background img
banner
banner

Κλείνει ο πρώτος επιτυχημένος κύκλος!

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ

Ένας κύκλος κλείνει αύριο για τον δήμο και τον Ν.Π.Δ.Δ. Δ. Αιγιαλείας που αποτελεί όμως ένα ουσιαστικό και επιτυχημένο βήμα προς το μέλλον. Το… στοίχημα του Δημοτικού Ανοικτού Κολυμβητηρίου Δ.Ε. Αιγίου, κερδήθηκε και ο απολογισμός της χρονιάς είναι άκρως ελπιδοφόρος για τη συνέχεια… Αυτοί οι μήνες, που είχαν δοκιμαστικό χαρακτήρα, κύλησαν ομαλά και η πρώτη περίοδος λειτουργίας της κολυμβητικής δεξαμενής του Αθλητικού Συγκροτήματος ολοκληρώνεται με επιτυχία αύριο Σάββατο 13 Οκτωβρίου.

Το Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας», υποστήριξε με τον καλύτερο τρόπο την λειτουργία του, με άριστη οργάνωση και προώθησή του. Ήταν η συνέχιση του έργου που ξεκίνησε ως πρόεδρος ο Περικλής Παπαγιαννακόπουλος, συνέχισε ο Χρήστος Σπηλιωτόπουλος και έθεσε σε εφαρμογή ο Στράτος Βαρδάκης, διαψεύδοντας απαισιόδοξους αλλά και κακεντρεχείς που ήθελαν την υπόσχεση της δημοτικής αρχής να μένει στα λόγια.

Ό,τι δεν έγινε 18 χρόνια…

Ήταν Νοέμβριος του 2016 όταν ο τότε πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Παπαγιαννακόπουλος, έκανε γνωστό ότι το Νομικό Πρόσωπο, με σωστούς χειρισμούς είχε εξασφαλίσει τα χρήματα για την αποκατάσταση των φθορών ώστε το κολυμβητήριο να επανέλθει στην κατάσταση στην οποία παραδόθηκε με την αποπεράτωσή του το 2000. Επίσης, είχε αποκαλύψει ότι ήταν σε εξέλιξη έρευνα εκ μέρους του ΝΠΔΔ, ώστε να αναζητηθεί η πιο συμφέρουσα λύση για τη λειτουργία του, είτε με ευθύνη του δήμου, είτε με παραχώρηση σε ιδιώτη, με στόχο να δοθεί για χρήση σε νεαρούς κολυμβητές της πόλης. Και μπορεί τότε πολλοί να είδαν ως μακρινό στόχο ή άπιαστο όνειρο την λειτουργία του εγκαταλελειμμένου και λεηλατημένου κολυμβητηρίου, δεν πέρασαν όμως παρά λίγοι μήνες ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Έτσι, το… νερό μπήκε στην πισίνα και φέτος, η κολυμβητική δεξαμενή λειτούργησε για πρώτη φορά μετά από 20χρόνια, από την αρχική κατασκευή της, στις αρχές Ιουνίου, όπου και θα παρέμενε ανοικτή, όπως είχε ανακοινωθεί, έως στις αρχές Οκτωβρίου, ώστε να ληφθούν υπόψη τα κόστη διατήρησής της, η συμμετοχή κ.λπ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Στράτος Βαρδάκης, η ίδρυση και λειτουργία του αθλητικού συγκροτήματος με την επωνυμία «Ανοικτό Δημοτικό Κολυμβητήριο Αιγίου» αποτελούσε προεκλογική δέσμευση της παρούσας Δημοτικής Αρχής και προσωπική υπόσχεση του νυν Δημάρχου Αιγιαλείας, κου Αθανάσιου Παναγόπουλου.

Χρησιμοποιήθηκε από περίπου 300 άτομα!

Δίνοντας κάποια στοιχεία γι’ αυτή την πρώτη περίοδο, ο κ. Βαρδάκης επισημαίνει: ΄΄Από τα στοιχεία που διατηρούμε στην υπηρεσία μας, η ατομική συμμετοχή με την έκδοση καρτών του Ν.Π.Δ.Δ., άγγιξε τον αριθμό των 136 ατόμων, καθώς πολύτιμη ήταν και η συμμετοχή του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «Φιλαθλητική Αιγίου» και του νεοσυσταθέντος κολυμβητικού αθλητικού σωματείου με την επωνυμία Κολυμβητικός Όμιλος Αιγίου (Κ.Ο.Α.), των οποίων οι συμμετοχές άγγιξαν σε σύνολο τον αριθμό 140. Τέλος, υπήρχαν συμμετοχές με μαθήματα υδρογυμναστικής κ.λπ.΄΄.

΄΄Το ανωτέρω εγχείρημα αγκαλιάστηκε από τους πολίτες και τους φορείς του Δήμου μας ξεπερνώντας τις αρχικές μας προσδοκίες. Είμαστε και παραμένουμε πιστοί στην υπόσχεσή μας απέναντι στους Αιγιαλείς συνδημότες μας για αποδοτικότερη και καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών μας στον τομέα του Αθλητισμού και μας δίνει ώθηση για μεθοδική και αποτελεσματική δουλειά΄΄, σημειώνει ακόμη ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr