background img
banner
banner

Νέα σύγχρονη μονάδα τυποποίησης στην επιχείρηση «Λιανός»!

ΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΠΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΩΣ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ

Ένας νέος σύγχρονος, όμορφος και λειτουργικός χώρος –προσθήκη στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα στην επιχείρηση «ΛΙΑΝΟΣ» στις Καμάρες Αιγιαλείας. Ένα σημαντικό κομμάτι στο «παζλ» μιας επιτυχημένης επιχείρησης που μετρά σταθερή πορεία εδώ και 130 χρόνια, χάρη στην ικανότητα των ανθρώπων της να την εξελίσσουν και να αναβαθμίζουν την ποιότητα των υπηρεσιών και του προϊόντος τους. Σε λίγα μέτρα απόσταση από το ελαιοτριβείο, δημιουργήθηκε η νέα μονάδα τυποποίησης, που λειτουργεί ταυτόχρονα ως επισκέψιμος χώρος, μέσα από τον οποίο αποτυπώνεται η επαγγελματική πορεία της οικογένειας Λιανού.

Η οικογενειακή επιχείρηση «ΛΙΑΝΟΣ» δραστηριοποιείται εδώ και τέσσερις γενιές στον χώρο του ελαιόλαδου. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του ελαιοτριβείου και της μονάδας τυποποίησης πληρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές που ορίζουν τα διεθνή αυστηρά πρότυπα ποιότητας ISO 22000. Η πολυετής εμπειρία στον τομέα της παραγωγής καλού λαδιού, σε συνδυασμό με τον εκλεκτότερο ελαιόκαρπο της Μεσογείου, παρέχουν το εξαιρετικής ποιότητας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο «ΛΙΑΝΟΣ», το οποίο έχει παραχθεί σε χαμηλές θερμοκρασίες (ψυχρή έκθλιψη) και αποθηκευτεί σε ανοξείδωτες δεξαμενές με σταθερή θερμοκρασία όλο το χρόνο ώστε να διατηρεί το άρωμα και τη γεύση για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς και όλα τα ευεργετικά στοιχεία που το καθιστούν εκλεκτό.

Αυξημένη ζήτηση του προϊόντος τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά

Συνεχής είναι η αύξηση της ζήτησης του ελαιόλαδου «ΛΙΑΝΟΣ» στην αγορά όπου διοχετεύεται σε διάφορες συσκευασίες, ενώ ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής εξάγεται σε χώρες της Ε.Ε. όπως Ολλανδία, Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία κ.λπ. ΄΄Στόχος μου είναι κάποια στιγμή, όλο το λάδι που παράγεται στο ελαιοτριβείο μου, τόσο το δικό μου όσο και των πελατών μου, να μπορώ να το συσκευάσω και να το δίνω στην λιανική αγορά, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό΄΄, αναφέρει στο Protinonline.gr  ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, Κωνσταντίνος Λιανός. Να σημειωθεί ότι το ελαιόλαδο «ΛΙΑΝΟΣ» στην ελληνική αγορά πωλείται από τα σούπερ μάρκετ «Κρόνος», καθώς και σε ντελικατέσεν, μίνι μάρκετ και επιλεγμένα καταστήματα και βέβαια στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στις Καμάρες. Επιπλέον, γίνεται και διανομή και εκτός Αιγιάλειας, μεμονωμένα σε πελάτες. Αξιοσημείωτο είναι ακόμη το γεγονός ότι όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να βγάλουν τις ελιές τους στο ελαιοτριβείο της επιχείρησης, να αποθηκευτεί το λάδι τους και να το πουλήσουν όποτε θέλουν, αλλά ακόμη και να το συσκευάσουν με την δική τους ετικέτα.

Ενδιαφέρον για προμήθεια ποιοτικού ελαιόλαδου σε καλή τιμή

΄΄Με ενδιαφέρει να αγοράζω το λάδι την ώρα που βγαίνει στο ελαιοτριβείο μου και να το αποθηκεύω αμέσως, μιας και έτσι πληροί όλες τις απαραίτητες διαγραφές των πιστοποιήσεών του. Για φέτος, που υπάρχει έλλειψη, η επιχείρησή μας ενδιαφέρεται για ελαιόλαδο χαμηλής οξύτητας, ούτως ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες που έχουμε δημιουργήσει στο άνοιγμα της αγοράς. Ακόμη και ελαιοπαραγωγοί που δεν είναι μόνιμοι σε μας, τους καλούμε να έρθουν φέτος ώστε να βγάλουν τις ελιές τους και μετά να μας πουλήσουν το λάδι, διότι μπορούμε να το αγοράσουμε σε πολύ καλύτερη τιμή απ’ ό,τι έχει το χοντρεμπόριο (το οποίο το εξάγει χύμα στην Ιταλία). Εμείς θα το αγοράσουμε να το συσκευάσουμε και να το πουλήσουμε με την επωνυμία της επιχείρησής μας΄΄, αναφέρει ακόμη ο κ. Λιανός, προσθέτοντας: ΄΄Είμαστε μία οικογενειακή επιχείρηση, μας ενδιαφέρει η ποιότητα, προσέχουμε το λάδι μας και γι’ αυτό μπορούμε και έχουμε καλύτερη τιμή. Πουλάμε ποιότητα με αποτέλεσμα να μπορούμε να δώσουμε κι εμείς στον παραγωγό υψηλότερη τιμή στο προϊόν του. Το υψηλότερο κέρδος μας, λόγω της ποιότητας του προϊόντος, μπορούμε να το αποδώσουμε στους πελάτες μας΄΄.

Το… ρίσκο του 2015 και το αποτέλεσμα που δικαίωσε

Αξίζει να αναφερθεί ότι η επιχείρηση έχει περάσει στο όνομα του Κωνσταντίνου Λιανού (τέταρτη γενιά) από το 2002 και από τότε έχει εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο χρηματοδοτήσεις μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων. ΄΄Από το 2002 έχω ενταχθεί σε τέσσερα προγράμματα χρηματοδοτούμενα. Ξεκίνησαμε με το ελαιοτριβείο, μετά με την τυποποίηση και τώρα τον νέο χώρο στον οποίο γίνεται η τυποποίηση ενώ είναι και χώρος έκθεσης και υποδοχής΄΄, τονίζει ο κ. Λιανός, ο οποίος προκειμένου να κάνει αυτό το… βήμα, πήρε το ρίσκο σε μία εξαιρετικά δύσκολη εποχή. Όπως σημειώνει, ΄΄ξεκίνησα όλη αυτή η διαδικασία πριν τρία χρόνια. Πήρα την έγκριση τον Αύγουστο του 2015 σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο με capital control. Τότε έπρεπε μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου να έχω προχωρήσει ένα μέρος των εργασιών ώστε να έχω κατοχυρώσει το πρόγραμμα. Έπρεπε άμεσα να πάρω ένα ρίσκο και το έκανα. Πήρα την απόφαση, με στήριξε η οικογένειά μου, οι συγγενείς μου, οι φίλοι μου, οι συνεργάτες μου τους οποίους ευχαριστώ θερμά και το αποτέλεσμα με δικαίωσε. Δόθηκαν παρατάσεις και μέσα σε τρία χρόνια, δηλαδή το καλοκαίρι του 2018, ολοκλήρωσα αυτή την επένδυση΄΄.

Δύναμη από τη στήριξη των πελατών για συνεχή βελτίωση

Ποιοι ήταν όμως οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτό το «βήμα»; ΄΄Η ανάγκη για επένδυση προκύπτει από την προτίμηση των πελατών μας. Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να αναπτυχθεί η επιχείρησή μας. Συνέχεια προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε και να παράγουμε καλύτερο προϊόν και στο χώρο του ελαιοτριβείου αλλά και στην τυποποίηση και συσκευασία. Από τη στιγμή που η επιχείρηση σημειώνει ανοδική πορεία και υπάρχει μία συνεχής στήριξη από τους πελάτες μας, έπρεπε να μεγαλώσουμε το ελαιοτριβείο. Στη συνέχεια, φροντίσαμε ώστε το προϊόν που παράγουμε να μην το δίνουμε στη χοντρική αλλά να μπορούμε να το πουλάμε μόνοι μας ώστε να έχουμε μεγαλύτερο κέρδος αλλά και κάποια στιγμή, να μπορούμε αυτό το κέρδος να το αποδίδουμε στους πελάτες μας. Είδαμε ότι η μέχρι τώρα μονάδα τυποποίησης κάλυπτε μεν τις ανάγκες της παραγωγής αλλά δεν κάλυπτε τις ανάγκες και τις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς του εξωτερικού κι έτσι προχωρήσαμε στην δημιουργία του νέου χώρου΄΄, επισημαίνει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

Και έκθεση με παλιά μηχανήματα

Ο νέος αυτόνομος, λειτουργικός, επισκέψιμος και καλαίσθητος αυτός χώρος, λειτουργεί όλες τις μέρες και όλες τις ώρες χωρίς να έχει άμεση σχέση με το ελαιοτριβείο. Είναι ωστόσο όσο κοντά χρειάζεται ώστε να γίνεται η μεταφορά του ελαιόλαδου. Επιπλέον, εκεί τοποθετήθηκαν τα παλιά μηχανήματα από τότε που η επιχείρηση λειτουργούσε υπό τον πατέρα και τον παππού του Κωνσταντίνου Λιανού, δημιουργώντας έτσι μία μικρή αλλά ενδιαφέρουσα έκθεση. Αυτομάτως, ο χώρος αποκτά άλλο ενδιαφέρον για τον επισκέπτη, αφού μέσα από παλιά αντικείμενα μπορεί να γίνει μία παρουσίαση για το πώς παράγεται το λάδι τις τελευταίες δεκαετίες. Μάλιστα, οι άνθρωποι της επιχείρησης σκοπεύουν να κάνουν παρουσιάσεις και μέσω βίντεο στους επισκέπτες τους, παρέχοντας βέβαια και ενημέρωση για το πώς παράγεται σήμερα το έξτρα παρθένο ποιοτικό ελαιόλαδο «ΛΙΑΝΟΣ».

Πρόσκληση για τα εγκαίνια της προσεχούς Κυριακής

Ο νέος χώρος πρόκειται να εγκαινιαστεί σε μία όμορφη εκδήλωση, την προσεχή Κυριακή 4 Νοεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα. ΄΄Καλώ όλους τους φίλους, πελάτες και όποιον θέλει να παρευρεθεί στα εγκαίνια της νέας μας εγκατάστασης, προκειμένου να του παρουσιάσουμε την φιλοσοφία της δουλειάς μας και τον τρόπο με τον οποίο με αγάπη και μεράκι παράγουμε αυτό το πολύτιμο αγαθό τής Αιγιάλειας γης, το ελαιόλαδο΄΄, σημείωσε τέλος ο Κωνσταντίνος Λιανός.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Το protionline.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σου. Εφόσον συνεχίσεις, συμφωνείς με την χρήση των cookies από εμάς. Μάθε περισσότερα

Το protionline.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σου. Εφόσον συνεχίσεις, συμφωνείς με την χρήση των cookies από εμάς.

Close