background img
banner
banner

Δυναμικά στον αγώνα…

ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» Δ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Στους δρόμους βγήκαν  και πάλι σήμερα Τρίτη 2 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι», με τον Διαπεριφερειακό Σύλλογο Εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι» Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου να συμμετέχει στην 24ωρη απεργία του Συντονιστικού όπως και οι εργαζόμενοι της Δομής στον δήμο Αιγιαλείας.

΄΄Μετά από 15 και πλέον χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης προσφοράς στους ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ, μετά από 15 και πλέον χρόνια αγώνων για την μόνιμη διασφάλιση του Βοήθεια στο Σπίτι και όλου του υφιστάμενου προσωπικού, η Κυβέρνηση, αντί να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της ως όφειλε, αντί να κάνει πράξη το δίκαιο και ηθικό αίτημά μας και ολόκληρης της κοινωνίας, για μόνιμη παγίωση ως θεσμού του Βοήθεια στο Σπίτι και όλου του υφιστάμενου προσωπικού, εξαγγέλλει δια στόματος Πρωθυπουργού, την πρόσληψη και άρα την επαναπροκήρυξης των θέσεών μας. Μάλιστα έκανε λόγο για 3000 προσλήψεις μειώνοντας έτσι των αριθμό των εργαζομένων, θυσιάζοντας με αυτόν τον τρόπο εργαζόμενους, που έχουν ήδη προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, στο βωμό μιας προκήρυξης όπως έδειξε και το πρόσφατο παράδειγμα της 3Κ για τους εργαζόμενους στη καθαριότητα΄΄, αναφέρεται εκ μέρους του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζόμενων.
Κάνουν δε λόγο για… διαφαινόμενη διάπραξη μιας άδικης πράξης, καλώντας την Κυβέρνηση να πάρει πίσω τον σχεδιασμό αυτόν και να καλύψει όλο το υπάρχον προσωπικό αποκαθιστώντας έτσι εργαζόμενους που έχουν προσφέρει τα μέγιστα στο κράτος πρόνοιας και στους δήμους της χώρας.

Δομή… σημαντική και απαραίτητη

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα, το Βοήθεια στο Σπίτι και οι Εργαζόμενοι: Εξυπηρετούν δωρεάν 100.000 ηλικιωμένους και ΑΜεΑ σε όλη τη χώρα στηρίζοντας ευάλωτες κοινωνικές ομάδες βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τους. Προλαμβάνουν και αποτρέπουν φαινόμενα απομόνωσης, στιγματισμού και ιδρυματοποίησης των ευπαθών ομάδων. Εξοικονομούν τεράστια ποσά για το Κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία μέσω της πρόληψης και της κατ’ οίκον φροντίδας. Σημειώνεται ότι στις δομές του προγράμματος σε επίπεδο Αιγιάλειας, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους 13 άτομα, ενώ σε κάθε δομή οι ωφελούμενοι ξεπερνούν τους 50, με τον αριθμό των ατόμων και τις ανάγκες να βαίνουν αυξανόμενα…

Τα αιτήματά τους

Απόσυρση του σχεδιασμού της επαναπροκήρυξης που οδηγεί σε απολύσεις. Νομοθετική ρύθμιση που θα κατοχυρώνει το υφιστάμενο προσωπικό καταργώντας την 15ετή ομηρία και θα αναγνωρίζει την πραγματική σχέση εργασίας που είναι Αορίστου χρόνου. Αναγνώριση και καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος στους Οικογενειακούς Βοηθούς.
Την πλήρωση όλων των κενών θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια που έχει οδηγήσει στην συρρίκνωση και αποδόμηση του Βοήθεια Στο Σπίτι. Την αντικατάσταση όλου του στόλου των αυτοκινήτων καθώς αυτά είναι πλέον πεπαλαιωμένα με πάρα πολλά προβλήματα που τα καταστούν επικίνδυνα προς χρήση.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr