background img
banner
banner

“Κληρώνει” σήμερα για διακοπή νερού στο Πρωτοδικείο

ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΨΑΧΝΟΥΝ ΔΕΥΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ

Μπορεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, να άναψαν “πράσινο” για την επισκευή του Δικαστικού Μεγάρου στο Αίγιο,  το οποίο πλημμυρίζει κάθε φορά που βρέχει, αλλά οι οφειλές προς τη ΔΕΥΑ παραμένουν ανεξόφλητες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το ποσό που οφείλει το Πρωτοδικείο Αιγίου στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης, έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, 231.357€ για την ακρίβεια, αφού από το 2007 μέχρι σήμερα οι λογαριασμοί δεν εξοφλούνται.

Παρά τις πιέσεις των δημοτικών αρχόντων από τότε μέχρι σήμερα, δεν εστάθη δυνατός κανένας διακανονισμός. Η ΔΕΥΑ προσέφυγε για τις οφειλές μέχρι το 2012 στη δικαιοσύνη, για διεκδίκηση  ποσού ύψους 170.000 € και το θέμα πρόκειται να συζητηθεί, μετά από μια αναβολή, στις 18 Δεκεμβρίου 2018.

Η διοίκηση της ΔΕΥΑ είναι αποφασισμένη αυτή τη φορά να σταματήσει την υδροδότηση στο Δικαστικό Μέγαρο, αν δεν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της.

Για το λόγο αυτό μεταβαίνει σήμερα στην Αθήνα, ο διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης Πάνος Παναγόπουλος, προκειμένου να συναντηθεί με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Σαρλή, σε μια τελευταία προσπάθεια να εισπραχθούν οι οφειλές πριν το δικαστήριο του Δεκεμβρίου.

Υψηλές οφειλές και το Νοσοκομείο

Εν τω μεταξύ μεγάλες οφειλές προς τη ΔΕΥΑ έχει και το Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου, οι οποίες έρχονται από το 2010 και φτάνουν μέχρι σήμερα στις 110.452€, αφού το τοπικό ίδρυμα αδυνατεί να εξοφλήσει το λογαριασμό του για την παροχή ύδρευσης.

Την περίπτωση αυτή την χειρίζεται προσωπικά ο ίδιος ο δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος, σε συνεργασία με τη διοικήτρια του ΓΝΑ κ. Γιούλη Μαμμή, αφού η ΔΕΥΑ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κόψει το νερό, για ανθρωπιστικούς λόγους.

Υψηλά και τα χρέη των ιδιωτών

Μπορεί δύο τοπικά ιδρύματα να έχουν σταματήσει να πληρώνουν τη ΔΕΥΑ, επαναπαυόμενα στην καλή θέληση της διοίκησης, ωστόσο  πολίτες και επιχειρήσεις δεν πάνε πίσω.

Οφειλές που αγγίζουν τα 2εκ. ευρώ χρωστούν οι Αιγιαλείς στη Δημοτική Επιχείρηση, που τους καλεί και πάλι να ρυθμίσουν σε 36 δόσεις.

Η ΔΕΥΑ προειδοποιεί για ακόμη μια φορά, όσους έχουν αδήλωτες παροχές να τις δηλώσουν άμεσα, διότι σε 10 ημέρες από σήμερα τα συνεργεία θα προχωρήσουν σε διακοπές υδροδότησης και επιβολή προστίμων.

Το πρόστιμο είναι 1.000 € για κάθε αδήλωτη παροχή, τσουχτερό δηλαδή, ωστόσο φαίνεται ότι δύσκολα ιδρώνει το αφτί, όσων αποφεύγουν την ένταξή τους στο καταμετρημένο δίκτυο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι παρά τις υψηλές ανείσπρακτες οφειλές η ΔΕΥΑ καταφέρνει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, με μόλις 212.000€ άνοιγμα σε προμηθευτές.

Ωστόσο, τα πράγματα θα ζορίσουν για τη δημοτική επιχείρηση, αν δεν πετύχει καλύτερη εισπραξιμότητα, αφού καλείται να διαχειριστεί το μεγάλο έργο των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης των παραλιακών κοινοτήτων της Αιγιάλειας.

Η ΔΕΥΑ ίσως χρειαστεί, παρά την ισχυρή χρηματοδότηση που θα λάβει από Ευρωπαϊκά προγράμματα, να βάλει χρήματα από το δικό της ταμείο, με το ποσό να φτάνει έως και τα 3εκ. ευρώ


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr