background img
banner
banner

Στις θέσεις τους οι συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες

ΠΑΡΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΚΟΜΗ ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΔΙΕΤΟΥΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

 Υπόδειγμα εργαζομένων που με ευσυνειδησία προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε έναν δύσκολο και νευραλγικό τομέα, αποτελούν οι συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες. Από τις 25 Αυγούστου βρίσκονται ήδη στα πόστα τους και μαζί με τις συναδέλφους τους με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, φροντίζουν για τον καθαρισμό και την προετοιμασία των σχολείων της Αιγιάλειας, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς. Κι αυτό ενώ ακόμη δεν έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις τους για την νέα περίοδο…

Πρόκειται για 44 συμβασιούχες καθαρίστριες που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος καθαρισμού των σχολείων της περιοχής, αφού οι συνάδελφοί τους αορίστου χρόνου, είναι πολύ λιγότερες. Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό στο Protionline.gr  η πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστών και Καθαριστριών Αιγιάλειας και Καλαβρύτων, Σταυρούλα Πιερράτου, ΄΄φέτος, λόγω της συνταξιοδότησης συναδέλφων αορίστου χρόνου, θα χρειαστεί να προσληφθούν περισσότερες συμβασιούχες (2-3 παραπάνω) για να καλυφθούν τα κενά και οι ανάγκες των σχολείων της περιοχής΄΄. Πλην όμως κι ενώ οι συμβάσεις δεν έχουν υπογραφεί ακόμη, οι κυρίες της καθαριότητας βρίσκονται εδώ και δέκα ημέρες στις θέσεις τους, καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια ώστε τα σχολεία της περιοχής να είναι όπως πρέπει στην έναρξή τους. Σημειώνεται ότι στο εξής, οι συμβάσεις που θα υπογράφουν θα είναι διετούς διάρκειας χάρη στις πιέσεις του συνδικαλιστικού τους οργάνου στο υπουργείο.

Τον Αύγουστο εξοφλήθηκαν για την περσινή σχολική χρονιά…

Και να σκεφτεί κανείς ότι οι συμβασιούχες εξοφλήθηκαν μόλις τον Αύγουστο, για τις υπηρεσίες που προσέφεραν την προηγούμενη σχολική χρονιά… Όσο για τους μισθούς τους, άνετα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «μισθοί πείνας», αφού ανέρχονται σε 200 με 300 ευρώ το μήνα! ΄΄Οι συμβασιούχες συνάδελφοι πληρώνονται μόλις τρεις φορές το χρόνο και οι μισθοί είναι ιδιαίτερα χαμηλοί και δυσανάλογοι σε σχέση με όσα προσφέρουν΄΄, τόνισε η κ. Πιερράτου.

Να σημειωθεί ότι στον δήμο Πατρέων, που αποτελεί εξαίρεση, παρά τις καθυστερήσεις από την Κυβέρνηση και τον εποπτευόμενο φορέα (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) της υπογραφής των συμβάσεων και της αποστολής της χρηματοδότησης, η μισθοδοσία καταβάλλεται κανονικά από τις Σχολικές Επιτροπές κάτι που έχει ζητηθεί από το τοπικό σωματείο από τον δήμο Αιγιαλείας, ωστόσο δεν έχει ικανοποιηθεί.

Αγώνας για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου

΄΄Εκείνο που προέχει είναι να μπει επιτέλους τέλος στην πολύχρονη ομηρία, την ανασφάλεια και στους μισθούς πείνας των συμβασιούχων καθαριστριών΄΄, πρόσθεσε η πρόεδρος του Σωματείου, υπενθυμίζοντας την υπόσχεση Σκουρλέτη περί μετατροπής των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου. ΄΄Πάγιο αίτημα του Σωματείου μας παραμένει η μόνιμη, πλήρης και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αξιοπρεπείς αμοιβές και επαναφορά όλου του κλάδου στα ΒΑΕ΄΄, κατέληξε η κ. Πιερράτου, κάνοντας γνωστό ότι επίκειται μία (ακόμη) επίσκεψη στο υπουργείο ώστε να τεθεί το θέμα στην νέα ηγεσία του και να γίνει… υπενθύμιση των υποσχέσεων της προηγούμενης…


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr