background img
banner
banner

Επί τάπητος τα προβλήματα των παραγωγών της Αιγιάλειας…

ΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΥ ΕΝΩΣΕΩΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ

Τα πολύ σοβαρά θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της Αιγιάλειας έθεσαν στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη, ο πρόεδρος και ο γενικός διευθυντής της Παναιγιαλείου Ενώσεως Συνεταιρισμών Θανάσης Σωτηρόπουλος και Μίλτος Σταυρόπουλος αντίστοιχα, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχαν μαζί του στην Αθήνα, την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου. Οι εκπρόσωποι της κορυφαίας συνεταιριστικής οργάνωσης, μετέφεραν το κυρίαρχο αίτημα που αφορά την αναδιάρθρωση της σταφίδας, με τον νέο υπουργό να υπόσχεται πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν!
Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι της Π.Ε.Σ. συμμετείχαν σε κοινή σύσκεψη που διεξήχθη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την συμμετοχή κι άλλων εκπροσώπων ομάδων παραγωγών από όλη τη χώρα. Εκτός του υπουργού και υπηρεσιακών παραγόντων, στη σύσκεψη έλαβαν μέρος και οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μπαξεβανάκης και Έφη Σαλτάρη. Επίσης, από το Κίνημα Αλλαγής συμμετείχε ο βουλευτής Γιάννης Κουτσούκος.

Μείζον θέμα η αναδιάρθρωση

Στη σύσκεψη, οι κ. Σωτηρόπουλος και Σταυρόπουλος, έθεσαν τα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της Αιγιάλειας, με κυρίαρχο θέμα αυτό που απασχολεί όλους τους σταφιδοπαραγωγούς και αφορά την αναδιάρθρωση της Κορινθιακής σταφίδας με πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης. Όπως τόνισαν, ΄΄η αναδιάρθρωση είναι ένα μείζον θέμα που η Π.Ε.Σ θέτει συνεχώς στο υπουργείο τα τελευταία χρόνια, χωρίς ακόμη να έχει αποτέλεσμα΄΄.
Ο πρόεδρος και ο διευθυντής κατέστησαν σαφές και στην νέα πολιτική ηγεσία πως χωρίς οικονομική στήριξη η επιβεβλημένη ανασύσταση των παλαιών καλλιεργειών δεν μπορεί να γίνει, με αναπόφευκτη συνέπεια την εγκατάλειψη της σταφιδοκαλλιέργειας. Συγκεκριμένα, τόνισαν στον υπουργό πως ΄΄η Κορινθιακή σταφίδα εξάγεται σχεδόν στο σύνολό της και διαχρονικά στηρίζει την εθνική αλλά και την τοπική οικονομία. Όσον αφορά δε την στήριξη της τοπικής οικονομίας και απασχόλησης, η Π.Ε.Σ., μέσω της σημαντικής της δραστηριότητας, συμβάλει και στα δύο τα μέγιστα. Γι’ αυτό άλλωστε, η Π.Ε.Σ., σε κάθε ευκαιρία επαναλαμβάνει ότι κάθε κιλό σταφίδας που φεύγει από την Αιγιάλεια στερεί από τον τόπο μας σημαντικούς οικονομικούς πόρους και απασχόληση΄΄.

Το ζήτημα της απώλειας επιδοτήσεων

Μεταξύ των άλλων θεμάτων, οι εκπρόσωποι της Π.Ε.Σ. έθεσαν το θέμα των επιδοτήσεων που δεν έχουν ακόμη λάβει, χωρίς δική τους υπαιτιότητα, 141 παραγωγοί της Αιγιάλειας που μίσθωσαν τις καλλιέργειές τους την περίοδο 2009-2014.
Ο υπουργός άκουσε με ενδιαφέρον τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος και υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι του είναι δυνατό για να τα επιλύσει. Η εργασιακή προϋπηρεσία του άλλωστε στο παρελθόν στην συνεταιριστική οργάνωση της γενέτειράς του, την Ένωση Λακωνίας, κάνει τους εκπροσώπους του δικού μας συνεταιριστικού φορέα της Π.Ε.Σ να θεωρούν ότι είναι πιο κοντά στον αγροτικό κόσμο και γνωρίζει τα προβλήματά του. Αναμένουν, συνεπώς, την στήριξη των αιτημάτων των παραγωγών της Αιγιάλειας…


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr