background img
banner
banner

Ξανατοποθετήθηκαν τα προστατευτικά στην πεζογέφυρα…

ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες ημέρες για την πεζογέφυρα που συνδέει την περιοχή των Υψηλών Αλωνίων με το Μπούφαλο, καθώς εσφαλμένα κάποιοι πολίτες πιστεύουν ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και παραδόθηκε προς χρήση.Στην πραγματικότητα, οι εργασίες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη, ενώ κάποιοι προχώρησαν σε απομάκρυνση των προστατευτικών που είχαν τοποθετηθεί, αγνοώντας προφανώς τους κινδύνους από την διάβαση της φθαρμένης γέφυρας…

Τα προβλήματα φθοράς που παρουσιάζει κατά καιρούς η ξύλινη γέφυρα πεζών που συνδέει την περιοχή των Υψηλών Αλωνίων με το Μπούφαλο, αποκαθίστανται με πρόσκαιρες λύσεις. Αυτή τη φορά όμως, η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Αιγιαλείας έκρινε πως η αερογέφυρα πρέπει να κλείσει και να εκτελεστεί συνολικό έργο που θα την επαναφέρει στην αρχική της κατάσταση, ώστε να χρησιμοποιείται άφοβα από τους πεζούς και να μην υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος ιδίως στα παιδιά των σχολείων της περιοχής.

Η επισκευή των προβλημάτων που κατά καιρούς παρουσιάζονταν, γινόταν σταδιακά ενώ πολλές φορές παρουσίαζε εικόνα διάβρωσης με πολλούς να κάνουν λόγο για κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό πολιτών και κυρίως μαθητών των τριών σχολείων που βρίσκονται ακριβώς πάνω από αυτή, με τα παιδιά να περνούν με ασφάλεια πάνω από τα αυτοκίνητα και να μην χρειάζεται να διανύσουν την γεμάτη κίνηση, οδό Σολωμού.

Τον προηγούμενο μήνα, κατόπιν αυτοψίας της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, κρίθηκε ότι η γέφυρα πρέπει να κλείσει και πως δεν πρέπει να δοθεί στους πολίτες εάν δεν αποκατασταθούν φθορές που έχουν να κάνουν κυρίως με σπασμένες τάβλες. Λίγες μέρες μετά και αφού τοποθετήθηκαν κόκκινες κορδέλες και έκλεισε η γέφυρα και από τις δύο εισόδους, η γέφυρα άνοιξε και πάλι και όλοι πίστεψαν ότι οι εργασίες τελείωσαν αν και η εικόνα της δεν είχε αλλάξει.

Ερωτηθείσα σχετικά, η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη, ανέφερε πως τα προστατευτικά κιγκλιδώματα ώστε να μην χρησιμοποιείται η γέφυρα, δεν αφαιρέθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία, αλλά από πολίτες. Σε ό,τι αφορά το πότε θα ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις από το εργατικό δυναμικό του δήμου, η αντιδήμαρχος έκανε γνωστό ότι θα αρχίσουν από την άλλη εβδομάδα.

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν με χρήματα από τον δημοτικό προϋπολογισμό και από το εργατικό δυναμικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, θα έχουν να κάνουν με αποκατάσταση των φθαρμένων ξύλων και με βαψίματα. Τέλος, εκτός από τις εργασίες αποκατάστασης, η κ. Ψυχράμη έκανε γνωστό ότι θα τοποθετηθεί και ωραίος φωτισμός!


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr