βεβαιότητα, βάσιμες ελπίδες ότι, τουλάχιστον τα Διγελιώτικα, θα αποκτήσουν και πάλι Γαλάζια Σημαία το καλοκαίρι του 2019. Αυτό διεφάνη και από τα όσα διαπίστωσε κλιμάκιο αξιολογητών της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης που επισκέφθηκε την παραλία την περασμένη εβδομάδα.

Στον αρνητικό αντίκτυπο που δημιούργησε η απόσυρση των Γαλάζιων Σημαιών, Διγελιώτικα, Ελαιώνας και Πούντα δήμος και τοπικές κοινότητες εντείνουν τις προσπάθειες ώστε να καλύψουν τα κενά και να διορθώσουν τα κακώς κείμενα που αιτιολόγησαν την «ποινή» που τους επεβλήθη, προκειμένου να διεκδικήσουν για του χρόνου το διεθνές σύμβολο.

Αυτό έγινε και στα Διγελιώτικα όπου οι παραλείψεις και οι λόγοι αφαίρεσης της Γαλάζιας Σημαίας είχαν να κάνουν με τις προσβάσεις για ΑΜΕΑ καθώς και επικινδυνότητες στην ακτή, δηλαδή μπετά, λάστιχα, καλώδια, κ.ά. Τότε οι ελεγκτές είχαν καταγράψει καλώδια ρεύματος και προβολείς καρφωμένους σε αλμυρίκια, οχήματα και βάρκες στην ακτή και μη οριοθέτηση του beach volley.

Η αποκατάσταση είχε γίνει άμεσα, ωστόσο δεν ήταν δυνατόν να επιστρέψει η Γαλάζια Σημαία στα μέσα της σεζόν. Έτσι, δήμος και τοπική κοινότητα έβαλαν… πλώρη για του χρόνου και η προσπάθεια φαίνεται πως τους δικαιώνει.

Ενδιαφέρον από δήμο και τοπική κοινότητα

Όπως ανέφερε στο protionline.gr ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Βασίλης Χριστόπουλος, ΄΄υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά της Τοπικής Κοινότητας Διγελιωτίκων και τοπικούς φορείς, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης και όπως φαίνεται, του χρόνου τα Διγελιώτικα θα ξαναέχουν Γαλάζια Σημαία. Θα υποβάλλουμε την αίτηση και θα περιμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα΄΄. Σε ό,τι αφορά τις άλλες δύο παραλίες Πούντας και Ελαιώνα που έχασαν το σύμβολο στη μέση της σεζόν, ο κ. Χριστόπουλος είπε πως έχουν γίνει κι εκεί κάποιες προσπάθειες ώστε να αποκατασταθούν τα σημεία που έκριναν την αρνητική εξέλιξη.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ο αντιδήμαρχος λίγες μόλις μέρες μετά την ανακοίνωση της αφαίρεσης της Γαλάζιας Σημαίας, είχε αναφερθεί στις παρεμβάσιες – προσθήκες που είχαν γίνει με την τοποθέτηση νέου εξοπλισμού όπως: αποδυτήρια, καλαθάκια απορριμμάτων, κάδους ανακύκλωσης, ράμπες πρόσβασης, προστατευτικά κιγκλιδώματα, ντουζιέρες, πινακίδες πληροφόρησης κ.ά., κάνοντας γνωστό ότι ο δήμος Αιγιαλείας έχει προβεί στις απαραίτητες διορθώσεις των παρατηρήσεων των αξιολογητών και σκοπεύει να διεκδικήσει την επιστροφή των Γαλάζιων Σημαιών. ΄΄Η διατήρηση ενός διεθνούς βραβείου χρειάζεται συνεχή προσπάθεια και συνεργασία όλων των φορέων΄΄, επανέλαβε ο αντιδήμαρχος που η θετική εξέλιξη για τα Διγελιώτικα, αν μη τι άλλο, τον δικαιώνει.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr