background img
banner
banner

Καταμερισμός αρμοδιοτήτων εν όψει της 3ης Συνάντησης Λίμνης Τσιβλού

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΑΤΑ

Για την «3η Περιβαλλοντική και Αθλητική Συνάντηση στην Λίμνη Τσιβλού» προετοιμάζονται δήμος και φορείς, με την πρώτη συνάντηση για τον προγραμματισμό της δράσης να πραγματοποιείται την  Τετάρτη, στην Ακράτα. Από τους συμμετέχοντες έγινε καταμερισμός αρμοδιοτήτων για τον καλύτερο συντονισμό της εκδήλωσης που, και φέτος, αναμένεται να προσελκύσει πλήθος κόσμου στην «μαγευτική» λίμνη Τσιβλού.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του δήμου Αιγιαλείας Στράτος Βαρδάκης, οι αντιδήμαρχοι Ανατολικής Αιγιάλειας Γιώργος Γιοβάς και Ανάπτυξης Βασίλης Χριστόπουλος, οι πρόεδροι Τοπικής Κοινότητας Πλατάνου Ανδρέας Ρεκούτης και Συλιβαινιωτίκων Παναγιώτης Κρικέτος και από τους Συλλόγους της Ακράτας, ο Γιάννης Μαλαβέτας, ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος και ο Οδυσσέας Καλύβας από τον Σύλλογο Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας και η Μαρία Οικονομοπούλου μέλος του Συλλόγου Εστίασης Αναψυχής Αιγιάλειας.

Όλοι οι συμμετέχοντες στην συνάντηση συμφώνησαν ότι και φέτος, στόχος πρέπει να είναι, η λίμνη να αποτελέσει πεδίο όμορφων δραστηριοτήτων που θα αυξήσουν την επισκεψιμότητα και θα αναδείξουν το μοναδικό φυσικού κάλλους αξιοθέατο της ορεινής Ανατολικής Αιγιάλειας.

Θα δοθεί έμφαση στο αθλητικό σκέλος

Η φετινή διοργάνωση θα έχει δράσεις μίας ημέρας, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, με έμφαση στο αθλητικό μέρος και θα περιλαμβάνει αγώνες όλων των αθλημάτων που ήταν και πέρυσι, όπως Αγώνα Δρόμου – Γύρω της Λίμνης για ενήλικες και για παιδιά, ενώ θα δοθεί και η δυνατότητα στο κοινό να συμμετέχει σε ψυχαγωγικού χαρακτήρα δραστηριότητες πέριξ της λίμνης, όπως μαθήματα τοξοβολίας, επίδειξη καγιάκ, βόλτα με βάρκες ράφτιγκ και διθέσια φουσκωτά καγιάκ, flying fox, κ.λπ. Επίσης, δεν αποκλείεται να υπάρξει ενημέρωση στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας – Ακράτας και τον Φορέας Διαχείρισης Χελμού Βουραϊκού, καθώς και δράσεις εξωστρέφειας και προβολής των πλεονεκτημάτων και των φυσικών πόρων της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι η δράση ξεκίνησε πριν δύο χρόνια με αφορμή την ένταξη του δήμου Αιγιαλείας στο Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες και συνεχίστηκε και πέρυσι με μεγάλη επιτυχία υπό την διοργάνωση της Αντιδημαρχίας Ανάπτυξης του Δήμου Αιγιαλείας, σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός, Κοινωνική Προστασία» του Δήμου Αιγιαλείας, την Αντιδημαρχία Ανατολικής Αιγιαλείας,  την Αθλητική Ένωση Αιγείρας Άκρατας! και την ΤΚ Πλατάνου. Ως γνωστόν, ο δήμος Αιγιαλείας αποτελεί ενεργό μέλος του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες καθώς διαθέτει τη Λίμνη Τσιβλού, η οποία ανήκει στην Τ.Κ. Πλατάνου της Δ.Ε. Ακράτας. Η Λίμνη Τσιβλού βρίσκεται εντός των ορίων του Εθνικού Πάρκου Χελμού Βουραϊκού, συνθέτει ένα τοπίο ιδιαίτερης ομορφιάς με οικολογικό, υδρογεωλογικό ενδιαφέρον και αποτελεί προστατευόμενη περιοχή ενταγμένη στο Δίκτυο NATURA 2000. Επίσης ανήκει στους 29 γεωτόπους ιδιαίτερης αξίας στο Παγκόσμιο Γεωπάρκο Χελμού Βουραϊκού της UNESCO.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr