background img
banner
banner

Σε τροχιά εκλογών ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου

ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΙΣ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ. –ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ – ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Σε προεκλογική περίοδο εισέρχεται ο ιατρικός κλάδος στην περιοχή, με τον Ιατρικό Σύλλογο Αιγίου να προετοιμάζεται για τις αρχαιρεσίες που θα διεξαχθούν στις 14 Οκτωβρίου. Σε μία περίοδο που είναι πιο κρίσιμη από ποτέ, με όλες αυτές τις μεταβατικές αλλαγές που ήδη εφαρμόζει η κυβέρνηση στη δημόσια υγεία, την κακή κατάσταση που χαρακτηρίζει τα νοσηλευτικά ιδρύματα και με τους νέους επιστήμονες να αναχωρούν ολοένα και περισσότερο για τις χώρες του εξωτερικού, ο ιατρικός κόσμος καλείται να αναδείξει νέο Δ.Σ. στον Ιατρικό Σύλλογο Αιγίου, εκπροσώπους στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, μέλη του Πειθαρχικού και της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Σημειωτέον ότι οι αρχαιρεσίες στους Ιατρικούς Συλλόγους της Πελοποννήσου θα διεξαχθούν μία εβδομάδα νωρίτερα από τους υπόλοιπους ανά την Ελλάδα, επειδή στις 21 Οκτωβρίου, διεξάγεται το 13ο Παμπελοποννησιακό Ιατρικό Συνέδριο στην Πάτρα.

Τετραετής πλέον η θητεία

Αξίζει ακόμη να αναφερθεί ότι η θητεία του απερχόμενου Δ.Σ. είχε λήξει πέρυσι τον Οκτώβριο, διότι η θητεία μέχρι τώρα ήταν τριετής, ωστόσο δόθηκαν δύο παρατάσεις στις εκλογές μέχρι να ψηφιστεί η νέα ιατρική νομοθεσία τον Ιανουάριο του 2018 που προβλέπει την διενέργεια εκλογών πλέον κάθε τέσσερα χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση ο κλάδος ετοιμάζεται και στην περιοχή για τις αρχαιρεσίες, ενώ τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρίαση του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου και αποφασίστηκαν οι λεπτομέρειες διεξαγωγής των εκλογών.

Κατάθεση υποψηφιοτήτων μέχρι 14 Σεπτεμβρίου

Έτσι, προχθές προκηρύχθηκαν οι αρχαιρεσίες και ενημερώθηκαν τα μέλη του Συλλόγου σχετικά με την κατάθεση των υποψηφιοτήτων που θα γίνει μέχρι έναν μήνα πριν τις εκλογές, δηλαδή μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου.

Ερωτηθείς σχετικά από το Protionline.gr  για το εάν θα είναι εκ νέου υποψήφιος, ο απερχόμενος πρόεδρος Σωτήρης Κοίλιας έκανε γνωστή την απόφασή του να είναι κατέλθει εκ νέου, καλώντας παράλληλα τους συναδέλφους τους να συμμετάσχουν στις εκλογές. ΄΄Ακόμη δεν γνωρίζουμε ποιοι θα είναι υποψήφιοι, στόχος μας είναι όμως να βάλουμε και νέους ανθρώπους στην διοίκηση του Συλλόγου΄΄, επισήμανε ο κ. Κοίλιας.

Υπενθυμίζεται ότι στις προηγούμενες εκλογές που είχαν διεξαχθεί τον Οκτώβριο του 2014, οι υποψήφιοι συνδυασμοί για τον Ιατρικό Σύλλογο Αιγίου ήταν δύο. Ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο (ΚΑΙ) το οποίο είχε εκλέξει οκτώ έδρες στο εννιαμελές συμβούλιο και ένα του Χρήστου Λαϊνά (ΔΗΠΑΚ), με μία έδρα. Επίσης, εδώ και οκτώ μήνες έχει παραιτηθεί από μέλος του Δ.Σ. ο Χρήστος Παπαδόπουλος και στην θέση ανέλαβε ο Αντώνης Ανδριώτης. Στις προηγούμενες εκλογές, επί 170 εγγεγραμμένων και 143 ταμειακώς εντάξει, είχαν ψηφίσει 87 μέλη, ενώ ζητούμενο παραμένει η συσπείρωση γύρω από τον ΙΣΑ και η ενεργοποίηση όλο και περισσότερων μελών.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr