background img
banner
banner

Οι καθολικοί τίμησαν την Αγία Μητέρα Τερέζα της Καλκούτας

ΣΤΗΝ ΔΙΚΉ ΤΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ – ΧΩΡΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Την Αγία Μητέρα Τερέζα της Καλκούτας, στην οποία είναι αφιερωμένη η καθολική εκκλησία που λειτουργεί στην Αιγιάλεια, τίμησαν οι καθολικοί της περιοχής, προχθές Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου. Ο χώρος προσευχής των καθολικών οικογενειών της Αιγιάλειας, περίπου τριάντα τον αριθμό, κυρίως αλβανικής υπηκοότητας, βρίσκεται πίσω από το Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου.

Όπως έκανε γνωστό στην «Π» ο εφημέριος του Καθολικού Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα Πατρών πατέρας Γεώργιος Ντάγκας, ο οποίος λειτουργεί και την Αγία Τερέζα του Αιγίου, ΄΄η εκκλησία του Αιγίου λειτουργεί με θεία λειτουργία κάθε Σάββατο στις 7.00 το απόγευμα, ενώ συγκεντρώνει αρκετό κόσμο και τις γιορτές, οι οποίες συμπίπτουν με τις γιορτές των ορθοδόξων χριστιανών΄΄. Ο π. Γεώργιος λειτουργεί εδώ και πέντε χρόνια στο Αίγιο και όπως παρατηρεί, υπάρχει ένας πυρήνας καθολικών που επισκέπτονται τακτικά την εκκλησία και συμμετέχουν, ενώ περίπου σε κάθε θεία λειτουργία είναι παρόντα περίπου 30 με 40 άτομα. ΄΄Επί το πλείστον, το εκκλησίασμά μας αποτελείται από Αλβανούς καθολικούς αλλά και Έλληνες και από μικρότερο αριθμό προερχομένων από άλλες χώρες.΄΄, σημείωσε ο εφημέριος, επισημαίνοντας πως η εκκλησία έχει την σχετική άδεια από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ενώ ανήκει στην Μητρόπολη της Αθήνας.

Η αρχή περίπου πριν δέκα χρόνια…

Σημειώνεται ότι η όλη προσπάθεια δημιουργίας καθολικής εκκλησίας, είχε ξεκινήσει πριν από μία δεκαετία περίπου με την διαμόρφωση ενός μικρού κτιρίου στην περιοχή του Βουλωμένου, σε καθολική εκκλησία, εκεί όπου συγκεντρώνονταν συχνά οι αλλοδαποί για να υμνήσουν το Θεό, να συζητήσουν και κατ’ επέκταση να έρθουν πιο κοντά ο ένας στον άλλο, δημιουργώντας έτσι ισχυρούς δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης, οι οποίοι «χτίζονται» και διατηρούνται μόνο μέσω της θρησκείας…

Η παράδοση αυτή συνεχίστηκε με την διαμόρφωση της εκκλησίας που βρίσκεται σήμερα πίσω από τα δικαστήρια, η οποία δεν υστερεί σε τίποτα από καθολικούς ναούς άλλων περιοχών. Μέχρι τότε, οι καθολικοί της Αιγιάλειας, δρομολογούσαν πούλμαν και μετέβαιναν στον αντίστοιχο ναό της Πάτρας.

Ο προχθεσινός εορτασμός, εκτός από την λειτουργία, αφιερωμένη στην μνήμη της Μητέρας Τερέζας της Καλκούτας, περιελάμβανε και ομιλία από τον πατέρα Γεώργιο καθώς και κεράσματα στο τέλος της.

π. Γεώργιος: ΄΄Δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο εκκλησιών΄΄

Αναφορικά με τις διαφορές της καθολικής με την ορθόδοξη εκκλησία, ο π. Γεώργιος επισημαίνει: ΄΄Δεν υπάρχουν διαφορές. Δυστυχώς, οι εκκλησίες χωρίστηκαν για διοικητικούς λόγους και μόνο. Οι καθολικοί προσπαθούν και εργάζονται για την ένωση των εκκλησιών όπως ήταν μία χιλιετία΄΄.

 

 

ΛΕΖΑΝΤΑ

Το εκκλησίασμα αμέσως μετά την προχθεσινή γιορτή, στο μέσον της φωτο, ο π. Γεώργιος Ντάγκας.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr