background img
banner
banner

Κατάργηση τμημάτων στην Γ΄ τάξη του Εσπερινού ΕΠΑΛ Αιγίου…

ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ

Μπορεί τα κενά σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία της περιοχής να φαίνονται λιγότερα από κάθε άλλη χρονιά, ωστόσο τα μεγάλα τμήματα και οι περικοπές ειδικοτήτων, κατά τους εκπαιδευτικούς, υποβαθμίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία και δημιουργούν προβλήματα. Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, επί το πλείστον τα ολοήμερα σχολεία στην Αιγιάλεια δεν λειτουργούν ακόμη, ενώ η Δευτεροβάθμια πλήττεται κυρίως από την κατάργηση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ…
Σύμφωνα με τα όσα επισήμανε στo Protionline.gr  τρεις ημέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας Αθηνά Σκανδάμη, ΄΄φέτος και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και οι αιρετοί ΠΥΣΠΕ, λειτούργησαν με μεγάλη ταχύτητα, εργάστηκαν ακόμη και το Σαββατοκύριακο, ώστε οι εκπαιδευτικοί να βρίσκονται στις θέσεις τους από την αρχή. Πλέον οι ελλείψεις που παρουσιάζονται, έχουν να κάνουν με εκπαιδευτικούς θεατρικών σπουδών και εικαστικών που εκτιμάται ότι θα καλυφθούν και αυτές οι θέσεις τις επόμενες ημέρες΄΄. Σε ό,τι αφορά τα ολοήμερα, η κ. Σκανδάμη έκανε γνωστό πως ΄΄υπάρχουν ελλείψεις που εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία των ολοήμερων, απ’ όσο γνωρίζουμε αναμένεται να καλυφθούν με αποσπάσεις εκπαιδευτικών κάτι που θα διευθετηθεί τις επόμενες μέρες΄΄.

Τους αναγκάζουν να αναζητήσουν νέες ειδικότητες και να επιστρέψουν στην Β΄…

Στην Δευτεροβάθμια το κυριότερο πρόβλημα, πέραν του γενικού με το φαινόμενο της κατάργησης ειδικοτήτων, έχει να κάνει με την κατάργηση δύο τμημάτων του Εσπερινού ΕΠΑΛ Αιγίου στην Γ΄ τάξη. Πρόκειται για το Γ΄ Οικονομικών και το Γ΄ Ηλεκτρολόγων. ΄΄Αυτό που συμβαίνει είναι απαράδεκτο. Μιλάμε για ανθρώπους που επέλεξαν το Εσπερινό για ένα σκοπό. Έχουν φοιτήσει τα τρία προηγούμενα χρόνια για να φτάσουν στην Γ΄ ακολουθώντας αυτές τις ειδικότητες. Πλέον, με την απόφαση αυτή, οι συγκεκριμένοι μαθητές πρέπει να ξαναγυρίσουν στην Β΄ τάξη για να αλλάξουν ειδικότητα! Είναι για ένα τραγικό εμπόδιο στην πορεία αυτών των ανθρώπων΄΄, ανέφερε στo Protionline.gr  η πρόεδρος της Β΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας Δώρα Μαστραπά, κάνοντας γνωστό πως μόλις προχθές εγκρίθηκαν τα τμήματα της Α΄ Λυκείου του Εσπερινού ΕΠΑΛ. Προέβλεψε δε πως η κατάσταση θα είναι ακόμη πιο δύσκολη και στα μικρά και περιφερειακά σχολεία, καθώς, όπως είπε, είναι εμφανής η πρόθεση και η προοπτική που διαμορφώνει το υπουργείο.

Κινητοποίηση στην Πάτρα από την Α΄ ΕΛΜΕ

Στο μεταξύ, νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε χθες στην Πάτρα η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας έξω από την ΠΔΕ Δυτ. Ελλάδας (Ακτή Δυμαίων), ζητώντας ΄΄να σταματήσει η Διοίκηση να παίζει με τα νεύρα μαθητών και καθηγητών΄΄, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε. ΄΄Ανοίγοντας τα σχολεία ήδη αντιμετωπίζουμε τα «μεταμνημονιακά μνημόνια» και τους «δημοσιονομικούς κόφτες». Επομένως η συνδικαλιστική και κοινωνική μάχη συνεχίζεται για την έγκριση τόσο των τμημάτων των ΓΕΛ που άλλαξαν εκπαιδευτική ζώνη και μπήκαν στον «αριθμητικό προκρούστη», όσο και των ΕΠΑΛ που γίνονται ολόκληρα αρχές Σεπτέμβρη λόγω προσέλευσης μαθητών και βρίσκουν μπροστά τους τον «ηλεκτρονικό προκρούστη», είτε πάλι λόγω του περσινού «αριθμητικού προκρούστη»΄΄, αναφέρει η Α΄ ΕΛΜΕ, καλώντας όλη την εκπαιδευτική κοινότητα να βρίσκεται… στο πόδι, λέγοντας: ΄΄Κάτω τα χέρια από τα μαθητικά δικαιώματα: Έγκριση όλων των τμημάτων τώρα! 20 μαθητές στο τμήμα! Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι πιόνια: Μόνιμοι διορισμοί τώρα΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr