background img
banner
banner

Παρουσία… υπόσχεση για το μέλλον της Φιλαρμονικής

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Η ΒΡΑΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Το έμπρακτο ενδιαφέρον τους ώστε η ιστορική «Ευτέρπη», η… δική μας Φιλαρμονική να συνεχίσει την μακρόχρονη πορεία της στον Πολιτισμό και στα δρώμενα του τόπου, έδειξαν οι φίλοι της που ανταποκρίθηκαν στην πρώτη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με σκοπό την ενίσχυση της ιστορικής μπάντας! Το βράδυ της Κυριακής 16 Σεπτεμβρίου, το παραλιακό κέντρο «Maritimo» στην παραλία Άκολης γέμισε ανθρώπους, το ενδιαφέρον των οποίων προστίθεται στις φιλότιμες προσπάθειες των διοικούντων την Φιλαρμονική επί σειρά ετών και τελευταία και του δήμου Αιγιαλείας… Περίπου 200 άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συμμετείχαν στην όμορφη μουσική εκδήλωση στην οποία συνυπήρξαν αρμονικά, δίνοντας τέλειο αποτέλεσμα, άνθρωποι που έχουν ταυτίσει τη ζωή τους με την μουσική και που αποτελούν μεγάλα κεφάλαια του Πολιτισμού του τόπου.

Το «παρών», μεταξύ άλλων, έδωσαν, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μπούνιας, η αντιδήμαρχος Βάσω Ψυχράμη, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του δήμου Στράτος Βαρδάκης, ο πρώην υπουργός Κώστας Σπηλιόπουλος, ο α΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας και επικεφαλής της Π.Α.Ε.Κ. Αρίστος Τηλιγάδης, ο επιμελητηριακός σύμβουλος Κώστας Δεληγιάννης, ο πρώην αντιδήμαρχος Αιγίου Γιάννης Θεοφανόπουλος, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Τάκης Ανδρικόπουλος, οι πρώην νομαρχιακές σύμβουλοι Χριστίνα Αλεξοπούλου και Θεώνη Σταθοπούλου, η πρόεδρος Μαίρη Χρονοπούλου και μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου.

Ευχαριστίες στο δήμαρχο για το νέο… παράθυρο στο μέλλον

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του ανθρώπου που έχει ταυτίσει το όνομά του και την δράση του με την Φιλαρμονική Αιγίου όσο κανείς άλλος στην μακρόχρονη ιστορία της, του μαέστρου Λεωνίδα Χαραλαμπόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Φιλαρμονική και στον πολυετή αγώνα για την επιβίωσή της. Ευχαρίστησε μάλιστα θερμά τον δήμαρχο Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλο γιατί, όπως είπε, από τους οκτώ δημάρχους στους οποίους είχε εκφραστεί το αίτημα η Φιλαρμονική να στηριχθεί από τον δήμο και να λειτουργεί υπό την δική του «ομπρέλα», ο κ. Παναγόπουλος ήταν ο μόνος που έδειξε πραγματικό ενδιαφέρον.

Ως γνωστό, μετά από συζητήσεις περίπου δύο ετών, οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει στο να λειτουργεί η Φιλαρμονική υπό το Νομικό Πρόσωπο του δήμου, λαμβάνοντας ως στήριξη ποσό που μπορεί να φτάσει και τις 23.000 ευρώ ετησίως για την κάλυψη των εξόδων της, ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί και να συμμετέχει στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής. Μάλιστα, η έγκριση αναμένεται εντός των ημερών από το Δ.Σ. του ΝΠΔΔ και ακολούθως από το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας.
Ο κ. Χαραλαμπόπουλος, μιλώντας στους παριστάμενους, είπε για τις συζητήσεις που είχαν γίνει στο παρελθόν και δεν ευοδώθηκαν όπως για τις συζητήσεις για ένταξή της στην ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. ή για να μετατραπεί σε Δημοτική Φιλαρμονική κάτι που δεν ήταν εφικτό σε αυτή τη φάση για να καταλήξει τελικά στο Νομικό Πρόσωπο. Μάλιστα, ο μαέστρος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Βαρδάκη, τονίζοντας πως από την αρχή ενδιαφέρθηκε ώστε να προχωρήσει το εγχείρημα.
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο δήμαρχος, εξαίροντας την προσφορά της Φιλαρμονικής καθ’ όλη την διάρκεια της πολυετούς λειτουργίας της, τονίζοντας πόσο απαραίτητη είναι για την περιοχή.

Μία όμορφη μουσική βραδιά

Ακολούθησε μία εξαιρετική μουσική βραδιά που συνοδεύτηκε από εκλεκτούς μεζέδες και κρασί. Ο Γιάννης Καραμάνος με την κιθάρα και την μελωδική φωνή του «ταξίδεψε» το κοινό, παρασύροντάς το να τραγουδήσει μαζί του αγαπημένα κομμάτια, ενώ καταχειροκροτήθηκαν (δικαίως) και οι Μαρία Πεττεμερίδη, Αγγέλα Αντωνιάδη, Γιώργος Σιδέρης, Νίκος Καραμάνος και Χρήστος Καραμάνος.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr