background img
banner
banner

Προβληματίζει ο μη υποχρεωτικός εμβολιασμός

ΚΑΘΟΛΙΚΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΩΝ ΑΣΑΦΕΙΩΝ ΖΗΤΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΑΧΑΪΑΣ ΙΑΣΟΝΑΣ ΦΩΤΗΛΑΣ

Αντιδράσεις στον επιστημονικό κόσμο προκαλεί η πρωτοβουλία των υπουργών Υγείας και Παιδείας να επιτρέπουν την εγγραφή των μικρών μαθητών στα σχολεία, ακόμη και χωρίς να έχουν εμβολιαστεί.
Σε τοπικό επίπεδο δεν είναι λίγοι οι γονείς που λαμβάνουν την απόφαση να μην εμβολιάσουν τα παιδιά τους με τους περισσότερους ωστόσο να ακολουθούν πιστά τον προγραμματισμό εμβολίων, είτε σε νοσοκομείο και ΠΕΔΥ είτε στα ιδιωτικά ιατρεία.

O Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Βασίλης Οικονόμου και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας, βουλευτής Αχαΐας, Ιάσων Φωτήλας, σχετικά με την πρόσφατη εγκύκλιο που επιτρέπει την εγγραφή ανεμβολίαστων παιδιών στα σχολεία, εξέφρασαν τον προβληματισμό τους, τονίζοντας πως αυτό νομιμοποιεί τις αντιεπιστημονικές αντιεμβολιαστικές δοξασίες και ακυρώνει συστηματικές προσπάθειες δεκαετιών για την καθιέρωση του καθολικού εμβολιασμού του πληθυσμού.
Συγκεκριμένα, αναφέρουν: ΄΄΄΄Η πρωτοβουλία των Υπουργών Υγείας και Παιδείας να επιτρέπουν την εγγραφή των μικρών μαθητών στα σχολεία ακόμη και χωρίς να έχουν εμβολιαστεί, με τη χρήση «γνωματεύσεων» που επικαλούνται – αορίστως – «πιθανές παρενέργειες» και αδιευκρίνιστα «προσωπικά δεδομένα», προκαλεί – δικαίως – την απόρριψη των επιστημόνων και λειτουργών Υγείας και την ανησυχία σε γονείς και μαθητές. Η επιπόλαια αυτή ενέργεια των Υπουργών Υγείας και Παιδείας ακυρώνει συστηματικές και επίπονες προσπάθειες δεκαετιών για την καθιέρωση του καθολικού εμβολιασμού του πληθυσμού με σκοπό την εκρίζωση νόσων, οι οποίες κόστισαν εκατομμύρια ζωές παγκοσμίως. Συγχρόνως υπονομεύει τις θεμελιώδεις αρχές πρόληψης και προστασίας της Δημόσιας Υγείας, και επιτρέπει την εξάπλωση αντιεπιστημονικών και αντιεμβολιαστικών δοξασιών΄΄.
Καλούν δε μετ’ επιτάσεως τον υπουργό Υγείας, έστω και τώρα, να πάρει σαφή θέση υπέρ της καθολικότητας και υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, ΄΄όχι με ανούσιους βερμπαλισμούς όπως αυτούς του υπεύθυνου Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, αλλά με την τάχιστη άρση των όποιων νομοθετικών ασαφειών΄΄, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, τονίζοντας: ΄΄Επίσης, τον καλούμε να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ενημέρωσης των πολιτών για την ευεργετική επίδραση των εμβολιασμών στην Υγεία της χώρας μας. Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται ότι η επόμενη κυβέρνηση θα προασπίσει με κάθε τρόπο τη Δημόσια Υγεία και την επέκταση της Πρόληψης, η οποία θα συμπεριλαμβάνει χωρίς εξαιρέσεις όλους τους πολίτες της χώρας΄΄.

Κανονικά τα εμβόλια στο ΠΕΔΥ κάθε Τρίτη και Πέμπτη

Να σημειωθεί ότι μεγάλος είναι ο αριθμός των παιδιών που επισκέπτονται το ΠΕΔΥ Αιγίου για τα εμβόλιά τους. ΄΄Τα εμβόλια συνεχίζονται κανονικά. Ανάλογα με τον προγραμματισμό για το κάθε παιδί, οι γονείς επισκέπτονται το ιατρείο του Παιδιάτρου μας κ. Καρανικόλα, συνταγογραφείται το εμβόλιο και στη συνέχεια, αφού το προμηθευτούν, κάθε Τρίτη και Πέμπτη μπορούν να το κάνουν΄΄, ανέφερε στo Protionline.gr   ερωτηθείσα σχετικά η επιστημονικά υπεύθυνη του ΠΕΔΥ Αιγίου Πέγκυ Κανταρτζή, τονίζοντας πως υπάρχουν περιπτώσεις γονέων που με ιδία ευθύνη δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους. Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο ΠΕΔΥ εμβολιάζονται και ανασφάλιστα παιδάκια, με τον αριθμό τους να φτάνει τις ημέρες εμβολίων και είκοσι σε ημερήσια βάση. Υπενθυμίζεται ότι για εξετάσεις το παιδιατρικό ιατρείο του ΠΕΔΥ και ο κ. Καρανικόλας, δέχονται καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr