background img
banner
banner

Προς ολοκλήρωση η πλατεία της Τέμενης!

ΤΟ ΕΡΓΟ ΥΨΟΥΣ 250.000 ΕΥΡΩ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΜΕ ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

Σε ένα έργο που βρίσκεται σε εκκρεμότητα αρκετά χρόνια, πρόκειται ωστόσο να αναβαθμίσει μία ολόκληρη περιοχή, προχωρά το επόμενο διάστημα ο δήμος Αιγιαλείας.
Ο λόγος για την πλατεία Τέμενης που επί σειρά ετών παραμένει ημιτελής, η τελική διαμόρφωση της οποίας όμως, προωθείται τώρα από τον δήμο και είναι βέβαιο ότι θα συντελέσει στην βελτίωση της εικόνας της περιοχής αλλά και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Όπως έκανε γνωστό στο Protionline.gr  η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη, βάσει μελέτης, ο προϋπολογισμός του έργου είναι στις 250.000 ευρώ. Ήδη, έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Αιγιαλείας έτους 2018 με 150.000 ευρώ εγγεγραμμένα στον προϋπολογισμό του 2018, ενώ επιπλέον 100.000 ευρώ θα συμπεριληφθούν γι’ αυτό το σκοπό, στον προϋπολογισμό του 2019. Σχετική απόφαση για την έγκριση του ποσού καλείται να λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο στην επόμενη συνεδρίασή του, που προγραμματίζεται για τα μέσα του μήνα.

Θα αποκτήσει νέα μορφή

΄΄Πρόκειται για ένα έργο που έχει «παγώσει» εδώ και πολλά χρόνια και επιθυμούμε να εκτελέσουμε, ικανοποιώντας το αίτημα της τοπικής κοινωνίας΄΄, επισήμανε στο Protionline.gr, ερωτηθείσα σχετικά, η κ. Ψυχράμη, κάνοντας γνωστό ότι θα γίνει δημοπράτηση και πως προβλέπεται να γίνει πλακόστρωση του χώρου, δεντροφύτευση, φύτευση καλλωπιστικών φυτών, θα τοποθετηθούν παγκάκια, νέος φωτισμός, ενώ θα κατασκευαστεί και νέα παιδική χαρά για τους μικρούς φίλους.

Σημαντικό έργο υποδομής

΄΄Είναι ένα χρόνιο αίτημά μας που φαίνεται πως βαίνει προς ικανοποίηση. Η πλατεία της Τέμενης είναι ένα σημαντικό έργο υποδομής που θα αναβαθμίσει το χωριό μας΄΄, ανέφερε στο Protionline.gr ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Τέμενης Πάνος Μαρίνος. Ενθυμούμενος πώς είχε ξεκινήσει το έργο, είπε: ΄΄Το οικόπεδο είχε αγοραστεί επί δημαρχίας Γιώργου Περπή όταν ήταν πρόεδρος στην Κοινότητα ο Γιώργος Σταθακόπουλος. Στη συνέχεια, είχαμε ζητήσει την δημιουργία της πλατείας από τον δήμαρχο Στάθη Θεοδωρακόπουλο, μαζί με τον Δημήτρη Ηλιόπουλο που ήταν τότε στο Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας. Το έργο ξεκίνησε με σκάψιμο περίπου ενός μέτρου σε βάθος, το οικόπεδο μπαζώθηκε, γκρεμίστηκαν παλιές μάντρες ώστε να ανοίξει ο χώρος και διαμορφώθηκε μία έκταση περίπου 2.800 μέτρων. Όμως το έργο σταμάτησε. Αν και ημιτελής, όλα αυτά τα χρόνια τον χώρο επισκέπτονται παιδιά, ενώ έχει διαμορφωθεί και γήπεδο μπάσκετ με τοποθέτηση μπασκετών με την βοήθεια του μέλους του συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Δημήτρη Μακρή και του πρώην προέδρου του ΝΠΔΔ του δήμου Χρήστου Σπηλιωτόπουλου. Παρόλα αυτά η πλατεία πρέπει να αποκτήσει την μορφή που προβλέπεται και αυτός είναι και ο λόγος των συνεχών οχλήσεών μας προς τον δήμο΄΄, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρίνος, βλέποντας αυτή τη φορά σοβαρό ενδιαφέρον από την πλευρά της κ. Ψυχράμη και του δημάρχου.

Μετρήσεις επιστημόνων για την παιδική χαρά

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, όπως φαίνεται το έργο θα προχωρήσει δεδομένου ότι έχουν επισκεφθεί τον χώρο και μηχανικοί, ενώ έχουν γίνει και οι απαραίτητες μετρήσεις επιστημόνων για την δημιουργία παιδικής χαράς, αφού ο νόμος προβλέπει πως πρέπει να πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις σε σχέση με το περιβάλλον.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr