background img
banner
banner

Με βαρύτητα στο ψυχαγωγικό κομμάτι…

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΣΕΖΟΝ ΤΟ Κ.Α.Π.Η. ΑΙΓΙΟΥ- ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΕ ΟΜΟΡΦΟ ΚΛΙΜΑ

Με τον καλύτερο τρόπο, με μία όμορφη τελετή σε οικογενειακό κλίμα, ξεκίνησε χθες η χειμερινή σεζόν για το Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων Αιγίου. Ο Αγιασμός τελέσθηκε στο κεντρικό Κ.Α.Π.Η. του δήμου, στην οδό Μελετοπούλων στο Αίγιο, με την συμμετοχή πλήθους κόσμου και την ανταλλαγή ευχών για μία ευχάριστη και δημιουργική περίοδο.
Τον Αγιασμό τέλεσε ο πατήρ Δημήτριος Κατσαούνης, ευχόμενος τα καλύτερα στα μέλη και τους υπεύθυνους του Κέντρου. Όπως είπε μεταξύ άλλων, ΄΄ό,τι κάνουμε να είναι για ωφέλεια και για διασκέδαση. Εύχομαι όλα τα καλά του Θεού και όλες οι προσπάθειες και οι στόχοι να ευοδωθούν΄΄. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας Δημήτρης Μπούνιας, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Περικλής Παπαγιαννακόπουλος, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ υπό το οποίο λειτουργεί το ΚΑΠΗ, Στράτος Βαρδάκης, το μέλος του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ και συνυπεύθυνη με την κ. Σκούντζου για το ΚΑΠΗ Συνοικισμού Αναστασία Μακρή και βέβαια, η «ψυχή» του ΚΑΠΗ, η υπεύθυνη λειτουργία του, Μάρθα Σκούντζου που μαζί με τις συνεργάτιδές της, επιτελούν σημαντικό έργο.

1.500 νέες εγγραφές μελών!

΄΄Είναι η πέμπτη χρονιά που ξεκινάμε με το ΚΑΠΗ, για μένα είναι μία πολύτιμη εμπειρία, ένα πραγματικό σχολείο ζωής η ευκαιρία αυτή που μου έχει δώσει ο δήμαρχος να είμαι υπεύθυνη του ΚΑΠΗ΄΄, τόνισε η κ. Σκούντζου, ευχαριστώντας τον. Παράλληλα εξήρε το έργο της ακούραστης ομάδας εργασίας του ΚΑΠΗ, ευχαριστώντας ονομαστικά τις συνεργάτιδές της. ΄΄Κάναμε πολλά μαζί αυτά τα χρόνια, το ζητούμενο είναι να τα διατηρήσουμε και να τα κάνουμε ακόμα περισσότερα. Τα μέλη μας αυτή τη στιγμή είναι 2.700, στην θητεία του κ. Παναγόπουλου έχουμε 1.500 νέες εγγραφές σε μία τετραετία΄΄, τόνισε η κ. Σκούντζου, συνεχίζοντας με ιδιαίτερες αναφορές στον κ. Παπαγιαννακόπουλο, πρώην πρόεδρο του ΝΠΔΔ ΄΄στον οποίο οφείλονται πολλά από αυτά που έχουν γίνει για το ΚΑΠΗ και συνεχίζει και ο κ. Βαρδάκης έχοντας μεγάλη αδυναμία στην τρίτη ηλικία΄΄, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Η υπεύθυνη του ΚΑΠΗ έκανε αναφορά και στην Ημέρα Τρίτης Ηλικίας που τιμάται την 1η Οκτωβρίου. ΄΄Ένα πρόβλημα των μεγάλων ανθρώπων είναι η ανασφάλεια και η μοναξιά. Εσείς εδώ δεν έχετε κανένα λόγο να φοβόσαστε. Το ΚΑΠΗ έχει τις πόρτες του ανοιχτές να βοηθήσει όσο μπορεί και είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για εσάς που βρισκόσαστε πάντα δίπλα μας και μας προσφέρετε χωρίς ανταλλάγματα. Ως ελάχιστο φόρο τιμής και αναγνώρισης του μόχθου σας, οφείλουν, τόσο η πολιτεία όσο και η δημοτική αρχή να ενισχύουν και να στηρίζουν αδιακρίτως τα μέλη του ΚΑΠΗ. Είμαι σίγουρη ότι ο δήμος θα συνεχίσει να στηρίζει τα άτομα της τρίτης ηλικίας, δίνοντας ευκαιρίες για ψυχαγωγία και ανάπαυλα από τα προβλήματα της καθημερινότητας΄΄, όπως χαρακτηριστικά είπε, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης, ζήτησε από τον κ. Βαρδάκη, εκτός όλων των άλλων και την πραγματοποίηση φυσικοθεραπειών. Από την πλευρά του, ο κ. Βαρδάκης ευχαρίστησε τον δήμαρχο γιατί, όπως είπε, ΄΄μας δίνει ό,τι του ζητάμε για τα ΚΑΠΗ χωρίς δεύτερη σκέψη δημιουργώντας μία όμορφη κατάσταση στους χώρους αυτούς, μία κατάσταση που η κ. Σκούντζου υπηρετεί καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο μαζί με τις συνεργάτιδές της που είναι η μία καλύτερη από την άλλη΄΄. Παράλληλα, σημείωσε τα εξής: ΄΄Ευχαριστώ τον κ. Παπαγιαννακόπουλο που δημιούργησε τα σκαλοπάτια στα οποία βαδίζουμε κι εμείς και θα προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιοι και να πάμε ακόμη πιο ψηλά. Ευχαριστούμε και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου που είναι πάντα παρών, καθώς και την κ. Μακρή για την συνεργασία της΄΄.

Στ. Βαρδάκης: ΄΄θα εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη λειτουργία των ΚΑΠΗ΄΄

Μιλώντας για τα Κέντρα του δήμου, ο κ. Βαρδάκης επισήμανε: ΄΄Είμαστε υπερήφανοι γιατί στον δήμο Αιγιαλείας λειτουργεί ένα δίκτυο με τρία Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων που παρέχουν φροντίδα και ψυχαγωγία στα μέλη τους. Αποτελούν μία ζεστή αγκαλιά και ένα στοργικό και φιλόξενο καταφύγιο για τους μεγαλύτερους στα χρόνια, σε αυτούς στους οποίους οφείλουμε τόσα πολλά, οφείλουμε την ίδια την ύπαρξή μας. Είναι ο κρίκος που κρατά τους δεσμούς αγάπης και αλληλεγγύης που χαρακτηρίζουν την ελληνική οικογένεια. Με ψυχική δύναμη και σθένος που πολλές φορές δεν έχουν ούτε οι νέοι, στέκονται φρουροί των αξιών και των παραδόσεων. Απέναντι σε αυτούς οφείλουμε κι εμείς να φερθούμε με καλοσύνη και ανθρωπιά και είναι βέβαιο ότι θα έχουμε να κερδίσουμε πολλά. Εμείς ως δημοτική αρχή κι εγώ προσωπικά, θα εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη λειτουργία των ΚΑΠΗ και να προσφέρουμε ολοκληρωμένα προγράμματα και υπηρεσίες. Με στόχο την σωματική και ψυχική υγεία των μελών, δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες όπως για παράδειγμα αυτή τη χρονιά, εκτός από τις εκδρομές και ώρες της γυμναστικής, προσθέτουμε και το μάθημα του χορού. Στις δύσκολες ημέρες της κρίσης που περνάμε, δίνουμε βαρύτητα στο ψυχαγωγικό κομμάτι των προγραμμάτων του ΚΑΠΗ΄΄.
Τέλος, χαιρετισμό απηύθυνε και ο κ. Μπούνιας ευχόμενος μία καλή δημιουργική χρονιά για ασχολούμενους και μέλη του ΚΑΠΗ.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr