background img
banner
banner

ΤΕΙ σαν…. Πανεπιστήμια!

ΟΙ ΥΨΗΛΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΔΥΟ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΕΙ ΕΧΕΓΓΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ

Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα διατηρήθηκαν οι βάσεις στα δύο Τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, Παραρτήματος Αιγίου, ενώ οι βαθμοί εισαγωγής ήταν πολύ υψηλότεροι από σημαντικές πανεπιστημιακές σχολές. Το γεγονός και μόνο διατηρεί την δυναμική των δύο Τμημάτων αλλά και την προοπτική τους στην νέα τάξη πραγμάτων που διαμορφώνει η συζητούμενη συγχώνευση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Πατρών στο πλαίσιο της αναδιάταξης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Μάλιστα, η αναδιάταξη είναι αυτή που πήγε… πίσω την προγραμματισμένη αξιοποίηση κι άλλων κτιρίων της πρώην Χαρτοποιίας Αιγίου, για τις λειτουργικές ανάγκες του τοπικού Παραρτήματος.

Στο τμήμα Οπτικής και Οπτομετρίας Αιγίου με 42 θέσεις φοιτητών εισέρχονται υποψήφιοι που συγκέντρωσαν από 15.095 μόρια (βαθμός πρώτου) μέχρι 12.821 (βαθμός τελευταίου). Ο συνολικός αριθμός αναμένεται να φτάσει τα 60 άτομα με τις ειδικές κατηγορίες και μαζί με τους περσινούς φοιτητές θα ξεπεράσουν τους 100. Στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας εισέρχονται 107 άτομα με 17.781 μόρια (βαθμός πρώτου) έως 15.184 μόρια (βαθμός τελευταίου) και σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι νέοι φοιτητές θα ανέλθουν στους 140. Οι ενεργοί των προηγούμενων χρόνων ανέρχονται σε 700 φοιτητές.

Σε ό,τι αφορά τις εγγραφές, το σύστημα υποχρεωτικής ηλεκτρονικής εγγραφής θα ισχύσει και φέτος, για την εγγραφή των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2018 στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι εγγραφές θα διαρκέσουν μία εβδομάδα, ξεκινούν από Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου.

Με υψηλότερα μόρια από πολλές πανεπιστημιακές σχολές!

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, όπως ανέφερε στο Protionline.gr  ο αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Κουτσογιάννης ότι, με βάση μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Ίδρυμα, το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Παραρτήματος Αιγίου είναι το Τμήμα με τα υψηλότερα μόρια εισαγωγής μετά όλων, αλλά και ένατο στα σαράντα συνολικά τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ και μόλις 3.500 μόρια κάτω από την Ιατρική! Επίσης, σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο βρίσκεται και το Τμήμα Οπτικής και Οπτομετρίας το οποίο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι, είναι το μόνο που έχει απομείνει στον ελλαδικό χώρο με αυτό το αντικείμενο, δεδομένου ότι το αντίστοιχο Τμήμα της Αθήνας απορροφήθηκε από άλλο.΄΄Υπάρχει μία ποιότητα στα δύο Τμήματα που αποδεικνύεται με τις υψηλές απαιτήσεις εισαγωγής αλλά και με την ποιότητα σπουδών και τις γνώσεις που λαμβάνουν οι φοιτητές τους΄΄, επισήμανε ο κ. Κουτσογιάννης, προσθέτοντας πως και τα δύο φαίνεται πως θα είναι ευπρόσδεκτα Τμήματα από το Πανεπιστήμιο Πατρών που διοικητικά αναμένεται να αναλάβει και το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Επιπλέον, επισήμανε πως από την διοίκηση του Πανεπιστημίου έχουν δει και τις εγκαταστάσεις και τα πρόσωπα του Παραρτήματος, γνωρίζοντας το υψηλό επίπεδο σπουδών.

«Πάγωσε» κάθε σχεδιασμός

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι οι συζητήσεις του Πανεπιστημίου Πατρών συνεχίζονται µε το ΤΕΙ ∆υτικής Ελλάδος, όµως σύµφωνα µε πηγές του υπουργείου Παιδείας δύσκολα θα µπορούσε να ολοκληρωθεί το εν λόγω πρότζεκτ µέσα στην ερχόµενη χρονιά. Αυτός είναι και ο λόγος που «πάγωσαν» τα σχέδια αξιοποίησης κι άλλων κτιρίων της πρώην Χαρτοποιίας Αιγίου, τα οποία έχουν παραχωρηθεί στο ίδρυμα από τον δήμο Αιγιαλείας.

Μάλιστα, και τα χρήματα που σκόπευε ο δήμος να διαθέσει, μαζί με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, φαίνεται πως θα διατεθούν για άλλους σκοπούς και συγκεκριμένα για την ανάπλαση της οδού Μητροπόλεως.
Ερωτηθείς για την καθυστέρηση που σημειώνεται, ο κ. Κουτσογιάννης ανέφερε πως μέχρι να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις για την αναδιάρθρωση και την συγχώνευση με το Πανεπιστήμιο Πατρών, έχει «παγώσει» κάθε διαδικασία και πως αυτό είναι κάτι που θα διαχειριστεί πλέον η νέα διοίκηση. ΄΄Όσο διαρκεί αυτός ο διάλογος, δεν μπορεί να προχωρήσει το παραμικρό. Το ίδιο ισχύει για όλα τα Παραρτήματα΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του ΤΕΙ, ο οποίος έχει συνδέσει την πορεία του στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος με το Παράρτημα του Αιγίου, έχοντας προσφέρει πολλά και στο ζήτημα της επαναφοράς του Τμήματος Οπτικής.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr