background img
banner
banner

Η εγκύκλιος βάζει “φρένο” στις δηλώσεις, αλλά έρχεται σιωπηλή στήριξη στο δήμο

ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΔΑΦΟΣ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

“Εν όψει των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β΄ βαθμού που θα διεξαχθούν το Μάιο του 2019, εφιστούμε στην προσοχή στα στελέχη μας, αναφορικά με δημόσιες δηλώσεις ή στηρίξεις υποψηφίων Περιφερειαρχών, Δημάρχων και μελών Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων, αν δεν έχει προηγηθεί συνεννόηση για ενδεχόμενη στήριξη Υποψηφίου ή/και Συνδυασμού από τα θεσμικά όργανα του κόμματος”.

Αυτά αναφέρει η εγκύκλιος, με ημερομηνία 11 Σεπτεμβρίου 2018, που εστάλη από το Γενικό Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη, προς τα μέλη της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν/Δ, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, τους πρόεδρους και τα Δ.Σ. ΝΟ.ΔΕ, και τους Γραμματείς και Αν. Γραμματείς ΝΔ και εφιστά την προσοχή στα παραπάνω στελέχη, για τη στάση που θα κρατήσουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

Το Σάββατο, ο αρχηγός της παράταξης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθάρισε πως η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής, ακόμα και αν δεν είχαν πολιτευτεί στο παρελθόν με τη Δεξιά παράταξη, αλλά μόνο για τις Περιφέρειες και όχι για τους δήμους.

Ο πρόεδρος του κόμματος, έκανε άνοιγμα στην Κεντροαριστερά, επιβεβαιώνοντας, κατά κάποιο τρόπο, τις φήμες σε τοπικό επίπεδο, για τη στήριξη στον Αιγιώτη πρώην υφυπουργό Άμυνας Κώστα Σπηλιόπουλο, ο οποίος προβάλει όλο και πιο πολύ το αντίπαλο δέος του Αποστόλη Κατσιφάρα. Ο Σπηλιόπουλος, ούτε επιβεβαιώνει, ούτε αρνείται τις φήμες, αφού το ενδιαφέρον του είναι υπαρκτό και περιμένει τον Μητσοτάκη να κάνει την κίνηση, κάτι που θα συμβεί μέσα στον Οκτώβριο.

Προς σιωπηλή στήριξη στο δήμο Αιγιαλείας

Σε επίπεδο δήμου Αιγιαλείας τώρα, αν και η δήλωση Μητσοτάκη ήταν ξεκάθαρη, δε λείπουν οι παρασκηνιακές επαφές με στελέχη του κόμματος, από ενδιαφερόμενους, για τη δημαρχία.

Όσοι θα ήθελαν από τη Νέα Δημοκρατία να τους δείξει προτεινόμενους στην Αιγιάλεια, ώστε να αποκτήσουν προβάδισμα στην κούρσα των εκλογών, κρατάνε μικρό καλάθι, αλλά δεν καταθέτουν τα όπλα.

Το παρελθόν στο δήμο δείχνει ότι δύσκολα θα σχηματιστεί αμιγώς Νεοδημοκρατικό ψηφοδέλτιο, με τους Χρήστο Γούτο και Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο που ενδιαφέρονται να προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία καθώς και το Στάθη Θεοδωρακόπουλο, που ανακοίνωσε αποχώρηση αλλά προετοιμάζει το έδαφος, σύμφωνα με πληροφορίες, για τη διαδοχή στην παράταξη του, με πρόσωπο έκπληξη.

Υπάρχει και ο νυν δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος, με την ομάδα των δημοτικών συμβούλων που τον στηρίζει να προέρχονται στο μεγαλύτερο ποσοστό της από τη Νέα Δημοκρατία. Καθοριστική πάντως, για την εξέλιξη των πραγμάτων στο Δήμο Αιγιάλειας, θα είναι η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, να δώσει στήριξη στην Περιφέρεια στον Κώστα Σπηλιόπουλο, ωστόσο, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για σιωπηλή στήριξη σε δημοτικό σύμβουλο, με τις ευλογίες πρώην υπουργού.

 

 


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr