background img
banner
banner

Βραβεύτηκαν οι διακριθέντες στον διαγωνισμό φωτογραφίας

ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ «ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ»

Σε μία λιτή εκδήλωση πλημμυρισμένη όμως με όμορφες εικόνες και φιλοζωικά αισθήματα, πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή το πρωί η βράβευση των μαθητών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό φωτογραφίας, με θέμα «Αδέσποτες Στιγμές των Ζώων στην Πόλη» που διοργάνωσε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιάλειας «Τα Φιλαράκια», στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου «Απόλλων». Παράλληλα, παρουσιάστηκε και το καλαίσθητο Ημερολόγιο 2019 του Συλλόγου, τις σελίδες του οποίου κοσμούν οι φωτογραφίες που ξεχώρισαν από τον διαγωνισμό!
΄΄Η καλύτερη θεματική ενότητα ήταν τα αδέσποτα της περιοχής και οι καλύτεροι να συμμετέχουν σε αυτό, τα παιδιά της περιοχής΄΄, ανέφερε εκ μέρους του Συλλόγου, το μέλος του Δ.Σ. Χριστίνα Ζαχαράκη. Μιλώντας για τον διαγωνισμό κι ενώ παράλληλα προβάλλονταν οι εξαιρετικές φωτογραφίες με αδέσποτα σκυλιά και γατιά που οι μαθητές απαθανάτισαν στην πόλη, η κ. Ζαχαράκη είπε πως ξεκίνησε τον προηγούμενο Μάιο. Όπως ανέφερε, ΄΄τότε μάθαμε ότι για να μπορέσει να γίνει ένας μαθητικός διαγωνισμός θα πρέπει να έχει έγκριση από το υπουργείο Παιδείας, δεν το γνωρίζαμε του χρόνου θα είμαστε πιο οργανωμένοι. Έτσι κάποια σχολεία δεν προχώρησαν σε ενημέρωση των παιδιών, ωστόσο υπήρξαν κι άλλα που ήταν θετικά όπως το 2ο Γυμνάσιο Αιγίου και το Λύκειο Διακοπτού τα οποία ευχαριστούμε θερμά που αγκάλιασαν την προσπάθειά μας. Οι φωτογραφίες που συγκεντρώσαμε από τα παιδιά είναι συνολικά 57. Συνολικά συμμετείχαν 21 μαθητές. Κάποιες από τις φωτογραφίες έχουν πολύ καλή ισορροπία στα χρώματα. Ορισμένες άλλες είναι πιο απλές όμως έχουν πιάσει ένα βλέμμα μία κίνηση, μία συγκυρία και μέσω αυτής αναδύονται συναισθήματα. Σε κάποιες άλλες είδαμε την καλή σχέση παιδιών με τα αδέσποτα, κάτι που ήταν και το ζητούμενο΄΄.
Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελείτο από τους Χρήστο Τσάνη, Νάνσυ Χαριτωνίδου, Ελευθερία Φριλίγκου, Μαρία Αυλωνίτη και Εύη Αθανασίου.

Ανάπτυξη φιλοζωικής συνείδησης…

Αναφορικά με τον στόχο του διαγωνισμού είπε πως ΄΄ήταν ακριβώς αυτός. Να μπορέσουν τα παιδιά να έρθουν κοντά στα αδέσποτα της περιοχής, να δουν τον τρόπο που ζουν, τις συνθήκες ώστε να χτίσουν μία καλύτερη φιλοζωική συνείδηση. Και αυτό το πετύχαμε σε αρκετά καλό βαθμό. Ήταν μία πρώτη κίνηση για να μπορέσουμε να έρθουμε σε επικοινωνία με τα σχολεία, αφού φέτος σκοπεύουμε να κάνουμε κάποιες ενημερώσεις στα ενδιαφερόμενα σχολεία ώστε να μάθουν τα παιδιά περισσότερα για τα ζώα και τη ζωή στο δρόμο΄΄.

Έκθεση στο Παναγιωτοπουλέικο

Σημειώνεται πως όλες οι φωτογραφίες θα εκτεθούν στο Παναγιωτοπουλέικο αρχοντικό, από την Τρίτη 9 Οκτωβρίου μέχρι και την Κυριακή 14 του μήνα. Η έκθεση θα λειτουργεί, τα πρωινά 11.30 έως 1.30 και τα απογεύματα Τρίτης, Πέμπτης και Παρασκευής από τις 6.00 ως τις 9.00.

Ακολούθησε η απονομή αναμνηστικών στους διακριθέντες: Δημοπούλου Αικατερίνη (1ο βραβείο), Ευγενόπουλος Αλέξανδρος (2ο), Σπηλιάδης Αναστάσης (3ο). Αναμνηστικά δόθηκαν ακόμη στους Κόσσιου Ευγενία, Κακού Σωτηρία, Κοτσώνη Άκη, Αλεξανδροπούλου Σωτηρία, Ευγενόπουλο Κωνσταντίνο, Μέλλη Αναστασία, Ηλιοπούλου Εύα και Ανδρικόπουλο Νίκο.
Σε ό,τι αφορά τις φωτογραφίες που διακρίθηκαν, θα έλεγε κανείς ότι θα μπορούσαν να είναι και επαγγελματικές! Όσο για το ημερολόγιο, αξίζει να κοσμεί κάθε γραφείο και σπίτι, αφενός γιατί είναι αποτυπώνει όμορφα στιγμές χαριτωμένων πλασμάτων και αφετέρου γιατί η τοπική κοινωνία οφείλει να στηρίξει έναν σύλλογο που της προσφέρει τόσα πολλά…

Προβολή ταινίας την Πέμπτη

Από πλευράς Φιλοζωικού Συλλόγου εκφράζονται ευχαριστίες προς τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό, την κριτική επιτροπή και την ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α για την παραχώρηση της αίθουσας. Τέλος, υπενθυμίζεται η εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, επίσης στον «Απόλλωνα» εκεί όπου θα γίνει προβολή ταινίας «Reaction». Η ταινία έχει φιλοζωικό περιεχόμενο και όλοι οι συντελεστές της έχουν εργαστεί εθελοντικά για την πραγματοποίησή της. Της προβολής θα προηγηθεί μια σύντομη παρουσίαση σχετικά με την ημέρα και την συνύπαρξή μας με τα ζώα. Θα γίνουν δύο προβολές, την Πέμπτη 4 Οκτώβρη, η πρώτη στις 19.00 και η δεύτερη στις 21.30 ώστε να μπορέσουν περισσότεροι ενδιαφερόμενοι να παρευρεθούν. Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους ενώ όποιος θέλει μπορεί να φέρει τρόφιμα ή φάρμακα (zylapour, vibramicyn, γάζες fucidin) για τα αδεσποτάκια.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr