background img
banner
banner

Επιτέλους, τηλεόραση για όλους!

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΕ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Περισσότερες από 200 απομακρυσμένες περιοχές του Νομού Αχαΐας, από τις οποίες οι περισσότερες στην Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα, θα έχουν την δυνατότητα για ελεύθερη πρόσβαση στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης. Αυτό προβλέπει το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με τις περιοχές να εντάσσονται κατόπιν καταγραφής και εισήγησης του δήμου Αιγιαλείας.

Η διαδικασία αποτύπωσης της κατάστασης

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα είχε εντοπιστεί σε 75 ορεινές κοινότητες και οικισμούς του δήμου Αιγιαλείας. Πέρυσι τον Οκτώβριο είχε ζητηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, αποτύπωση της κατάστασης λήψης τηλεοπτικού σήματος στην περιοχή, με τον δήμο Αιγιαλείας να ενημερώνει σχετικά τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, ζητώντας άμεσα ενημέρωση, προκειμένου να απαντηθεί σχετικό ερωτηματολόγιο, εντός δέκα ημερών. Το ερωτηματολόγιο αφορούσε στην αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης. Τελικώς, ανταποκρίθηκαν 39 κοινότητες, και το αίτημα αξιολογήθηκε συμπληρωματικά με τις διαθέσιμες πληροφορίες της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου, ενώ εγκρίθηκε τηλεοπτική κάλυψη για 41 οικισμούς και σημεία της ορεινής Αιγιάλειας

Οριστική λύση του προβλήματος

Κώστας Σπαρτινός

Όπως αναφέρει ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σπαρτινός, ΄΄ψηφίστηκε από τις Διαρκείς Επιτροπές της Βουλής Παραγωγής και Εμπορίου (στην οποία συμμετέχει ο ίδιος ο βουλευτής) και Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης σχετικά με την πλήρη κάλυψη στην πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας. Στα πλαίσια εφαρμογής της συνταγματικής επιταγής αλλά και της βασικής πεποίθησης της Κυβέρνησης για ισότητα στην ενημέρωση των πολιτών, όπως και της στήριξης της αποκέντρωσης, το σχέδιο νόμου δίνει μια άμεση και οριστική λύση των σχετικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μόνιμοι κάτοικοι σε δύσβατες και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας΄΄.
Επισημαίνει ακόμη ότι ΄΄σε σύντομο χρονικό διάστημα και με συνεργασία του Υπουργείου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης 3.587 περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, θα έχουν την δυνατότητα για ελεύθερη πρόσβαση στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης. Στις περιοχές αυτές εντάσσονται περισσότερες από 200 περιοχές του Νομού Αχαΐας. Υλοποιείται έτσι άλλο ένα σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση της τηλεοπτικής μετάβασης της χώρας μας στην ψηφιακή εποχή΄΄.
΄΄Είναι σημαδιακό ότι το σχέδιο νόμου ψηφίστηκε στις Επιτροπές την ίδια μέρα που το ΕΣΡ χορήγησε τις οριστικές τηλεοπτικές άδειες λειτουργίας πανελλαδικής εμβέλειας, που τερματίζουν δεκαετίες παράνομης λειτουργίας και ανομίας στο ιδιωτικό τηλεοπτικό τοπίο, παρά τις λυσσαλέες αντιδράσεις και υπονομεύσεις της αξιωματικής και της δορυφορικής σε αυτήν αντιπολίτευσης, των καναλαρχών και οικονομικών κέντρων εξουσίας΄΄.

Τα χωριά και οι τοποθεσίες με δυνατότητα ελεύθερης λήψης

Οι περιοχές της Αιγιάλειας που πλέον θα έχουν την δυνατότητα ελεύθερης λήψης, είναι: Από την Δ.Ε. Αιγείρας: Βελλά, Εξοχή, Μοναστήρι, Περιθώρι, Σελιάνα, από το Αίγιο: Άγιος Ηλίας, Άγιος Ιωάννης, Αχαδιάς, Δάφνες, Κάτω Μαυρίκι, Κάτω Πτέρη, Λάκκα, Μελίσσια, Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Μονή Πεπελενίτσης, Μπουφούσκια, Παρασκευή, Πελεκίστρα, Χατζή, από την Δ.Ε. Ακράτας: Αγία Βαρβάρα, Αγρίδι, Άνω Μεσορρούγι, Παλαιοσταφίδα, Περιστέρα, Σόλος, Τσιβλός, Φούρνοι, Χαλκιάνικα, από την Δ.Ε. Διακοπτού: Άνω Διακοπτό, Δερβενάκι, από την Δ.Ε. Ερινεού: Άνω Σαλμενίκο, Δαμακίνι, Κάτω Σαλμενίκο, Νέο Σαλμενίκο, Σαρκουνάς, από την Δ.Ε. Συμπολιτείας: Άνω Δουκαναίκια, Βερίνο, Δημητρόπουλο, Επταπίτα, Μερτίδι, Μάγειρας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr