background img
banner
banner

Πήραν εξιτήριο οι ελεγκτές της Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.

ΑΦΑΝΤΟΣ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΜΕΧΡΙ… ΠΟΥ ΠΑΡΈΛΘΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ 

Ένα ακραίο περιστατικό που έχει θορυβήσει την τοπική κοινωνία και όχι μόνο, έλαβε χώρα προχθές το βράδυ στην οδό Μητροπόλεως, όταν δύο υπάλληλοι της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (πρώην Σ.Δ.Ο.Ε.) διενεργώντας ελέγχους σε κατάστημα εστίασης, δέχθηκαν επίθεση και… ξύλο από τον υπεύθυνο και τον υπάλληλο!
Ο ένας εκ των δύο δραστών συνελήφθη και παρουσιάστηκε χθες ενώπιον του Εισαγγελέα, ενώ ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της επιχείρησης, αναζητείτο μέχρι που παρήλθε το αυτόφωρο.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι δύο άνδρες της Υ.Ε.Δ.Δ.Ε., προσποιούμενοι τους πελάτες, μπήκαν στο κατάστημα, έκαναν την παραγγελία τους σε φαγώσιμα, όταν όμως πλήρωσαν, δεν έλαβαν απόδειξη. Αμέσως έκαναν γνωστή την ιδιότητά τους και το παράπτωμα, με τον υπάλληλο να φωνάζει τον κατά κάποιο τρόπο ιδιοκτήτη του καταστήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αρχή ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης, έδειξε συνεργάσιμος, ωστόσο στη συνέχεια άρχισε τις απειλές και τις ύβρεις απαιτώντας από τους δύο υπαλλήλους της Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. να φύγουν από το κατάστημα!

Του έκλεψε την τσάντα με τα έγγραφα της υπηρεσίας του και έγινε «καπνός»

Μόλις οι ελεγκτές βεβαίωσαν την παράβαση και στράφηκαν προς την έξοδο, ο άνδρας που είχε παρουσιαστεί ως ιδιοκτήτης κινήθηκε κατά του ενός ελεγκτή, τον ακινητοποίησε με βία και του αφαίρεσε την τσάντα με τα έγγραφα της υπηρεσίας του, μέσα στην οποία βρισκόταν και η έκθεση της παράβασης του εν λόγω καταστήματος. Αμέσως ετράπη σε φυγή και μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε εντοπιστεί από τους αστυνομικούς.

Ο υπάλληλος του καταστήματος καταφέρθηκε κατά του άλλου ελεγκτή, τον οποίο γρονθοκόπησε στο πρόσωπο προκαλώντας του τραύματα. Αμέσως, εκλήθη η αστυνομία από περαστικούς που έγιναν μάρτυρες του πρωτοφανούς συμβάντος, ενώ σε χρόνο… μηδέν, εμφανίστηκε περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου και πέντε άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντοπίζοντας τον υπάλληλο του καταστήματος (παρότι ήδη είχε τραπεί σε φυγή σε παρακείμενη ιδιοκτησία), ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν…

Στη συνέχεια, οι άνδρες άρχισαν να «οργώνουν» την περιοχή, αναζητώντας τον 36χρονο υπεύθυνο του καταστήματος που είχε αφαιρέσει την τσάντα, ο οποίος, σημειωτέον, στο παρελθόν έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές με άλλα παραπτώματα και παραβατική συμπεριφορά, έχοντας εκτίσει και ποινή φυλάκισης. Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι υπεξαίρεση εγγράφων, ηθική και σωματική βλάβη καθώς και παρακώλυση ελέγχων από υπηρεσία του Δημοσίου.
Όσο για τον 36χρονο υπάλληλο που συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Εισαγγελέα, απολογήθηκε και αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος, ενώ έχει οριστεί δικάσιμος.

Πήραν εξιτήριο από το Γ.Ν.Α.Α. χθες το πρωί

Οι δε υπάλληλοι της Υ.Ε.Δ.Δ.Ε., τραυματισμένοι διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Μάλιστα διανυκτέρευσαν και πήραν εξιτήριο χθες το πρωί, ευτυχώς χωρίς να έχουν υποστεί σοβαρές σωματικές βλάβες…

Πρόκειται για ένα περιστατικό βίας που καταδικάζεται με τους εφοριακούς και στην περιοχή να εμφανίζονται προβληματισμένοι, τονίζοντας ότι οι ελεγκτές απλώς έκαναν την δουλειά τους προς όφελος του δημοσίου και τίποτα περισσότερο…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr