background img
banner
banner

Ένταξη του δήμου Αιγιαλείας στο «ΦιλόΔημος ΙΙ»

ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΥΛΙΩΝ

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών οι πράξεις που εντάσσονται στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος II» για χρηματοδότηση στους δήμους, που συνολικά φτάνουν τα 11 εκατ. ευρώ. Στον δήμο Αιγιαλείας αναλογούν 234.900 ευρώ επί συνόλου 300.000 ευρώ που θα χρειαστούν για το έργο συντήρησης σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων. Ο δήμος καλείται να καλύψει από ιδίους πόρους το ποσό των 65.100 ευρώ.
Συνολικά 14 δήμοι από όλη τη χώρα θα χρηματοδοτηθούν για την συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων, οι πράξεις των οποίων εντάσσονται στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ», ενώ για την Προμήθεια – Τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών των δήμων της χώρας, εντάσσονται 25 πράξεις από αντίστοιχο αριθμό δήμων. Τέλος, για την Προμήθεια Μηχανημάτων Έργου, οχημάτων ή/και συνοδευτικού εξοπλισμού, θα χρηματοδοτηθεί ένας δήμος.
η Πράξη που εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ» έχει ως εξής:
Οι δικαιούχοι δήμοι για τη χρηματοδότηση των ως άνω πράξεων, θα απορροφήσουν πρώτα τους πόρους του Υπουργείου Εσωτερικών. Στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν οι ίδιοι πόροι των δήμων.
Από πλευράς δήμου Αιγιαλείας, τα επόμενα βήματα είναι αναμόρφωση Τεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού του δήμου καθώς και έγκριση μελέτης από το Δημοτικό Συμβούλιο. ΄΄Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την θετική αυτή εξέλιξη, καθώς θα είμαστε σε θέση να βελτιώσουμε σε μεγάλο βαθμό την εικόνα αρκετών σχολείων του δήμου μας΄΄, σχολίασε η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Βάσω Ψυχράμη΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr