background img
banner
banner

“Χρωστάω στον εαυτό μου έναν αγώνα παγκοσμίου επιπέδου”

Ο ΑΙΓΙΩΤΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ NAC HELLAS Δ. ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑ

Ο Δημήτρης Μαρινόπουλος είναι Αιγιώτης πρωταθλητής του bodybuilding, γνωστός επιχειρηματίας της πόλης και ο νεότερος, σε ηλικία, πρόεδρος στην ιστορία της NAC HELLAS. Είναι 31 ετών, έχει ύψος 1.88 και ζυγίζει 110 κιλά. Χάρη στις δικές του προσπάθειες και πρωτοβουλίες τον τελευταίο χρόνο, αρκετοί γνώρισαν το άθλημα και στην Αιγιάλεια, την οποία προβάλει σε όλη την Ελλάδα (και όχι μόνο) με τους αγώνες και τις δράσεις που γίνονται. Να σημειωθεί, ότι τον περασμένο Μάιο έγιναν για πρώτη φορά αγώνες bodybuilding στο Αίγιο, ενώ τον Νοέμβριο θα διεξαχθούν στην πόλη μας και πάλι αγώνες, ακόμη μεγαλύτερης εμβέλειας. Η συνέντευξη που ακολουθεί παρουσιάζει πραγματικά, μεγάλο ενδιαφέρον.

Δημήτρη τι ακριβώς σε έκανε να θέλεις να ασχοληθείς με το bodybuilding;

Γυμναζόμουν από 8 ετών στο άθλημα της πυγμαχίας στο οποίο κατέχω πανελλήνιες διακρίσεις και εκεί ασχολήθηκα για πρώτη φορά με τα βάρη για ενδυνάμωση. Στην πορεία μου άρεσε και ξεκίνησα το bodybuilding σε ηλικία 16 ετών.
Πότε αγωνίστηκες για πρώτη φορά; Πες μας μερικές από τις αγωνιστικές διακρίσεις σου.
Το 2009 και η πρώτη διάκριση ήρθε την ίδια χρονιά με τη 2η θέση “Wabba International Mr Αιγαίο” κατηγορία Junior. Ακολούθησαν:
2010 1η θέση Wabba Mr Αιγαίο κατηγορία Junior
2013 2η θέση Nac Hellas κατηγορία body athletic
2015 1η θέση Nac Hellas κατηγορία body athletic
2016 3η θέση Wabba world κατηγορία ψηλή ανδρών
2016 1η θέση Nac Hellas κατηγορία body athletic & overall νικητής body athletic (πρώτος στους πρώτους)
2017 1η θέση Wabba World Ιεραπετρα κατηγορία ψηλή ανδρών & 2ος overall νικητής.

Πότε είναι οι επόμενοι αγώνες σου;

Χρωστάω στον εαυτό μου έναν αγώνα παγκοσμίου επιπέδου. Αν και κέρδισα πολλές φορές το δικαίωμα να αγωνιστώ ως πρωταθλητής Ελλάδος δεν το έκανα για προσωπικούς λόγους, γιατί έχω θέσει κάποιες προτεραιότητες για το επόμενο, άμεσο χρονικό διάστημα. Θα επιστρέψω σίγουρα όμως για ακόμα μια χρονιά.

Πες μας λίγα λόγια για την προπόνησή σου, κάθε πότε και για πόση ώρα προπονείσαι, ποια είναι διατροφή σου;

Γυμνάζομαι πάντα με τους ίδιους ρυθμούς όλο το χρόνο σε προετοιμασία αγώνων ή όχι. Γυμνάζομαι δυο φορές την ημέρα, από περίπου 75 λεπτά σε αντιστάσεις με βάρη και 3 φορές την εβδομάδα αερόβιο πρόγραμμα των 40 λεπτών. Είμαι άνθρωπος των άκρων, έτσι είναι και η διατροφή μου. Υπάρχουν περίοδοι που μπορώ να καταναλώνω 1.300 θερμίδες την ημέρα και άλλοτε 13.000-14.000.

Έχεις κάποιον προπονητή που σε βοηθάει με το πρόγραμμά σου; Και ποιον αθλητή έχεις ως πρότυπο;

Τα πρώτα αγωνιστικά μου χρόνια είχα την τύχη και την τιμή να έχω δάσκαλο έναν πολύ σημαντικό άνθρωπο, από τον οποίο πήρα, εκτός από βασικές γνώσεις για το άθλημά μας και σημαντικά όπλα για την διαμόρφωση του χαρακτήρα μου στο χώρο μας. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Αλέκο Σιατραβάνη. Ανέπτυξα τις γνώσεις με σκληρή δουλειά και διάβασμα και πλέον είμαι εγώ αυτός που καθοδηγεί αθλητές να πετύχουν τον στόχο τους με ασφάλεια και σεβασμό προς τον εαυτό τους.

Πολύς κόσμος πιστεύει ότι χρησιμοποιούνται αναβολικά στο άθλημα, κυρίως σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Κατά πόσο αληθεύει αυτό;

Τα αναβολικά πλέον είναι μέσα σε όλα τα αθλήματα και αυτό το λέω επίσημα και όχι μόνο στον πρωταθλητισμό αλλά και στους ερασιτέχνες (ποδόσφαιρο-μπάσκετ) σε τοπικό επίπεδο. Θα πρέπει να καταλάβει ο κόσμος και να κάνει ένα σωστό διαχωρισμό όμως. Άλλο συμπληρώματα (πρωτεΐνη-αμινοξέα-κρεατίνη-λιποδιαλύτες) και άλλο αναβολικά.

Από πότε διατηρείς το γυμναστήριο ACCELERATION GYM και το κατάστημα συμπληρωμάτων στο Αίγιο;

Είμαι συνιδιοκτήτης μαζί με τον συνέταιρό μου Μιχάλη Αναστόπουλο και είμαστε σε λειτουργία από το Ιανουάριο του 2014 το γυμναστήριο και από το 2013 το κατάστημα συμπληρωμάτων.

Φέτος στις 12 Μαίου πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά αγώνες Bodybuilding στο Αίγιο. To 1ο Πρωτάθλημα Πελοποννήσου. Πόσο σε ικανοποίησε η ανταπόκριση που είχε;

Αρχικά ευχαριστήθηκα ηθικά, καθώς κατάφερα να κάνω μια διοργάνωση που κατά την άποψη ανθρώπων του χώρου μας ήταν η πιο επιτυχημένη της σεζόν. Όσο αφορά στον κόσμο του Αιγίου ευχαριστώ τους τοπικούς χορηγούς που ανταποκρίθηκαν και ανταποκρίνονται κάθε φορά σε κάθε μου προσπάθεια. Ο Έλληνας γενικότερα έχει μάθει να αναζητά εξελίξη αλλά δεν έχει μάθει τόσο να υποστηρίζει σαν θεατής και να επικροτεί κάθε προσπάθεια και δυστυχώς ετσι γίνεται και στην τοπική κοινωνία μας. Υποστήριξαν αυτό το αθλητικό γεγονός θεατές μέχρι και από την Θεσσαλονίκη ενώ συμπολίτες μας όχι… Για κάποιο λόγο υπάρχουν άτυπα στρατόπεδα και δεν κατανοώ σε καμία περίπτωση το γιατί. Έτσι, η κοινωνία μας και σε αντανάκλαση η χώρα μας δεν θα εξελιχθεί ποτέ. Τολμώ όμως την ίδια χρόνια να φέρω στην πόλη μας τον κορυφαίο θεσμό στο άθλημά μας με την ελπίδα για κάτι καλύτερο αυτή τη φορά.

Τον Νοέμβριο το Αίγιο θα φιλοξενήσει μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση. Tου κυπέλλου Ελλάδος της Nac International και των προκριματικών για το Mr&Ms Universe στη Γερμανία. Πες μας δυο λόγια.

Στις 10 Νοεμβρίου διεξάγεται το κύπελλο Ελλάδος της NAC INTERNATIONAL με τους νικητές να μας εκπροσωπούν στο Mr&Ms Universe με χώρα διεξαγωγής τη Γερμανία. Δεσμεύομαι προσωπικά σε αθλητές και θεατές πως θα είναι ένας μοναδικός διαγωνισμός όσο αφορά στο επίπεδο της διοργάνωσης και των αθλητών.
Υπάρχουν οικονομικές απολαβές για έναν επαγγελματία του bodybuilding;
Άμεσα δεν υπάρχουν, επαγγελματίες κατά την γνώμη μου στην Ελλάδα δεν υπάρχουν. Επαγγελματίας λέγεται αυτός που ζει από το bodybuilding. Ο καθένας μας κερδίζει μέσα από την δουλειά του είτε σαν γυμναστής personal είτε με κάποιο κατάστημα συμπληρωμάτων και για τους πιο τολμηρούς που πιστεύουν πραγματικά στις γνώσεις τους, μια μεγάλη επένδυση είναι ένα γυμναστήριο.

Εδώ και λίγους μήνες είσαι ο νέος πρόεδρος της NAC HELLAS. Πόσο τιμητικό είναι αυτό για σένα και κατά πόσο αυξήθηκαν οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις σου;

Αρχικά θα έλεγα πως είναι τιμή για την επαρχία πρώτα… μετά για εμένα και την οικογένεια μου γιατί δεν μου χαρίστηκε πραγματικά ποτέ τίποτα! Έχω δουλέψει σκληρά και συνεχίζω να δουλεύω. Κάνω όνειρα, θέτω στόχους και τους πραγματοποιώ. Είμαι μέλος μιας οικογένειας με Αρχές και Ήθος, από γονείς βιοπαλαιστές. Νιώθω υπερήφανος που είμαι ο μικρότερος σε ηλικία πρόεδρος στην ιστορία του Ελληνικού Bodybuilding. Οι υποχρεώσεις είναι πάντα πολλές για αυτούς που επιδιώκουν να εξελιχθούν. Δεν με τρομάζουν λοιπόν.

Πρόσφατα σε είδαμε να πρωταγωνιστείς σε βιντεοκλιπ τραγουδιού του Χρήστου Χολίδη. Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία;

Με τον Χρήστο γνωρίζομαι προσωπικά και έχουμε μια πολύ καλή φιλία εδώ και αρκετά χρόνια.

Θεωρείς ότι ένας bodybuilder θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο για τους νέους; Τι έχεις να πεις σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με το άθλημα;

Θεωρώ πως, όπως σε όλα τα αθλήματα, επαγγέλματα κλπ υπάρχουν καλοί και κακοί, το ίδιο ισχύει και στο bodybuilding. Πιστεύω πως ένας καλός Bodybuilder (καλός ηθικά και με αρχές) είναι το ιδανικό πρότυπο για έναν νέο. Είμαστε πιο αθλητές από όλους τους αθλητές, καταπονούμε τον εαυτό μας χωρίς να μιλάμε και κρινόμαστε περισσότερο απ΄ όλους άδικα. Είμαστε αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και πειθαρχίας με την βοήθεια κάποιον μεθόδων. Πονάμε και σκύβουμε το κεφάλι. Σε νέους που θέλουν να ασχοληθούν θα πω μόνο, να κρίνουν και να αξιολογήσουν καλά σε ποιον θα εμπιστευτούν τον εαυτό τους και το εγώ τους. Το bodybuilding είναι έμπνευση που δεν μπορούν να αντιληφθούν και να υλοποιήσουν όλοι!
Ευχαριστώ την εφημερίδα “Πρώτη” για την ευκαιρία που μου έδωσε να πω κάποια πράγματα. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο χαρά, υγεία και αγάπη. Τα προβλήματα και η κατάσταση της κοινωνίας δεν θα πρέπει να επηρεάζουν τις προσωπικές σχέσεις των ανθρώπων.

 


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ · ΠΡΟΣΩΠΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr