background img
banner
banner

Την ερχόμενη εβδομάδα οριστικές τιμές για τις απαλλοτριώσεις

ΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ ΠΟΥ «ΚΟΠΗΚΑΝ» ΓΙΑ ΤΗΝ Ν.Ε.Ο. ΑΠΟ ΡΟΔΟΔΑΦΝΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΜΑΡΕΣ

Η στιγμή που θα προσδιοριστούν οι οριστικές τιμές αποζημιώσεων για απαλλοτριωμένες εκτάσεις κατά μήκος της νέας Εθνικής Οδού, πλησιάζει, καθώς στις 4 Οκτωβρίου εκδικάζεται στο Εφετείο μεγάλος αριθμός αιτήσεων.
Μετά από εννέα (!) χρόνια πρόκειται να δοθεί τέλος, με τους ιδιοκτήτες να αγωνιούν, φοβούμενοι ότι η απαξίωση των ακινήτων των τελευταίων χρόνων, θα έχει ως αποτέλεσμα τον προσδιορισμό χαμηλών τιμών που θα σημάνει απώλεια χιλιάδων ευρώ για τους ίδιους…

Ο εκτελών την απαλλοτρίωση, στην προκειμένη περίπτωση το Ελληνικό Δημόσιο, είναι υποχρεωμένο από τον νόμο να προσφύγει στο Εφετείο για οριστική τιμή μονάδας. Οι υποθέσεις που φτάνουν την ερχόμενη εβδομάδα στο Εφετείο αφορούν εκτάσεις που «κόπηκαν» για το έργο της Ολυμπίας οδού στην Δυτική Αιγιάλεια και συγκεκριμένα σε Ροδοδάφνη, Σελιανίτικα, μέχρι και Καμάρες. Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες έχουν αποζημιωθεί για το 60% των περιουσιών τους με βάση τις προσωρινές τιμές που είχαν βγει το 2009 και πλέον αναμένεται να προσδιοριστούν οι οριστικές τιμές, βάσει των οποίων θα λάβουν τα υπόλοιπα χρήματα που τους αναλογούν.

Φόβοι ότι λόγω κρίσης, οι οριστικές τιμές θα είναι χαμηλές

Πλην όμως, αυτό που φοβούνται είναι ότι οι οριστικές τιμές θα είναι πολύ χαμηλότερες, δεδομένου ότι λόγω κρίσης οι τιμές των ακινήτων έχουν πέσει πάρα πολύ. Δεν αποκλείεται έτσι, κάποιοι που έλαβαν το 60% με τις παλιές τιμές, με τις νέες να μην δικαιούνται καθόλου χρήματα…

Σημειώνουν ότι εάν το Εφετείο είχε γίνει νωρίτερα δηλαδή λίγο μετά τις προσωρινές τιμές, τα ποσά που θα λάμβαναν ως αποζημίωση, θα ήταν πολλαπλάσια… Μάλιστα, οι δικηγόροι τους επισημαίνουν ότι η καθυστέρηση στο συγκεκριμένο θέμα είναι υπερβολική, ενώ η εκδίκαση όλο αυτό το διάστημα, έχει πάρει έξι αναβολές, φοβούμενοι ότι η καθυστέρηση θα λειτουργήσει αρνητικά για τους ιδιοκτήτες. Σε περίπτωση πάντως που οι διάδικοι δεν ικανοποιηθούν από τις οριστικές τιμές, είναι πολύ πιθανό να προσφύγουν στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Τέλος, οι υποθέσεις που φτάνουν στο Εφετείο στις 4 Οκτωβρίου είναι δύο με 132 περιπτώσεις απαλλοτριώσεων στην πρώτη και 164 στην δεύτερη.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr