background img
banner
banner

Να εξεταστεί η ασφάλεια του Νηπιαγωγείου Διακοπτού…

ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ανάστατοι παρουσιάζονται οι γονείς των μαθητών του Νηπιαγωγείου Διακοπτού, για την κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο, επισημαίνοντας, για άλλη μία φορά, την ακαταλληλότητά του και θέτοντας εν αμφιβόλω την ασφάλεια του εγκαταστάσεών του. Απαιτούν δε άμεση αποκατάσταση των ελλείψεων στα υπάρχοντα κτίρια αλλά και ακριβές χρονοδιάγραμμα για την δημιουργία και λειτουργία του νέου σχολείου!

Όπως τονίζουν οι γονείς, ΄΄το νηπιαγωγείο του Διακοπτού από το έτος 2008 στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο κτίριο (πρώην μεζεδοπωλείο) έναντι του Δημοτικού Σχολείου Διακοπτού. Ο χώρος είναι ακατάλληλος εξ αρχής και δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια βελτίωσης. Είναι περίπου 60τ.μ. τα οποία είναι λίγα για τις ανάγκες των νηπίων, έχει περιμετρικά μεγάλες τζαμαρίες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ασφάλειας και σε περίπτωση που σπάσουν θέτουν σε κίνδυνο τα νήπια (μερικές από αυτές είναι ήδη ραγισμένες, καθώς επίσης δεν παρέχουν ηχομόνωση και θερμομόνωση). Όταν βρέχει η αίθουσα πλημμυρίζει, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών΄΄.

Επιπλέον, αναφέρονται στο γεγονός ότι τα παιδιά, λόγω της μη ύπαρξης προαύλιου χώρου, διασχίζουν κάθετα τον κεντρικό δρόμο για να προαυλιστούν στο χώρο του Δημοτικού σχολείου, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα. Σημειώνουν δε πως ΄΄το προαύλιο αυτό, την ώρα του διαλείμματος των νηπίων, χρησιμοποιείται από τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου για το μάθημα της γυμναστικής, με αποτέλεσμα 51 νήπια να περιορίζονται σε ένα υπόστεγο περίπου 60τ.μ. του οποίου το δάπεδο είναι κατασκευασμένο από άσφαλτο. Έτσι λοιπόν, τα νήπια δε μπορούν να εκφραστούν όπως θα έπρεπε να κάνουν τα παιδιά ηλικίας τεσσάρων και πέντε χρόνων΄΄.

Αυξημένος ο αριθμός των παιδιών κατά 50%

Είναι γεγονός ότι από φέτος, λόγω της διετούς υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, ο αριθμός των νηπίων αυξήθηκε κατά 50% σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.
Επειδή δε χωρούσαν τα παιδιά, περίπου πέντε μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, πάρθηκε η απόφαση από το Δήμο Αιγιαλείας και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, να παραχωρηθεί μία προκάτ αίθουσα από το Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού. ΄΄Η αίθουσα αυτή είναι ακατάλληλη, χωρίς εξοπλισμό, είναι ένα «άδειο κουτί», χωρίς εξαερισμό και δεν έχει τουαλέτες. Τα νήπια για να χρησιμοποιήσουν το μπάνιο, είτε για να πλύνουν τα χέρια τους είτε για να κάνουν την ανάγκη τους, πρέπει να βγουν εκτός αίθουσας, Οι επιλογές είναι δύο: α) Να περνούν το δρόμο προκειμένου να πάνε στο κτίριο του νηπιαγωγείου. β) Να χρησιμοποιήσουν τις τουαλέτες του Δημοτικού Σχολείου Διακοπτού, οι οποίες είναι «τούρκικες» και για να πάνε εκεί θα πρέπει να διασχίσουν όλο το προαύλιο και να ανέβουν σκαλιά΄΄, επισημαίνουν οι γονείς, προθέτοντας πως ΄΄και στις δύο περιπτώσεις αυτές τα νήπια χρειάζονται τη συνοδεία κάποιου ενήλικα. Με το προσωπικό που υπάρχει αυτήν τη στιγμή στο νηπιαγωγείο ο συνοδός θα πρέπει να είναι η δασκάλα της τάξης, με αποτέλεσμα να μένουν χωρίς επίβλεψη τα υπόλοιπα παιδιά της τάξης΄΄.
Παράλληλα, θέτουν το ερώτημα «κάτω από ποιες προδιαγραφές λειτουργεί το νηπιαγωγείο; Με ποια κριτήρια η τριμελής επιτροπή που αποτελείτο από το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας, το Δήμαρχο Αιγιαλείας και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, εισηγήθηκε θετικά για την ένταξη του Δήμου μας στη διετή υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση;΄΄ και τονίζουν: ΄΄Απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση των ελλείψεων στα ήδη υπάρχοντα κτίρια, την άμεση λήψη μέτρων για την ασφάλεια των παιδιών και την υγεία τους, την επανεξέταση από μηχανικό για την καταλληλότητα του κτιρίου και την επανεξέταση για άμεση μεταφορά του νηπιαγωγείου σε κατάλληλο κτίριο΄΄
Τέλος, μετά από την αλλαγή χρήση του οικοπέδου που βρίσκεται πίσω από το Γυμνάσιο-Λύκειο Διακοπτού για την ανέγερση του κτιρίου που θα στεγάσει το νηπιαγωγείο, οι γονείς ζητούν το ακριβές χρονοδιάγραμμα (άδεια δόμησης – ανάθεση – αποπεράτωση – παραλαβή – μετεγκατάσταση του νηπιαγωγείου), αναμένοντας απάντηση από τον δήμο Αιγιαλείας.

«Τρέχει» τις διαδικασίες ο δήμος- Βλέπουν μετεγκατάσταση από του χρόνου

Σε επικοινωνία του Protionline.gr  με τον αντιδήμαρχο Δ.Ε. Διακοπτού Παναγιώτη Μαρινόπουλο, έγινε γνωστό πως ο δήμος «τρέχει» τις διαδικασίες, τονίζοντας ωστόσο ότι η δημιουργία του Νηπιαγωγείου δεν μπορεί να γίνει από την μία μέρα στην άλλη.
΄΄Το πρόβλημα της λειτουργίας του Νηπιαγωγείου Διακοπτού στο συγκεκριμένο κτίριο δεν είναι σημερινό. Το σχολείο λειτουργεί εκεί δέκα χρόνια. Η δημοτική αρχή βρήκε το οικόπεδο για το νέο σχολείο, φρόντισε για την αλλαγή χρήσης (από πάρκινγκ που ήταν), προχώρησε σε καθαρισμό του χώρου, συνέταξε τοπογραφικό και πλέον βρίσκεται στο στάδιο της έκδοσης οικοδομικής άδειας.
Ακολούθως, θα εκπονηθεί η μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία και θα διενεργηθεί διαγωνισμός καλώντας τις ενδιαφερόμενες εταιρείες να δώσουν προσφορά έτσι ώστε να προχωρήσει η τοποθέτηση τριών προκάτ αιθουσών (δύο αίθουσες διδασκαλίας και μία για γραφεία) και να διαμορφωθεί ο χώρος΄΄, επισήμανε ο κ. Μαρινόπουλος.
Στο ερώτημα πότε θα είναι έτοιμο ώστε να γίνει η μετεγκατάσταση του σχολείου, ανέφερε πως με τους διαγωνισμούς κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει τον ακριβή χρόνο, ωστόσο εκτίμησε πως, καλώς εχόντων των πραγμάτων, το Νηπιαγωγείο, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει στις νέες εγκαταστάσεις.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr