background img
banner
banner

Πρώτο… κουδούνι, νέα αρχή…

ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ – ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Σε ετοιμότητα εν όψει της σημερινής ημέρας όπου το κουδούνι θα σημάνει την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, βρίσκονται τα σχολεία της Αιγιάλειας, ανοίγοντας τις πόρτες τους για να υποδεχθούν τους μαθητές τους. Σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, η φετινή αναμένεται να αρχίσει με τα βιβλία έτοιμα και με λιγότερα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Σε πρώτη φάση, από την προηγούμενη κιόλας εβδομάδα, προσελήφθησαν 19.480 εκπαιδευτικοί. Από αυτούς, 12.392 είναι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων) και 3.988 Δευτεροβάθμιας. Επιπλέον, 3.100 αναπληρωτές Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) προσελήφθησαν στην Ειδική Εκπαίδευση.

Ο υπουργός Παιδείας, έχει εκφράσει την ικανοποίησή του για το ότι τα σχολεία φέτος θα ανοίξουν χωρίς ελλείψεις σε βιβλία και εκπαιδευτικούς, τονίζοντας ότι «η υποχρέωση της Πολιτείας υλοποιείται στο ακέραιο», αν και σύλλογοι και ενώσεις εκπαιδευτικών καταγγέλλουν το γεγονός ότι η εικόνα είναι «μαγική» και πως δεν υπάρχουν ελλείψεις γιατί μειώθηκαν τα τμήματα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά σήμερα, σε ορισμένες τάξεις, οι μαθητές θα έχουν νέα βιβλία σε συγκεκριμένα μαθήματα. Ειδικότερα, νέο βιβλίο θα έχουν τα Μαθηματικά της Ε’ Δημοτικού, τα Γερμανικά της Α’ Λυκείου, τα Γαλλικά της Β’ Λυκείου, καθώς επίσης και το μάθημα «Σύγχρονος Κόσμος: Πολίτης και Δημοκρατία» της Β’ Λυκείου.

Κων. Γιαννόπουλος: ΄΄Εκπαιδευτικοί και βιβλία στις θέσεις τους!΄΄

Σε μήνυμά του προς τους εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό, Γονείς και Κηδεμόνες και μαθητές και μαθήτριες της Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την έναρξη της Σχολικής Χρονιάς, ο Περιφερειακός Διευθυντής Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, αφού εύχεται δημιουργική και επιτυχημένη σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη, αναφέρει: ΄΄Βασική αποστολή μας είναι η ηθική, η πνευματική και η φυσική αγωγή των Ελλήνων και όλων όσων μετέχουν της ελληνικής παιδείας. Στηρίζουμε τη δουλειά μας πάνω στην καλλιέργεια του σεβασμού, στην ελευθερία του λόγου και της έκφρασης και μεριμνούμε για τη διαπαιδαγώγηση με βάση τις αρχές της δημοκρατίας, της ισότητας, της αλληλεγγύης, της διαφάνειας και της αξιοκρατίας. Προστατεύουμε την ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης και δείχνουμε ανοχή στην διαφορετικότητα. Επιδιώκουμε να διαμορφώσουμε ελεύθερους, ενεργούς και κριτικά σκεπτόμενους πολίτες. Αποσκοπούμε και μεριμνούμε για την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης της νέας γενιάς. Με αυτά κατά νου πορευόμαστε κι εφέτος, γεμάτοι αυτοπεποίθηση ότι θα τα καταφέρουμε χάριν των παιδιών μας και του μέλλοντος που τους αξίζει. Ας αναμετρηθούμε λοιπόν με τους αθάνατους και ας κρατάμε λογαριασμό με το μέλλον΄΄.

Παράλληλα, αναφέρεται στο γεγονός ότι φέτος δεν υπάρχουν ελλείψεις, τονίζοντας πως οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται ήδη στις θέσεις τους.

Όλα έτοιμα για την μεταφορά των μαθητών

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλου, με θέμα τη μεταφορά μαθητών, για το σχολικό έτος 2018 -2019. Στη σύσκεψη συμμετείχαν από την Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο Πρόεδρος Μένιος Κουτρόπουλος, ο Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Βουκελάτος Παναγιώτης, η Γενική Γραμματέας Ασημίνα Ταγκαλάκη, ο Βοηθ. Οργανωτικός Γραμματέας Διονύσης Τσουκαλάς και η Ταμίας Μαριάντζελα Λιούρδη. Από την πλευρά της Περιφέρειας συμμετείχαν ο Γενικός Δ/ντης Εσωτερικής Λειτουργίας Κωνσταντίνος Κόλαρης, ο Γενικός Δ/ντης Ανάπτυξης Νικόλαος Τσολοδήμος, ο Διευθυντής Αναπτυξης Χρήστος Παπασημακόπουλος και άλλα στελέχη της υπηρεσίας.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της μεταφοράς μαθητών και οι ανησυχίες των γονέων όπως μεταφέρθηκαν από τα μέλη του της Ομοσπονδίας. Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης και τα στελέχη της υπηρεσίας δήλωσαν ότι όλα είναι έτοιμα και ξεκινά η μεταφορά με το πρώτο σχολικό κουδούνι. ΄΄Είναι η πρώτη φορά που η μεταφορά μαθητών ξεκινά από την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς. Αυτό επιτυγχάνεται από το σωστό προγραμματισμό και τις συντονισμένες ενέργειες όλων των εμπλεκομένων και τη συστηματική και οργανωμένη εργασία των στελεχών της ΠΔΕ. Είναι πολύ σημαντικό να εξασφαλιστούν τα δρομολόγια των μαθητών και η πρόσβασή τους στα σχολεία όλων των βαθμίδων για να διευκολυνθεί η εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και οι οικογένειες των μαθητών΄΄, δήλωσε ο κ. Αλεξόπουλος, τονίζοντας παράλληλα ότι «οι όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν θα αντιμετωπιστούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα».

Ομοσπονδία Γονέων: ΄΄Θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες΄΄

Η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2018-2019, μέσω ανακοίνωσής της, εύχεται σε όλους τους μαθητές Καλή και δημιουργική χρονιά. Συγκεκριμένα, ΄΄εύχεται η χρονιά αυτή να είναι δίχως ελλείψεις σε όλους τους τομείς και να πορευτούμε με πρόοδο και ευημερία. Στους γονείς η Ομοσπονδία εύχεται καλή δύναμη, ώστε να μπορούν στηρίζουν τα παιδιά τους σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Γνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά όλοι μας, πρέπει να είμαστε συσπειρωμένοι και να γίνουμε αρωγοί και συμπαραστάτες κάθε προσπάθειας που συμβάλει στην επίτευξη του στόχου μας , ο οποίος είναι ένας και μοναδικός, να λειτουργούμε πάντα με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών μας και να τους παρέχουμε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να μπορούν να αποδίδουν τα μέγιστα. Η Γνώση είναι η εξέλιξη του νου που αποκτάται μέσω της εμπειρίας, της εκπαίδευσης, με την πρόσληψη πληροφορίας, την ανακάλυψη και τη μάθηση. Αισιοδοξούμε όμως ότι με την κατάλληλη συνεργασία και στήριξη από τους φορείς, τους εκπαιδευτικούς αλλά και όλους τους γονείς, θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες΄΄.

Ευχές από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιαλείας

Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιαλείας, σημειώνει: ΄΄Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθήτριες και μαθητές, η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς συνιστά μια νέα αφετηρία, γεμάτη στόχους, προσδοκίες και όνειρα στο δύσκολο, αλλά συναρπαστικό, δρόμο προς την κατάκτηση της γνώσης. Σε αυτό το νέο ξεκίνημα σας ευχόμαστε ολόψυχα υγεία, δύναμη, επιμονή, αλλά και πίστη στον καθημερινό αγώνα σας για την πραγμάτωση κάθε εκπαιδευτικού στόχου΄΄.

Και καταλήγει: ΄΄Η Ένωση Γονέων του Δήμου Αιγιαλείας θα βρίσκεται δίπλα σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς ώστε να μπορέσουμε, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας, να προσφέρουμε αυτό που οφείλουμε στα παιδιά μας για ένα καλύτερο αύριο. Αυτή τη σχολική χρονιά ας γίνει το σχολείο ένα εργαστήρι ελπίδας, χαράς και αλληλεγγύης για όλη την κοινωνία΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr