background img
banner
banner

Νέο G3 στα σκαριά

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΕΑΣ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Κατά την έναρξη του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος ανακοίνωσε, ότι η διοίκηση των ΕΑΣ του ζήτησε να ενημερώσει το Σώμα για την πορεία του εργοστασίου.

Έτσι και έγινε, όταν μετά από λίγη ώρα έκαναν την εμφάνισή τους ο πρόεδρος των Ε.Α.Σ. Γιώργος Ροϊδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος Θεόφιλος Βασιλείου, ο Γενικός Διευθυντής  Γιώργος Μαντζαβίνος και ο πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων της ΕΒΟ Γιώργος Σαζακλής μαζί με τον  αντιπρόεδρο Δημήτρη Ξούλο.

Το γεγονός αυτό ήταν μοναδικό, αφού είναι η πρώτη φορά στα χρονικά, δεδομένου ότι το εργοστάσιο λειτουργεί στο Αίγιο από το 1977, καθώς όπως ανέφεραν και οι δημοτικοί σύμβουλοι που πήραν το λόγο στη συνέχεια,  μέχρι σήμερα μόνο οι εργαζόμενοι έρχονταν ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου για να διαμαρτυρηθούν για την εταιρία.

Πρώτος πήρε το λόγο ο πρόεδρος κ. Ροϊδης, ο οποίος ανέφερε : Είναι χαρά και τιμή μας που το Δημοτικό Συμβούλιο δέχτηκε να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση, καθώς μόνο αν συνδεθούμε με την τοπική κοινωνία μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο.”

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Μαντζαβίνος  που ανέφερε μεταξύ άλλων : ” Η παρουσία μας εδώ είναι γεγονός που μας τονώνει και μας εμψυχώνει, για να συνεχίσουν τον αγώνα οι 107 εργαζομένοι  που έχουν απομείνει στο εργοστάσιο. Όλα αυτά τα χρόνια η ΕΒΟ έχει ενσωματώσει εξειδικεύσεις μοναδικές που κινδυνεύουν όμως στο μέλλον να εξαλειφθούν. Το εργοστάσιο είναι κερδοφόρο, αλλά λόγω συνταξιοδότησης πολλών εκ των εργαζομένων δε θα μπορεί να εξυπηρετήσει τις συμβατικές του ανάγκες.”

Επιπλέον ο κ. Μαντζαβίνος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το δήμαρχο Θανάση Παναγόπουλο, γιατί από τη στιγμή που ενημερώθηκε το 2017, ότι δεν υπήρχε πόσιμο νερό στις εγκαταστάσεις της ΕΒΟ, φρόντισε να φέρει την ύδρευση εντός του εργοστασίου.

Πλήρης ενημέρωση για την πορεία της εταιρίας

Με τη σειρά του ο Θεόφιλος Βασιλείου δικαιολόγησε την παρουσία της διοίκησης στο δημοτικό συμβούλιο, λέγοντας τα εξής: ” Θέλουμε να αναδείξουμε τη σοβαρότητα της μονάδας που λειτουργεί από το 1977. Τα Ε.Α.Σ. έχουν δημιουργηθεί από τη συγχώνευση των ΕΒΟ και ΠΥΡΚΑΛ. Αυτή τη στιγμή η εταιρία συμβάλλει με φορητό οπλισμό και πυρομαχικά στην άμυνα και την ασφάλεια της χώρας. Κατασκευάζουμε προϊόντα για αμερικάνικες ένοπλες δυνάμεις, ενώ έχουμε συνεργασία με τη Γαλλία, την Ινδία, την Ινδόνησία και το Μπαγκλαντές. Ο χειρισμός του ανθρώπινου δυναμικού είναι σοβαρή υπόθεση για εμάς και πριν αναλάβουμε είχε σχέση με “παρκάρισμα”  πολιτών ,με πολιτική σκοπιμότητα αλλά και για να τρώει ψωμί ο κόσμος. Αποχώρησαν 249 εργαζόμενοι και μαζί αποχώρησε και εμπειρία αυτών. Αναλάβαμε με   1.261.000.000 € χρέος προς τις τράπεζες και τώρα χρωστάμε 870 εκ. ευρώ.”

Επίσης ο κ. Βασιλείου ενημέρωσε το Σώμα ότι στο εργοστάσιο του Αιγίου έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα 500.000 όπλα G3 για τον ελληνικό στρατό, ενώ τώρα η μονάδα του Αιγίου  πρόκειται να αναβαθμίσει και να παρουσιάσει το νέο G3 με προηγμένη τεχνολογία.  Ήδη η ΕΒΟ κατασκευάζει το νέο Minimi, για τις Ειδικές Ένοπλες Δυνάμεις, με το κάθε κομμάτι να έχει κόστος πάνω από 10.000€. Η ΕΒΟ είναι καύχημα για την περιοχή, ανέφερε χαρακτηριστικά και τώρα είναι σε άνθηση.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι με τη σειρά τους, ρώτησαν πως μπορούν να βοηθήσουν, με τον Θεόφιλο Βασιλείου να προαναγγέλλει στο άμεσο μέλλον 50 προσλήψεις από την περιοχή.

Ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων Γιώργος Σαζακλής και ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Ξούλος παίρνοντας το λόγο επαίνεσαν το έργο της διοίκησης, όμως τόνισαν πως δεν συμφωνούν με τον τρόπο που γίνονται οι προσλήψεις, καθώς για η ενίσχυση των 107 μόνιμων υπαλλήλων, γίνεται με πρόσληψη συμβασιούχων, οι οποίοι όταν μαθαίνουν τη δουλειά αποχωρούν, λόγω λήξης της σύμβασης.

Τέλος το λόγο πήρε ο δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος, που ευχαρίστησε τη διοίκηση, ενώ αναφέρθηκε και εκείνος στο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι εργαζόμενοι κατά το παρελθόν με το νερό και φρόντισε ώστε να αποκατασταθεί άμεσα το ζήτημα.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr