background img
banner
banner

Πρώτα η Δυτική Αιγιάλεια για την αποχέτευση

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 5,5 ΕΚ ΕΥΡΩ

Κατατέθηκε, την περασμένη Παρασκευή, από τη ΔΕΥΑ Αιγιαλείας, στο πρόγραμμα ΦιλόΔημος II, που αφορά σε χρηματοδοτήσεις για αποχετευτικά δίκτυα, η μελέτη για το συμπληρωματικό έργο των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης προϋπολογισμού 5,5 εκ ευρώ.

Αφορά τους αγωγούς αποχέτευσης της Δυτικής Αιγιάλειας, Πανόραμα, Σελιανίτικα, Λόγγος, Καμάρες, Λαμπίρι, η κατασκευή των οποίων δεν μπόρεσε να μπει στο συνολικό δίκτυο λόγω έλλειψης χρημάτων. Η χρηματοδότηση, για το κύριο έργο της διασύνδεσης των παραλιακών κοινοτήτων της Αιγιάλειας, με τον κεντρικό συλλεκτήριο αγωγό που οδηγεί στον Βιολογικό καθαρισμό της Μυρτιάς, φτάνει τα 21 εκ. ευρώ και περιλαμβάνει παραλιακά οικιστικά συγκροτήματα άνω των 2.000 κατοίκων, από τη Ροδοδάφνη μέχρι την Ακράτα.

Η μελέτη είναι έτοιμη και η χρηματοδότηση θα γίνει από το ΕΠΠΕΡΑΑ, εφόσον γίνει η σχετική πρόσκληση. Για την υλοποίηση του προγράμματος η ΔΕΥΑ Αιγιαλείας υπέγραψε πρόσφατα προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Αιγιαλείας, προκειμένου να αποκτήσει τεχνική επάρκεια για την υλοποίηση του έργου. Η βούληση του δημάρχου, Θανάση Παναγόπουλου, που είναι και πρόεδρος της ΔΕΥΑ, ο φορέας της υλοποίησης να είναι η δημοτική επιχείρηση, τον οδήγησε αρχικά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και αργότερα στο Δήμο Πατρέων, προς αναζήτηση μηχανικών που θα εξασφάλιζαν τη διαχειριστική επάρκεια που ζητούσαν οι φορείς χρηματοδότησης.

Η Περιφέρεια, που είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου του κεντρικού Συλλεκτήριου Αγωγού από Αιγείρα μέχρι Λαμπίρι, αρνήθηκε να παραχωρήσει δύο μηχανικούς που ζήτησε ο δήμαρχος, αλλά και ο δήμος Πατρέων κινήθηκε με τον ίδιο τρόπο, παρά την προφορική συμφωνία Παναγόπουλου- Πελετίδη.

Τελικά, το βάρος θα πέσει στην ήδη επιβαρυμένη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγιαλείας, που αποδέχτηκε να βάλει πλάτη στο πολύτιμο αποχετευτικό έργο.

Προβλήματα από το απαρχαιωμένο δίκτυο ύδρευσης

Στο μέτωπο της ύδρευσης τώρα, η ΔΕΥΑ αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα στην κάτω πόλη του Αιγίου, την Παρασκευή, όταν ο αγωγός έσπασε δύο φορές στην οδό Παυσανίου.
Η πρώτη, το μεσημέρι της Παρασκευής, όπου ο αγωγός επισκευάστηκε από συνεργεία της ΔΕΥΑ και η δεύτερη, το βράδυ της ίδιας ημέρας, όπου ο αγωγός έσπασε σε άλλο σημείο και αναζητήθηκε εργολάβος για να δώσει λύση, με αποτέλεσμα η περιοχή να μείνει πολλές ώρες χωρίς νερό.
Αιτία για την ταλαιπωρία, το απαρχαιωμένο δίκτυο ύδρευσης της πόλης του Αιγίου, με τη ΔΕΥΑ να έχει στο σχεδιασμό της την αλλαγή του, υπάρχει η μελέτη, ωστόσο θα πρέπει να βρεθεί κονδύλι, που θα χρηματοδοτήσει το μεγαλύτερο έργο ύδρευσης που έχει ανάγκη ο τόπος.
Προς το παρόν προχωράει το έργο της διαχείρισης του ελέγχου των διαρροών, προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ, που θα μειώσει σημαντικά το νερό που χάνεται από τις βλάβες, αφού αυτές θα εντοπίζονται γρήγορα και τα συνεργεία δεν θα πηγαίνουν ψάχνοντας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr