background img
banner
banner

Αχαϊκή και υψηλά επιτόκια

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ Ο ΠΛ. ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ

 

Στα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκληθεί στους δανειολήπτες της Αχαϊκής Τράπεζας, μετά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της, επικεντρώθηκε η συζήτηση κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας, με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 15 Οκτωβρίου και εξετάστηκε η δυνατότητα τροποποίησης των σχετικών αποφάσεων, ώστε να προκληθεί μεγαλύτερη ευελιξία για την ρύθμιση των οφειλών με ευνοϊκούς όρους. Συμφωνήθηκε δε, πως σύντομα θα διοργανωθεί με την συνεργασία του υποκαταστήματος της Τραπέζης Ελλάδος, επίσκεψη του Διοικητή στην Πάτρα, για απευθείας ενημέρωση των επιχειρηματιών της περιοχής.

Η συζήτηση επίσης, επικεντρώθηκε στο μεγάλο πρόβλημα των υψηλών επιτοκίων 5-6% που χρεώνουν οι συστημικές τράπεζες τις επιχειρήσεις σε συνδυασμό με την απουσία ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος. Αναλύθηκε ιδιαίτερα πως οι ανταγωνιστές των επιχειρήσεων στις γειτονικές χώρες απολαμβάνουν επιτόκια 0,6 έως 0,8% που σημαίνει πως έχει μειωθεί σημαντικά η ανταγωνιστικότητα των τοπικών επιχειρήσεων. Σε συνδυασμό δε με τους υψηλούς αντιπαραγωγικούς φορολογικούς συντελεστές, προκαλούνται σημαντικές αρνητικές παρενέργειες που εμποδίζουν συνολικά την χώρα μας να οδηγηθεί σε ανάπτυξη.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr