background img
banner
banner

Δωρεά 1.000 βιβλίων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Αιγίου

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥΣ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΣΟΦΙΑ ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Κατά 1.000 περίπου τίτλους βιβλίων έγινε “πλουσιότερη” η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Αιγίου, μετά την εκπλήρωση της επιθυμίας του ζεύγους Γιώργου και Σοφίας Φιλιππακόπουλου, να δωρίσουν τα βιβλία στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της γενέτειράς τους.
Ο Γιώργος Φιλιππακόπουλος, δικηγόρος Αθηνών, με καταγωγή από το Αίγιο, είχε μια μεγάλη αγάπη στο διάβασμα, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει μια βιβλιοθήκη αξιοζήλευτη. Βιβλία της νομικής επιστήμης, της ιστορίας, των τεχνών αλλά και της ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας κοσμούσαν τη βιβλιοθήκη του. Εκτός όμως από το διάβασμα, ο Γιώργος Φιλιππακόπουλος, αγαπούσε και τα ίδια τα βιβλία του. Μάλιστα είχε φροντίσει ώστε πολλά από τα βιβλία να τα μετατρέψει σε δερματόδετα, μετατρέποντάς τα σε πραγματικά στολίδια για τη βιβλιοθήκη του.

Ψάχνουν χώρο για την αξιοποίησή τους

Η Σοφία Φιλιππακοπούλου, το γένος Αργύρη Μητρόπουλου, με καταγωγή επίσης από το Αίγιο, η οποία απεβίωσε το 2018, ανέφερε συχνά την επιθυμία του συζύγου της, στο οικείο περιβάλλον, για τη δωρεά των βιβλίων σε βιβλιοθήκη της γενέτειράς τους. Με το θάνατό της, ο κληρονόμος που όρισε, θεώρησε πως η δωρεά αυτών των βιβλίων θα ήταν μια πράξη συμβατή με την επιθυμία του ζεύγους. Έτσι λοιπόν χωρίς να έχει τη ρητή εντολή τους, αλλά θέλοντας να κάνει πράξη μια επιθυμία τους , επικοινώνησε με το δήμο Αιγιαλείας και μίλησε με τους υπεύθυνους, ώστε να πραγματοποιηθεί η διαδικασία της δωρεάς. Πράγματι, ο δήμος φρόντισε ώστε τα βιβλία να φτάσουν στο Αίγιο, η μεταφορά μάλιστα, έφτασε στο ποσό των 1.000€. Τα βιβλία, για την ώρα, βρίσκονται στην αποθήκη της βιβλιοθήκης, καθώς πρέπει να διαμορφωθεί ο χώρος που θα τα φιλοξενήσει.

Αν και για τη δωρεά δεν υπήρξε κάποια τελετή παράδοσης παραλαβής, ο κληρονόμος που πραγματοποίησε τη δωρεά φρόντισε να προμηθεύσει το δήμο με μια σφραγίδα, που θα ξεχωρίσει τα βιβλία που αποτελούν τη δωρεά των αείμνηστων Γιώργου και Σοφίας Φιλιππακοπούλου.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr