background img
banner
banner

Τον Οκτώβριο η 3η Συνάντηση στην Λίμνη Τσιβλού

ΣΥΣΚΕΨΗ THN ΤΡΙΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ

Για την «3η Περιβαλλοντική και Αθλητική Συνάντηση στην Λίμνη Τσιβλού» προετοιμάζονται στον δήμο Αιγιαλείας, με την πρώτη συνάντηση των αρμόδιων φορέων για τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων, να πραγματοποιείται αύριο Τρίτη. Στόχος είναι και φέτος, η λίμνη να αποτελέσει πεδίο όμορφων δραστηριοτήτων που θα αυξήσουν την επισκεψιμότητα και θα αναδείξουν το μοναδικό φυσικού κάλλους αξιοθέατο της ορεινής Ανατολικής Αιγιάλειας.
Η δράση ξεκίνησε πριν δύο χρόνια με αφορμή την ένταξη του δήμου Αιγιαλείας στο Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες και συνεχίστηκε και πέρυσι με μεγάλη επιτυχία υπό την διοργάνωση της Αντιδημαρχίας Ανάπτυξης του Δήμου Αιγιαλείας, σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός, Κοινωνική Προστασία» του Δήμου Αιγιαλείας, την Αντιδημαρχία Ανατολικής Αιγιαλείας και την ΤΚ Πλατάνου. Ως γνωστόν, ο δήμος Αιγιαλείας αποτελεί ενεργό μέλος του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες καθώς διαθέτει τη Λίμνη Τσιβλού, η οποία ανήκει στην Τ.Κ. Πλατάνου της Δ.Ε. Ακράτας.
Η Λίμνη Τσιβλού βρίσκεται εντός των ορίων του Εθνικού Πάρκου Χελμού Βουραϊκού, συνθέτει ένα τοπίο ιδιαίτερης ομορφιάς με οικολογικό, υδρογεωλογικό ενδιαφέρον και αποτελεί προστατευόμενη περιοχή ενταγμένη στο Δίκτυο NATURA 2000. Επίσης ανήκει στους 29 γεωτόπους ιδιαίτερης αξίας στο Παγκόσμιο Γεωπάρκο Χελμού Βουραϊκού της UNESCO.

Σκέψεις για την φετινή διοργάνωση

Κατά πάσα πιθανότητα, η φετινή διοργάνωση θα περιλαμβάνει δράσεις μίας ημέρας, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, με έμφαση στο αθλητικό μέρος και θα περιλαμβάνει αγώνες όλων των αθλημάτων που ήταν και πέρυσι, όπως Αγώνα Δρόμου – Γύρω της Λίμνης για ενήλικες και για παιδιά, ενώ θα δοθεί και η δυνατότητα στο κοινό να συμμετέχει σε ψυχαγωγικού χαρακτήρα δραστηριότητες πέριξ της λίμνης, όπως μαθήματα τοξοβολίας, επίδειξη καγιάκ, βόλτα με 4-8θέσιες βάρκες ράφτιγκ και διθέσια φουσκωτά καγιάκ, flying fox, κ.λπ.
Επίσης, δεν αποκλείεται να υπάρξει ενημέρωση στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας – Ακράτας και τον Φορέας Διαχείρισης Χελμού Βουραϊκού, καθώς και δράσεις εξωστρέφειας και προβολής των πλεονεκτημάτων και των φυσικών πόρων της περιοχής.

Η Κοινότητα Πλατάνου με τις σπάνιες ομορφιές…

Αρωγός στην όλη προσπάθεια θα είναι για ακόμη μία χρονιά η Τοπική Κοινότητα Πλατάνου, στα διοικητικά όρια της οποίας βρίσκεται ο οικισμός του Τσιβλού. Μάλιστα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Πλάτανος είναι μία από τις μεγαλύτερες σε έκταση κοινότητες με πολλά και διαφορετικά σημεία να προσελκύουν κόσμο, κάθε εποχή του χρόνου.
Είναι χαρακτηριστική η ανάπτυξη του Πλατάνου που φέτος το καλοκαίρι έγινε πόλος έλξης για εκατοντάδες επισκέπτες! Μόνο στην εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο πλαίσιο των «Οινοξενείων» βρέθηκαν στην περιοχή περισσότερα από 1.000 άτομα, όπως μετέφερε στο Protionline.gr ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ανδρέας Ρεκούτης.
΄΄Είναι γεγονός ότι φέτος το καλοκαίρι είχαμε τους περισσότερους επισκέπτες. Αντίστοιχα ευελπιστούμε και για τον χειμώνα. Η λίμνη Τσιβλού είναι ένα «δυνατό σημείο» για την Κοινότητά μας, αφού είναι μία φυσική όαση νερού μέσα στο πράσινο. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει γνωστή και όλο και περισσότεροι την επισκέπτονται. Θέλουμε κόσμο στην περιοχή μας, ανθρώπους που σέβονται και αγαπούν το περιβάλλον, να μοιραστούν μαζί μας αυτές τις όμορφες εικόνες που έχουμε στην Κοινότητά μας΄΄, σημείωσε ο κ. Ρεκούτης.
Αναφερόμενος τέλος στην «3η Περιβαλλοντική και Αθλητική Συνάντηση» που προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο, τόνισε πως όλοι μπορούν να συμβάλουν ώστε να διοργανωθεί μία όμορφη γιορτή με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που θα φέρουν κόσμο και θα αναδείξουν κι άλλο την λίμνη και την μοναδικότητάς της!


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr