background img
banner
banner

Εμφανίστηκαν επιτήδειοι… σωτήρες συνταξιούχων

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΑΙΓΙΟΥ

«Οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να προσφεύγουν σε αγωγές, αλλά στα σωματεία τους», επισημαίνεται εκ μέρους του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγίου, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης για την επιστροφή αναδρομικά των δώρων και των περικοπών που έγιναν από το 2012 ως το 2016. Ενημερώνει δε τους συνταξιούχους της Αιγιάλειας να μην ακούν τους επιτήδειους που επιθυμούν να τους αποσπάσουν χρήματα στο… όνομα της εν λόγω απόφασης…
Η εμφάνιση άνδρα σε καφενεία της περιοχής που υπόσχεται επιστροφή αναδρομικών εφόσον με το αζημίωτο (ζητά 3 ευρώ από κάθε συνταξιούχο) ο ίδιος αναλάβει να καταθέσει εξ ονόματος του εκάστοτε συνταξιούχου, αίτηση στο ΙΚΑ, αναγκάζει την διοίκηση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγίου να ενημερώσει τα μέλη του, ούτως ώστε να μην εξαπατούνται από όσους εκμεταλλεύονται την δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι συνταξιούχοι, εξαιτίας των κυβερνητικών πολιτικών και των περικοπών των συντάξεων.

Κανένας δεν έχει λάβει… ευρώ από δικαστικές αποφάσεις…

Όπως αναφέρει στo Protionline.gr  ο πρόεδρος του Σωματείου Στάθης Μπούνιας, ΄΄πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης για να επιστραφούν αναδρομικά τα παρακρατηθέντα σε συνταξιούχο. Το Δώρο Χριστουγέννων, Δώρο Πάσχα, Επίδομα Αδείας από την κύρια, την Επικουρική σύνταξη και τις κρατήσεις που έγιναν με τον ν.4093/2012 για όσους είχαν άθροισμα σε κύριες και επικουρικές συντάξεις πάνω από 1000 ευρώ. Επειδή η απόφαση δημιουργεί προσδοκίες και ερωτήματα σε όλους τους συνταξιούχους, πράγμα που επωφελούνται διάφοροι επιτήδειοι εκμεταλλευόμενοι την αγωνία των συνταξιούχων, οφείλουμε να τους ενημερώσουμε ότι ανάλογη απόφαση έχει ληφθεί και από το ΣτΕ χωρίς να ληφθεί υπόψη΄΄. ΄΄Είμαστε σε συνεννόηση με την Ομοσπονδία μας και θα καθορίσουμε το πώς θα κινηθούμε. Όπως με δικές πιέσεις είχαμε αποτέλεσμα ως προς τις κρατήσεις από την επικουρικές συντάξεις για την υγεία, έτσι και τώρα θα κινηθούμε ώστε να διεκδικήσουμε επιστροφή των περικοπών. Είναι λάθος να εμπιστεύονται τρίτους και να κινούνται δικαστικά. Τέτοιες αποφάσεις έχουν βγει κι άλλες και ακολουθούν τον μακροχρόνιο δρόμο της δικαιοσύνης που αν τελικά, τελεσιδικήσουν, έρχονται οι κυβερνήσεις και τις καταργούν με νόμο΄΄, πρόσθεσε ακόμη ο κ. Μπούνιας.
Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: ΄΄Δεν χρειάζονται τα δικαστήρια για να μας πουν ότι είναι αντισυνταγματικά, ότι είναι άδικα, τα λέμε και τα επαναλαμβάνουμε στις συγκεντρώσεις, στα υπουργεία, στον πρωθυπουργό, είναι πληρωμένα με αίμα, με δικά μας χρήματα και ζητάμε με πολιτική απόφαση να επιστραφούν αυτά σε όλους τους συνταξιούχους, όπως επίσης και το ΕΚΑΣ, οι συντάξεις χηρείας, αναπηρίας, και όλα όσα μας έχουν αφαιρέσει με τους αντιασφαλιστικούς νόμους και ακόμα, να δοθούν αυξήσεις στις συντάξεις. Τα μόνα χρήματα που πήραν πίσω οι συνταξιούχοι, δόθηκαν με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης, κάτω από τους μεγάλους αγώνες των συνταξιουχικών οργανώσεων και των συνταξιούχων όπως έγινε με τον ΕΟΠΥΥ και με τις Επικουρικές΄΄.
Και συνεχίζει: ΄΄Επιμένουμε στο πλαίσιο αιτημάτων όπως κατά καιρούς το έχουμε δώσει στο Πρωθυπουργό και απαιτούμε η κυβέρνηση να δώσει λύση στα δίκαια αιτήματα μας, χωρίς αγωγές, χωρίς αιτήσεις και προαπαιτούμενα. Μπροστά μας έχουμε τις νέες περικοπές από τον νόμο Κατρούγκαλου και καλούμε όλους τους συνταξιούχους να πάρουν όλοι μέρος στο μαραθώνιο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων της Συντονιστική Επιτροπής των Συνταξιουχικών Οργανώσεων΄΄.

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Δ.Σ.

Από ανανέωση χαρακτηρίζεται το νέο Δ.Σ. του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγίου, καθώς τα περισσότερα μέλη είναι νέα στην διοίκηση. Μετά την συγκρότηση σε Σώμα την περασμένη Πέμπτη, μετά τις πρόσφατες εκλογές, η νέα σύνθεση του Δ.Σ. έχει ως εξής: Πρόεδρος: Στάθης Μπούνιας, αντιπρόεδρος: Γιώργος Χελάκης, γραμματέας: Χρήστος Απόκης, Ταμίας: Κώστας Καραγιαννάκης και μέλη: Τάσος Αντωνόπουλος, Αντώνης Πετρούτσος και Χρήστος Σκιαδάς.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr