background img
banner
banner

Σημαντική ανανέωση στο νέο Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου

Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΙΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΣ ΣΕ ΨΗΦΟΥΣ

Με νέα πρόσωπα στις πέντε από τις εννέα συνολικά θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο θα πορευτεί στο εξής ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου. Από την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής 14/10 προέκυψε σημαντική ανανέωση, καθώς στην διοίκηση του Συλλόγου εκλέγονται έμπειροι συνδικαλιστές αλλά και νέοι γιατροί. Πρώτη δύναμη, όπως αναμενόταν λόγω μεγαλύτερου αριθμού υποψηφίων, αναδείχθηκε η Αγωνιστική Κίνηση Ιατρών (ΑΚΙ) που έλαβε 63 ψήφους και δεύτερη η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) με 7. Εκλέγονται στο Δ.Σ. 8 μέλη από την πρώτη παράταξη και ένα από τη δεύτερη.

Συνολικά, στην κάλπη που είχε στηθεί από τις 8.00 το πρωί ως τις 8.00 το βράδυ της Κυριακής, στα γραφεία του Συλλόγου, προσήλθαν 77 ιατροί από 87 που είχαν ψηφίσει στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία πριν τέσσερα χρόνια. Ψήφισαν για νέο Διοικητικό Συμβούλιο, Πειθαρχικό Συμβούλιο, Εκπροσώπους στην Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Ι.Σ.Α.

Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα, υποψήφια για το Δ.Σ. ήταν έξι μέλη του απερχόμενου συμβουλίου και εξελέγησαν τέσσερα. Συνολικά, υποψήφιοι για το εννεαμελές Δ.Σ. ήταν 14 ιατροί εκ των οποίων οι έντεκα από την ΑΚΙ και οι τρεις από την ΔΗΠΑΚ.

Πρώτος σε ψήφους αναδείχθηκε ο απερχόμενος πρόεδρος Σωτήρης Κοίλιας. Συγκεκριμένα, με σειρά προτίμησης, στο εννεαμελές Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. εκλέγονται: Σωτήρης Κοίλιας (Παθολόγος), Κατερίνα Υφαντή (Παιδίατρος), Γιώργος Αγγελόπουλος (Καρδιολόγος), Δημήτρης Κουσουρής (Παθολόγος), Γεωργία Καρτέρη (Γενικής Ιατρικής), Αντώνης Ανδριώτης (Γυναικολόγος), Δημήτρης Σπανόπουλος (Ορθοπεδικός), Αριστείδης Κοκορές (Χειρουργός) και Κωνσταντίνος Μώρος (Παιδίατρος). Από αυτούς, τα νέα πρόσωπα είναι οι Δημήτρης Κουσουρής, Αντώνης Ανδριώτης, Δημήτρης Σπανόπουλος, Αριστείδης Κοκορές και Κωνσταντίνος Μώρος.

Τέλος, για την εκλογή εκπροσώπων στην Γ.Σ. του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου πρώτος σε ψήφους ήρθε ο Σωτήρης Κοίλιας, δεύτερη η Νίκη Μαλεβίτη και τρίτος ο Αλέξανδρος Βασιλόπουλος. Εκλέγονται οι δύο πρώτοι, ωστόσο εάν ο κ. Κοίλιας επανεκλεγεί πρόεδρος του Συλλόγου, τότε στην Γ.Σ. του Πανελληνίου θα συμμετάσχουν οι άλλοι δύο.

Η συγκρότηση σε σώμα θα γίνει σε διάστημα είκοσι ημερών με έναν μήνα καθώς αναμένεται η έγκριση των αποτελεσμάτων των εκλογών σε περιφερειακό επίπεδο.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr