background img
banner
banner

“Λουκέτο” από τον Δήμο Αιγιάλειας στο γυμναστήριο του Άτλαντα Αιγίου

ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΣΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Με έξωση από τον Δήμο Αιγιάλειας απειλείται ο “Α.Σ. ΑΤΛΑΣ ΑΙΓΙΟΥ”, μετά από 25 χρόνια λειτουργίας στο χώρο που χρησιμοποιεί ως γυμναστήριο, στην οδό Παυσανίου 5 (και 33 χρόνια συνολικά αφού ιδρύθηκε το 1985). Το σχετικό εξώδικο έχει αποσταλεί στον πρόεδρο του ιστορικού συλλόγου πυγμαχίας (και ποδηλασίας παλαιότερα) , Γιώργο Γρίβα και τον καλεί μέσα σε διάστημα 15 ημερών να εγκαταλείψει τον χώρο!
“Μετά από έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι το ακίνητο χρησιμοποιείται χωρίς παραχωρητήριο ή μισθωτήριο  και κατά συνέπεια είναι μη νόμιμη η χρήση και λειτουργία του ακινήτου”, αναφέρεται – μεταξύ άλλων – σχετικά.

Επισκεφθήκαμε το γυμναστήριο και ο κ. Γρίβας μας δήλωσε, ότι ο χώρος παραχωρήθηκε δωρεάν το 2001 από την τότε δημοτική αρχή του Αλέκου Μέγαρη στον ΑΤΛΑΝΤΑ, τιμής ένεκεν για τις δεκάδες επιτυχίες που είχε να επιδείξει ο σύλλογος σε Πανελλήνιο επίπεδο. Μάλιστα, εκείνο το διάστημα ο ΑΤΛΑΣ είχε επτά εν ενεργεία διεθνείς πυγμάχους!!! Παραδέχθηκε ότι η άδεια έχει λήξει, αλλά όπως τόνισε “μπορεί εύκολα να ανανεωθεί και δεν είναι εκεί το πρόβλημα”. Η πυροπροστασία δε του χώρου, είναι σε ισχύ μέχρι το 2019, όπως αποδεικνύεται από το σχετικό έγγραφο που μας έδειξε.   

Γρίβας: Ο Σύλλογος δεν παίρνει χρήματα από τα παιδιά

“Ο χώρος ήταν σταφιδαποθήκη που μας παραχώρησε ο Α.Σ.Ο., έναντι ενοικίου, το 1993. Πήραμε το κτίριο, το φτιάξαμε με δικά μας έξοδα και στεγάσαμε τον σύλλογο. Πληρώναμε ενοίκιο μέχρι το 2001 που μεταβιβάστηκε στο δήμο Αιγίου. Έκτοτε μας παραχωρήθηκε δωρεάν, όπως είπα πριν και συνεχίστηκε μέχρι σήμερα από όλους τους δημάρχους. Σεβάστηκαν τη δουλειά που κάναμε, τα εκατοντάδες παιδιά που πέρασαν και τους δεκάδες πρωταθλητές Ελλάδος που βγάλαμε. “Ματώσαμε” οικονομικά για πολλά χρόνια και τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια καταφέραμε να λύσουμε το πρόβλημα της στέγασης” μας λέει ο Γιώργος Γρίβας και συνεχίζει: “Να τονίσω ακόμη, ότι ο σύλλογος δεν παίρνει χρήματα από τα παιδιά, όπως γίνεται σχεδόν παντού. Ειναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και σήμερα αθλούνται περίπου 30 παιδιά. Έκλεισε 33 χρόνια ζωής, γιατί δεν είναι μόνο τα 25 που λειτουργούμε σε αυτόν τον χώρο. Τον ίδρυσα το 1985 και λειτουργούσαμε σε άλλο οίκημα, πληρώνοντας φυσικά ενοίκιο”.

Οι πρωταθλητές του Άτλαντα

Να συμπληρώσουμε ότι με τα χρώματα του ΑΤΛΑΝΤΑ ΑΙΓΙΟΥ αναδείχθηκαν 25 πρωταθλητές Ελλάδας στην πυγμαχία!  Οι οποίοι κατέκτησαν από τουλάχιστον ένα ή και περισσότερα – ο καθ΄ένας – χρυσά μετάλλια σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα!!! Και άλλοι τόσοι με ασημένια ή χάλκινα! Οι “χρυσοί” Πανελληνιονίκες κατά σειρά είναι:

Παναγιώτης Χελάκης, Χαράλαμπος Τριανταφυλλόπουλος, Παναγιώτης Καραγκούνιας, Κων/νος Γιατράς, Παναγιώτης Τσάμης, Δημ.  Παπανικολόπουλος, Δημ. Γεωργόπουλος, Π. Βασιλακόπουλος, Γιώργος Παπαδόπουλος, Ηλίας Κοσσέρης, Χρήστος Θεοδωρόπουλος, Στέφανος Σαλτός, Απόστολος Σαλτός,  Γιώργος Ρούφας, Ανδρέας Διαμαντόπουλος, Αντώνης Τσινάκης, Γεωργία Μπούλη, Περικλής Σκούτας, Αθανάσιος Βαλσαμίδης, Περικλής Νικολάου,  Σπύρος Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Διαμαντόπουλος, Ρένος Τσινάκης, Γιώργιος Παπαλυμπέρης, Σωκράτης Λυκοκάπης.

Ο Γιώργος Γρίβας, 72 χρονών σήμερα, ήταν αθλητής πυγμαχίας στον Εθνικό Αθηνών και ήρθε στο Αίγιο, από όπου είναι η καταγωγή του, το 1982. Από το 1983 και για αρκετά χρόνια, διατηρούσε πρακτορείο ΟΠΑΠ στην οδό Εισοδίων και το 1985 αποφάσισε να ιδρύσει τον Άτλαντα. Εκτός από σπουδαίους πυγμάχους, ο σύλλογος έχει να επιδείξει και διακρίσεις στην ποδηλασία και αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Αιγιώτης πρωταθλητής Ελλάδας με τα χρώματα του Παναθηναϊκού, Χρήστος Τσερεντζούλιας, ξεκίνησε από  τον Άτλαντα Αιγίου.
Για το θέμα θα υπάρξει συνέχεια στο σημερινό (Τετάρτη 17/10) δημοτικό συμβούλιο όπου θα πάρει θέση επίσημα η δημοτική αρχή και αναμένονται με ενδιαφέρον οι εξελίξεις…

 


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr