background img
banner
banner

Κατά πλειοψηφία η νέα αναπτυξιακή του Επιμελητηρίου

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε προχθές βράδυ στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Αχαΐας, η ίδρυση της νέας Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, της Αναπτυξιακής δηλαδή του φορέα, παρά τις αντιρρήσεις της παράταξης «Επιμελητήριο για Όλους», η οποία και αποχώρησε πριν την ψηφοφορία.

Η πρόταση της Διοικούσας Επιτροπής ψηφίστηκε από τα μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωτική Επιμελητηριακή Πρωτοβουλία» του Πλάτωνα Μαρλαφέκα, της Παναιγιάλειας Ανεξάρτητης Επιμελητηριακής Κίνησης του Αρίστου Τηλιγάδη και τον Γιώργο Ρώρο, ενώ απόντες από τη συνεδρίαση ήταν ο επικεφαλής της παράταξης ΔΕΚΑ Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος λόγω της συμμετοχής του στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας και ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Αντιμονωπωλιακής Συσπείρωσης» Κώστας Τηλιγάδης.

Επιβεβλημένη χαρακτήρισε την ίδρυση της νέας εταιρείας στην εισήγησή του και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας, λέγοντας πως θα υποβοηθήσει το έργο του Φορέα στην διαχείριση και αξιοποίηση ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων, καθώς επίσης την υποστήριξη των υποδομών όπως των δύο θερμοκοιτίδων που θα ιδρυθούν για το σκοπό αυτό. Παράλληλα, τόνισε πως θα υποστηρίζει την εξωστρέφεια των δράσεων και την ενημέρωση των μελών σε θέματα οικονομικού και αναπτυξιακού περιεχομένου.

Η νέα μορφή

Σε ό,τι αφορά την μορφή της, όπως έκανε γνωστό στην «Π» ο κ. Τηλιγάδης, διαχειριστής της θα είναι ο εκάστοτε πρόεδρος, ενώ οι αποφάσεις θα γίνονται γνωστές στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου ώστε να ψηφίζονται έστω και κατά πλειοψηφία. ΄΄Έτσι θα είναι όλοι ενήμεροι για τις δράσεις της νέας εταιρείας και θα έχουν άποψη΄΄, επισήμανε ο κ. Τηλιγάδης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εξέλιξη που βάζει ξανά το Επιμελητήριο στην… μάχη των προγραμμάτων και επιτρέπει την απρόσκοπτη λειτουργία του Παραρτήματος Αιγιάλειας.

Αποχώρησε η παράταξη Κρίκη

Να σημειωθεί πως ο λόγος που αποχώρησε η παράταξη του κ. Κρίκη, είναι γιατί τα μέλη της θεώρησαν ότι η οποιαδήποτε απόφαση θα έπρεπε να ληφθεί μετά την Παρασκευή (σήμερα), οπότε και αναμένεται να εκδικαστεί η προσφυγή της παράταξης στη Δικαιοσύνη, εκεί όπου έχει ζητηθεί να κριθεί η νομιμότητα της πρώην αναπτυξιακής η οποίας, ως γνωστόν βρίσκεται πλέον σε εκκαθάριση, προτείνοντας την διατήρησή της αλλά με άλλη διοίκηση.
΄΄Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλο χαμένο χρόνο. Μόλις κατατεθεί η απόφαση στο Πρωτοδικείο, προχωρούμε στη σύσταση της νέας εταιρείας΄΄, σημείωσε ο Αιγιώτης α΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr