background img
banner
banner

Αυτά είναι τα τρία νομοσχέδια που έρχονται για αγρότες

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΙΕΙΣ 

«Έχουν ήδη γίνει οι αναγγελίες ζημιών και οι παραγωγοί μπορούν να δηλώσουν τα χωράφια που έχουν υποστεί ζημιές» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», σχετικά με την κινητοποίηση του ΕΛΓΑ, προκειμένου να γίνει καταγραφή των ζημιών, που υπέστησαν οι παραγωγοί στα ακραία καιρικά φαινόμενα των προηγούμενων ημερών.

«Ο ΕΛΓΑ από την πρώτη στιγμή, τη Δευτέρα, έκανε σύσκεψη με τους περιφερειακούς διευθυντές όλης της Ελλάδας, για να γίνει μία πρώτη εκτίμηση της κατάστασης. Την ίδια ώρα οι τοπικοί επόπτες των Νομών ήταν έξω στα χωράφια και έκαναν την πρώτη εκτίμησή τους, προκειμένου να δώσουν εικόνα και να ληφθούν οι αποφάσεις», είπε ο υπουργός, διευκρινίζοντας πως μετά τις αναγγελίες ζημιών που έγιναν «ακολουθείται η κανονική διαδικασία, ώστε να γίνει εκτίμηση από τους γεωπόνους, να γραφτούν τα πορίσματα και να πάρουν οι άνθρωποι τις αποζημιώσεις τους».

Ερωτηθείς σχετικά με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης το επόμενο διάστημα, ο κ. Αραχωβίτης γνωστοποίησε: «Το επόμενο διάστημα σε επίπεδο νομοθετικού έργου έχουμε μπροστά μας και προετοιμάζουμε τρία νομοσχέδια, που φιλοδοξούμε να τα έχουμε έτοιμα μέχρι τέλος του χρόνου: Το ένα αφορά τις σταβλικές εγκαταστάσεις, που η διαδικασία είναι απελπιστικά αργή και ωθεί στην απελπισία πολλούς κτηνοτρόφους, πέρα από το ότι θέτει σε κίνδυνο πολλές φορές και τα ευρωπαϊκά προγράμματα κ.λπ. […] Προετοιμάζουμε ένα νομοσχέδιο για την εκπροσώπηση των αγροτών, αλλά και των συνεταιρισμών, που εκεί θα επιχειρήσουμε να λύσουμε και κάποια από τα πολλά ζητήματα που έχουν οι συνεταιρισμοί και το τρίτο είναι για την αλιεία. Αυτό ανανεώνει το πλαίσιο της αλιείας γιατί ο βασικός κορμός νομοθέτησης, το βασικό νομοθέτημα είναι της δεκαετίας του 60».

Πηγή : /www.dikaiologitika.gr


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr