background img
banner
banner

Οι Τούρκοι κλιμακώνουν, η ελληνική κυβέρνηση εφησυχάζει…

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Τα όσα αναφέρει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, μεταφέρει εκ μέρος της Επιτροπής Ειρήνης Αιγιάλειας και Καλαβρύτων, ο Χρήστος Λαϊνάς, κάνοντας λόγο για κλιμάκωση της επιθετικότητας της Τουρκίας και εφησυχασμό από την ελληνική κυβέρνηση…

Ειδικότερα, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, με ιδιαίτερη ανησυχία επισημαίνει το επικίνδυνο κλίμα του εφησυχασμού που συντηρεί η κυβέρνηση μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρ.Τ. Ερντογάν. Όπως αναφέρει, ΄΄καμία πραγματική βάση δεν έχει η κυβερνητική φιλολογία για «ήρεμα νερά» και «θετικές προοπτικές» που ανοίγονται στις σχέσεις των δύο χωρών. Τίποτα δεν μπορεί «να κρύψει κάτω από το χαλί», ότι οι πάγιες διεκδικήσεις της τουρκικής αστικής τάξης, σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, είναι παρούσες και εκδηλώνονται με παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, απειλές κ.λπ. Όλα αυτά κάτω από την ομπρέλα του ΝΑΤΟ με τη ΝΑΤΟϊκή αρμάδα πάντα παρούσα να οργώνει το Αιγαίο , άγρυπνος φρουρός των κινήσεων των αντίπαλων ρωσικών πλοίων.  Το ΝΑΤΟ δεν αποτελεί καμία εγγύηση για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, αυτό αποδεικνύεται περίτρανα στην πράξη΄΄.

Και καταλήγει: ΄΄Η κλιμάκωση του τουρκικής επιθετικότητας, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η τεράστια συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή και η μετατροπή όλης της Ελλάδας σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών, μας καλούν σε επαγρύπνηση, δυνάμωμα της διεθνιστικής αλληλεγγύης και της κοινής δράσης με τον τουρκικό λαό, πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr