background img
banner
banner

Για μαθητές που ήδη φοιτούν στο σχολείο η Ζ.Ε.Π. στο Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού

 

Ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάστηκε η δυνατότητα δημιουργίας τάξης υποδοχής για προσφυγόπουλα και παιδιά ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στο Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού, δημιούργησε ανησυχία στην τοπική κοινωνία, με φήμες ακόμη και για δημιουργία hot spot στην περιοχή. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για την δημιουργία ενός τμήματος, με σκοπό την ένταξη μαθητών ειδικών κατηγοριών που ήδη φοιτούν στο σχολείο και αντιμετωπίζουν κάποιες δυσκολίες…

΄΄Η πρόταση έγινε από τον διευθυντή του σχολείου Παν. Σταμόπουλο και αποσκοπούσε στο να ενταχθούν μαθητές από οικογένειες ρομά ή αλλοδαπών με σκοπό την βελτίωση της μαθητικής απόδοσης. Αυτό δεν σημαίνει ότι στο Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού θα εγγραφούν άλλα παιδιά αυτών των κατηγοριών΄΄, διευκρίνισε μιλώντας στο Protionline.gr  ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Διακοπτού Θανάσης Φερετόπουλος, ξεκαθαρίζοντας πως δεν έχει να κάνει με το πρόγραμμα μαζικής προσέλευσης μαθητών που εφαρμόζεται σε σχολεία άλλων περιοχών.

Στόχος η βελτίωση της μαθητικής απόδοσης

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Διακοπτού που μπορούν να ενταχθούν στο συγκεκριμένο τμήμα είναι περίπου δώδεκα. Πρόκειται για την λειτουργία μίας νέας τάξης υποδοχής ΖΕΠ (Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας) εγκρίθηκε συνολικά για επιπλέον 93 Δημοτικά Σχολεία για την τρέχουσα σχολική χρονιά 2018-2019. Στόχος των Ζ.Ε.Π. είναι η ισότιμη ένταξη όλων των μαθητών από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (αλλοδαπούς, παλιννοστούντες, ρομά, μουσουλμανόπαιδες) στο εκπαιδευτικό σύστημα μέσω της λειτουργίας υποστηρικτικών δράσεων για τη βελτίωση της μαθησιακής επίδοσης. Στις τάξεις φοιτούν μαθητές με ελάχιστη ή μηδενική γνώση της ελληνικής γλώσσας. Ο μικρότερος αριθμός μαθητών/τριών με τον οποίο δημιουργούνται ΖΕΠ είναι 7 και ο μεγαλύτερος αριθμός 17. Σε κάθε Τάξη Υποδοχής δύνανται να συμμετέχουν μαθητές που είναι εγγεγραμμένοι σε διαφορετικές τάξεις της ίδιας βαθμίδας.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr